ΑΡΘΡΑ 18 Αυγ 2023 - 7:07

Γ.Μ : Όταν η πόλις εάλω ….

Γ.Μ : Όταν η πόλις εάλω ….
Χαίρεται
Και όμως ο λαός του Θεού προτιμά  να περνάει  αυτές τις καταστάσεις   ,να αφήνει την πόλη του ,να χάνει τα παιδιά του ,την ζωή του ,να πέφτει στα χέρια του εχθρού ….
Γιατί ; 
Δεν θέλει   να  προσευχηθεί για πέντε λεπτά και να μάθει τα παιδιά του να κάνουν τον σταυρό τους ,να κάνουν την προσευχή τους .
Δεν παίρνoυμε την οικογένεια να πάμε εκκλησία την Κυριακή ,αλλά στο γήπεδο ,για καφέ ,για ψώνια .
Δεν θέλουμε  να  αφιερώσουμε μια Κυριακή στον Θεό  ,την ημέρα του Κυρίου να μην πάμε για ψώνια , Αλλά  να ασχοληθούμε  με το πνεύμα μας ,να δοξάσουμε και να ευχαριστήσουμε τον τριαδικό Θεό ,την Θεοτόκο ,τους αγίους μας .
Προτιμάμε  να μην νηστέψουμε  Τετάρτη και Παρασκευή και πετάμε  τα φαγητά στους καφέ κάδους…
Ο λαός του Θεού πλέον λατρεύει τα pet του ,ζει για να τρώει και να δουλεύει και πέταξε τον Θεό  στους κάδους ανακύκλωσης  .
 
Δεν θέλουμε τον Χριστό ,τον ξεχάσαμε εδώ και δεκαετίες ,μας φυλάέι ακόμα όσο μπορεί και όσο έχει ακόμα κάτι να πάει στο γιό της ,η Παναγιά .
 
Έρχεται όμως η στιγμή που  ο κόμπος φτάνει στο χτένι και η πώρωση της καρδιάς του λαού στο απροχώρητο γιατί ο Χριστός ποτε δεν μας ξεχνά και επεμβαίνει για να μας σώσει αλλά αυτό πονάει ,γιατί εμείς το διαλέξαμε …
Η άλωση της πόλης  ,η τουρκοκρατία  ,η μικρασιατική καταστροφή ,η  κατοχή ,ο εμφύλιος , το κυπριακό  .
Όλη η ιστορία  μας ειναι   παρόμοια με την ιστορία του παλαιού Ισραήλ 
Αποστασία ειδωλολατρία ,παιδαγωγία  ,ΜΕΤΑΝΟΙΑ .
 
Όποιος το βλέπει διαφορετικά  είναι η πώρωση ,η σκληροκαρδία  , είναι η ΑΝΟΜΙΑ η αμαρτία που παγώνει την καρδιά και  χάνει την ΠΙΣΤΗ στον Θεό ,δεν βλέπει τον Θεό ,αλλά  παντού εχθρούς ,ενώ ένας είναι ο εχθρός ,ο διάβολος .
ἔρχεται η ΜΑΧΑΙΡΑ το ΠΥΡ για να εγχειρίσει και να καυτηριάσει έναν άρρωστο λαό ,να τον ξυπνήσει και να  τον επαναφέρει από την απώλεια ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ στον δρόμο για τον παράδεισο .
Για να μην χάσει ο λαός του Θεού τον παράδεισο ,για να μην χάσει αιώνια τον Χριστό  
επιτρέπει ο Θεός ,παραχωρεί ,επεμβαίνει στην ιστορία για να αφυπνίσει ,να καυτηριάσει ,να θεραπεύσει ,την πώρωση ,την παγωμάρα ,που προκαλεί  η ΑΜΑΡΤΙΑ , ο πλούτος ,η καλοπέραση ,η τρυφή .
Η λύπη ,ο πόνος ,η θλίψη ,ο διωγμός , ο ξεριζωμός ,το μαρτύριο , ο φόβος  ,είναι  τα  ΦΑΡΜΑΚΑ του Θεού για τις άρρωστες ,παγωμένες καρδιές των παιδιών του .
Αναγκάζεται ο Θεός να  μας  βάλει στο κρεβάτι του πόνου ,στο δικό του χειρουργείο για να μας θεραπεύσει .
Άραγε μήπως είμαστε λίγο πρίν  από την ξαφνική επέμβαση του Θεού στην ιστορία για να μας ξυπνήσει 
 
Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας 
 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση