Ρώσοι στρατιώτες: “Γίνεται σφαγή στο Ουροζάιν – Οι Ουκρανοί ρίχνουν συνεχώς κύματα πεζικού” – Το Κίεβο θυσίασε δύο Ταξιαρχίες για δύο οικισμούς!

Οι Ουκρανοί αναζητούν απελπισμένα μία νίκη για να καλύψουν την ήττα στο Κουπιάνσκ!

Ο ουκρανικός Στρατός ετοιμάζεται να ανακοινώσει την δεύτερη μεγάλη (;) νίκη του στο μέτωπο της Ζαπορίζια καθώς εισήλθε στον οικισμό Ουροζάιν (Urozhayne). Οι Ουκρανοί θυσίασαν δύο Ταξιαρχίες για δύο οικισμούς σε δύο μήνες, Ουροζάιν και Σταρομαγιόσκ.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως μάλλον θα εγκαταλείψουν τον οικισμό, ίσως και αύριο. Οι ουκρανικές δυνάμεις πέρασαν τον ποταμό που χωρίζει τους δύο οικισμούς και μεταφέρουν διαρκώς μεγάλες εφεδρείες για να μπλοκάρουν την νότια είσοδο.

Εκτός από το Ουροζάιν, το μέτωπο της Ζαπορίζια δείχνει να έχει πάρει φωτιά τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι Ουκρανοί αναζητούν απελπισμένα μία νίκη η οποία θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους και θα “καλύψει” την ήττα στο Κουπιάνσκ.

Διαβάστε επίσης: Φλέγεται η Ζαπορίζια: Οι Ουκρανοί κατέλαβαν το Σταρομαγιόσκ με απώλειες 3.000 ανδρών- Θέτουν υπό έλεγχο και το Ουροζάιν

Βίντεο: Μάχες στην πρώτη γραμμή. Οι Ρώσοι στρατιώτες υπερασπίζονται τα χαρακώματα τους

Βίντεο: Ουκρανοί προσπαθούν να σωθούν από το Bradley που μόλις κτυπήθηκε

Ρωσικές πηγές: “Γίνεται σφαγή στο Ουροζάιν – Οι Ουκρανοί ρίχνουν συνεχώς κύματα πεζικού”

Στον συγκεκριμένο τομέα του μετώπου στη θέση Vremevsky στη συμβολή των περιοχών Ζαπορίζια και Νότιο Ντονέτσκ πολεμούν μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Vostok και η Kaskad OBTF.

Στρατιωτικές πηγές τους αναφέρουν για τις μάχες στην περιοχή:

“Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν υπολογίζει καθόλου τις απώλειες.

Πεζικό, υποστηριζόμενο από τεθωρακισμένα οχήματα, και μερικές φορές χωρίς, επιτίθεται στις θέσεις μας κάτω από ισχυρά πυρά του ρωσικού πυροβολικού, πολυβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων.

Η στρατιωτική αεροπορία επιχειρεί για να βοηθήσει τη δική μας δουλειά, επιθετικά ελικόπτερα εργάζονται ενεργά στις πάνω στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο εχθρός δεν σταματά να προωθεί, τις δυνάμεις του

Χρησιμοποιούνται επίσης ισχυροί πύραυλοι του ΝΑΤΟ ή βόμβες JDAM.

Χτυπούν κτίρια για να στερήσουν από τους στρατιώτες μας σημεία βολής μεγάλου υψόμετρου που βοηθούν στη συγκράτηση της πίεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης: Οι Ουκρανοί επιχειρούν “τεμαχισμό” της ρωσικής άμυνας στην Ζαπορίζια: Ελέγχουν το Pyatikhatki & επιτίθενται στο Rabotino – Σφήνα μεταξύ Ουροζάιν και Νοβοντόνετσκ

Βίντεο: Ουκρανικό κονβόι ανατινάζεται στην Ζαπορίζια

«Ο εχθρός μας υπερκέρασε- χάνουμε το Ουροζάιν»

Στρατιώτες του τάγματος Vostok ανέφεραν:

«Ο εχθρός μας υπερκέρασε- Χάνουμε τoν οικισμό. Για αρκετές μέρες αντέξαμε την επίθεση του, αλλά κάπου υπήρξε μια αποτυχία. Αντιστεκόμαστε ακόμα, αλλά η κατάσταση δεν είναι υπέρ μας.

Ο εχθρός προσπάθησε ήδη να υψώσει τη σημαία στο συμβούλιο του χωριού, αλλά ανατινάχθηκε, το πυροβολικό έπιασε δουλειά και οπισθοχώρησαν, αλλά είναι θέμα χρόνου.

Και παρόλο που η κατάληψη αυτού του χωριού θα κοστίσει στον εχθρό μεγάλο τίμημα, η απώλεια του μετά από τέτοια ηρωική αντίσταση είναι οδυνηρή για εμάς.

Δεν μας παρηγορεί αυτό αλλά συμβιβαζόμαστε ελαφρώς με την κατάσταση, ότι αν ο εχθρός πάρει κάθε χωριό με τον ίδιο τρόπο όπως το Ουροζάιν, σύντομα θα τελειώσει.

Ελπίζουμε ότι με κάποιο τρόπο θα αποφύγουμε και θα απωθήσουμε τον εχθρό, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Βίντεο: Καίγονται τρία ουκρανικά τεθωρακισμένα μετά από αποτυχημένη αντεπίθεση στην Ζαπορίζια

Την Τετάρτη μπήκαν στο Ουροζάιν

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιθέσεων την Τετάρτη, η 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπόρεσε να εισβάλει στα περίχωρα του Ουροζάιν, μετά από μεγάλες απώλειες. Στη συνέχεια το πυροβολικό πήρε φωτιά.

«Το πυροβολικό και από τις δύο πλευρές όργωσε τη γειτονιά του Ουροζάιν τόσο πολύ που κάποιες θέσεις εγκαταλείφθηκαν από εμάς, αλλά ο εχθρός δεν τόλμησε να μπει και να μείνει σε αυτές», δήλωσαν οι μαχητές του τάγματος του Ντόνετσκ «Vostok».

Μέχρι την Τρίτη ο ουκρανικός Στρατός δεν μπόρεσε να εισέλθει στο ίδιο το χωριό, αλλά πλησίασε και μετά δέχτηκε σφοδρή επίθεση από το πυροβολικό.

Από τις 04:00 τα ξημερώματα , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μικρές ομάδες 2-3 ατόμων από διαφορετικές πλευρές προσπάθησαν να μπουν σε σπίτια στα προάστια και να αποκτήσουν ξανά βάση. Τα κατάφεραν αλλά με μεγάλες απώλειες.

«Γενικά, έχει αναπτυχθεί μια κατάσταση μέχρι στιγμής που δείχνει: αν δεν θέλουμε να το δώσουμε, δεν το δίνουμε».

Εν τω μεταξύ, ουκρανικοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν:

«Οι σκληρές μάχες για το χωριό Ουροζάιν συνεχίζονται. Από το Staromlynovka μέχρι το Ουροζάιν, οι Ρώσοι μετακινούν πρόσθετες δυνάμεις για αντεπιθέσεις. Το Πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εργάζεται εντατικά».

Βίντεο: Η είσοδος των Ουκρανών στον οικισμό Ουροζάιν

Βίντεο: Ουκρανοί stormtroopers ζητούν διάσωση – Κτυπήθηκε το τεθωρακισμένο τους

Δείτε χάρτες

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση