Aναφορά σοκ των Βρετανών στο Κίεβο: “Oι Ρώσοι δημιούργησαν 4η και 5η γραμμή άμυνας” -Αναλυτής Πενταγώνου: “Oι Ουκρανοί θα πέσουν σε παγίδα – Να διακοπεί η αντεπίθεση”

Οι Ρώσοι ενίσχυσαν την «Γραμμή Σουροβικίν» – Δείτε βίντεο

Πλήρως αποθαρρυντική και εξόχως δυσάρεστη για το Κίεβο και τον Β.Ζελένσκι είναι η αναφορά των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την πορεία της αντεπίθεσης.

Σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες, τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να δημιουργούν 4η και 5η γραμμή άμυνας στις πιο επικίνδυνες περιοχές καθιστώντας ουσιαστικά ασύμφορη και αδύνατη οποιαδήποτε αντεπίθεση στην παρούσα φάση.

Ουσιαστικά οι Βρετανοί αναφέρουν πως η ουκρανική αντεπίθεση πρέπει να πάρει αναβολή για ένα έτος και να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2024 υπό καλύτερες συνθήκες και προετοιμασία.

ΜΙ6: Oι Ρώσοι δημιούργησαν 4η και 5η γραμμή άμυνας

“Η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί τελικά να κολλήσει στις αμυντικές γραμμές που δημιούργησε ο ρωσικός στρατός, η διοίκηση της ρωσικής ομάδας αποφάσισε να ενισχύσει την άμυνα στις πιο επικίνδυνες περιοχές” αναφέρουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η Ρωσία έχει αρχίσει να δημιουργεί δύο ακόμη γραμμές άμυνας στις πιο επικίνδυνες περιοχές όπου τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν με κάποιο τρόπο να προχωρήσουν.

Έτσι, η 4η και η 5η θα προστεθούν στις ήδη τρεις γραμμές άμυνας που είχαν δημιουργηθεί. Το πού ακριβώς βρίσκονται αυτές δεν αναφέρεται, αλλά οι Βρετανοί έχουν ήδη διαβιβάσει στοιχεία σχετικά με αυτό στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

“Η MI6 έστειλε νέες πληροφορίες στο Γραφείο του Προέδρου και στο Γενικό Επιτελείο, οι οποίες δείχνουν ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να δημιουργεί μια 4η και 5η γραμμή άμυνας σε εκείνα τα μέρη όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπόρεσαν να προχωρήσουν” αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Σύμφωνα με βρετανούς αναλυτές, η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προχωρά πολύ αργά, και με αυτόν τον ρυθμό οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες.

Επιπλέον, ένας τέτοιος ρυθμός δίνει στα ρωσικά στρατεύματα την ευκαιρία να δημιουργήσουν δύο ακόμη γραμμές άμυνας, να τις γεμίσουν με στρατεύματα και εξοπλισμό και να δημιουργήσουν νέα ναρκοπέδια που έχουν γίνει ανυπέρβλητα για τον ουκρανικό στρατό.

Ακόμη και έχοντας σπάσει τις τρεις πρώτες γραμμές άμυνας, κάτι που είναι απίθανο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να συναντούν νέες, και για να τις ξεπεράσουν το Κίεβο δεν θα έχει πλέον τις δυνάμεις και τα μέσα.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Δυνάμεων Υποστήριξης, Ντμίτρι Γκερέγκα, η κλιμακωτή ρωσική άμυνα αποτελείται από πολλές λωρίδες που κυμαίνονται από 10 έως 40 χιλιόμετρα η καθεμία, η πυκνότητά τους είναι αρκετά υψηλή.

Αυτές οι λωρίδες περιλαμβάνουν ναρκοπέδια αντιαρματικών, αντιαρματικές τάφρους, τσιμεντένιες πυραμίδες με δόντια του δράκου, “σκαντζόχοιρους” κατά των αρμάτων και συρμάτινα εμπόδια. Είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστούν αυτές οι γραμμές άμυνας.

Επιπλέον, οι Ρώσοι συχνά βάζουν νάρκες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να αφαιρεθούν. Ως εκ τούτου, για να ξεπεραστούν τα ναρκοπέδια, απαιτείται μεγάλος αριθμός μονάδων Μηχανικού, οι οποίες όμως και δεν υπάρχουν και δεν διαθέτουν τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν έχουν συγκροτηθεί 5 τάγματα μηχανικού. Παράλληλα, ένας μικρός αριθμός, περίπου 200 στρατιωτικοί, εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, περίπου 150 ακόμη στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα εκπαιδευτούν στο εξωτερικό και θα ενταχθούν στις τάξεις των μονάδων Μηχανικού και Ναρκαλιευτών.

Οι Ρώσοι ενίσχυσαν την «Γραμμή Σουροβικίν»

“Τα ρωσικά στρατεύματα δεν περιορίστηκαν στην δημιουργία της «Γραμμής Σουροβικίν», η κατασκευή οχυρώσεων δεν σταμάτησε και συνεχίζεται” αναφέρουν Ουκρανοί ειδικοί και δυτικοί αναλυτές, δίνοντας κάποιες λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τους ίδιους, υπάρχει επέκταση των αμυντικών γραμμών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στις κατευθύνσεις Ζαπορίζια και Avdeevsky (Bakhmut).

Το πρώτο βίντεο δείχνει τις αλλαγές την περίοδο από 5 Ιουνίου έως 1 Αυγούστου, δηλαδή κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Συστηματοποιημένες δορυφορικές εικόνες δείχνουν ένα τμήμα της περιοχής κοντά στο χωριό Andreevka στην περιοχή Μελιτόπολη της περιοχής Ζαπορίζια, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη βελτίωση των παλαιών και τη δημιουργία πρόσθετων οχυρώσεων.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει ένα τμήμα της περιοχής κοντά στο χωριό Kodema στην περιοχή Bakhmut όπου οι Ρώσοι δημιουργούν μια ολόκληρη οχυρή περιοχή.

Κατά την περίοδο από τις 2 έως τις 27 Ιουλίου, Ρώσοι στρατιωτικοί δημιούργησαν εκεί ένα εκτεταμένο δίκτυο οχυρώσεων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη προσεγγίσει την πρώτη αμυντική γραμμή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στην περιοχή Tokmak της περιοχής Ζαπορίζια.

Αναλυτής Πενταγώνου: Oι Ουκρανοί θα πέσουν σε παγίδα!

“Σε περίπτωση διάσπασης της πρώτης γραμμής άμυνας του ρωσικού στρατού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πέσουν σε παγίδα, γιατί θα δεχτούν την αντεπίθεση των ρωσικών εφεδρειών” δήλωσε ο πρώην αναλυτής στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στο Πεντάγωνο, Μπάρι Πόζεν σύμφωνα με το Foreign Policy.

Ο Μπάρι Πόζεν σημειώνει ότι “η ουκρανική επίθεση και η δυτική εμπιστοσύνη στην επιτυχία της μπορεί να βασίζονταν στην υπόθεση ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει τις απαραίτητες εφεδρείες.

Ωστόσο, εάν αυτή η υπόθεση είναι λανθασμένη, τότε μάλλον δεν έχει νόημα η Ουκρανία να διατηρήσει την τρέχουσα προσπάθεια γιατί, ακόμη και αν διεισδύσει βαθιά σε ρωσικά εδάφη, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει σοβαρές ρωσικές αντεπιθέσεις υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις θα αποδυναμωθούν και θα διασκορπιστούν ως αποτέλεσμα προηγούμενων μαχών. Παράλληλα, θα αντιμετωπίσουν σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών.

Επιπλέον, η ταχεία προέλαση βαθιά στο έδαφος που ελέγχεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα στοχοποιήσει τις ουκρανικές δυνάμεις. Θα δεχτούν επιθέσεις από το πυροβολικό, τους πυραύλους και τα UAV.

Ταυτόχρονα, τα μετόπισθεν του ουκρανικού στρατού αναπόφευκτα θα δεχτούν τις επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας, η οποία πρόσφατα επιχειρεί με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι στην αρχή του πολέμου.

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν καμία εμπειρία δράσης σε τέτοιες καταστάσεις.

Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η επίθεση της Ουκρανίας” καταλήγει ο Μπάρι Πόζεν.

Δείτε τα δύο βίντεο με τις νέες ρωσικές οχυρώσεις καθώς και την φωτογραφία

.https://warnews247.gr/anafora-sok-ton-vretanon-sto-kievo-oi-rosoi-dimiourgisan-4i-kai-5i-grammi-amynas-analytis-pentagonou-oi-oukranoi-tha-pesoun-se-pagida-na-diakopei-i-antepithesi/

Αφήστε μια απάντηση