Από τις προφητείες του Αρχιμανδρίτη Seraphim Tyapochkin (1894-1982)
«Θα πεθάνεις με μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των Κινέζων στο γήπεδο της πόλης σου, όπου θα κυριαρχούν πάνω σε όλους τους κατοίκους της πόλης, χριστιανούς και όσους δεν συμφωνούν με τους κανόνες τους».
 Αυτή ήταν μια απάντηση στην αμφιβολία της [n.t.  μια νεαρή γυναίκα από μια πόλη της Σιβηρίας] σχετικά με τα λόγια του Ηγουμένου ότι σχεδόν όλη η Σιβηρία θα καταληφθεί από τους Κινέζους.
 Ο ηγούμενος είπε ότι η κατάρρευση της Ρωσίας, παρά τη φαινομενική δύναμη και ακαμψία της εξουσίας, θα συμβεί πολύ γρήγορα.
 «Πρώτα, οι σλαβικοί λαοί θα διαιρεθούν, μετά θα πέσουν οι δημοκρατίες της ένωσης: Βαλτική, Κεντρική Ασία, Καυκάσια και Μολδαβία. Μετά από αυτό, η κεντρική εξουσία στη Ρωσία θα γίνει ακόμη πιο αδύναμη, έτσι ώστε οι δημοκρατίες και οι αυτόνομες περιοχές να αρχίσουν σε αυτήν νά διαλύονται.
 Περαιτέρω, θα υπάρξει μια ακόμη μεγαλύτερη αποσύνθεση: η δύναμη του κέντρου θα πάψει να αναγνωρίζεται από κάθε μεμονωμένη περιοχή, η οποία θα προσπαθήσει να ζήσει ανεξάρτητα και δεν θα προσέχει πλέον τα διατάγματα της Μόσχας.
 Η μεγαλύτερη τραγωδία θα είναι η κατάληψη της Σιβηρίας από την Κίνα.  Αυτό δεν θα συμβεί με στρατιωτικά μέσα: λόγω της αποδυνάμωσης της ισχύος και των ανοιχτών συνόρων, οι Κινέζοι θα αρχίσουν να μετακινούνται μαζικά στη Σιβηρία, αγοράζοντας ακίνητα, επιχειρήσεις και διαμερίσματα.  Με δωροδοκίες, εκφοβισμούς, συμφωνίες με τους εξουσιαστές θα υποτάξουν σταδιακά την οικονομική ζωή των πόλεων.
 Όλα θα γίνουν με τέτοιο τρόπο που ένα πρωί ο Ρώσος λαός που ζει στη Σιβηρία θα ξυπνήσει… στο Κινεζικό κράτος.  Η μοίρα όσων θα μείνουν εκεί θα είναι τραγική, αλλά όχι απελπιστική.  Οι Κινέζοι θα καταστείλουν βάναυσα κάθε προσπάθεια αντίστασης.  (Γι’ αυτό ο ηγούμενος προέβλεψε το μαρτύριο πολλών Ορθοδόξων και πατριωτών της Πατρίδος στο στάδιο μιας πόλης της Σιβηρίας).
 Η Δύση θα υποστηρίξει αυτή την υφέρπουσα κατάκτηση της γης μας και θα υποστηρίξει τη στρατιωτική και οικονομική δύναμη της Κίνας με κάθε δυνατό τρόπο από μίσος για τη Ρωσία.  Αλλά τότε θα δουν οι ίδιοι τον κίνδυνο και όταν οι Κινέζοι προσπαθήσουν να καταλάβουν τα Ουράλια Όρη με στρατιωτική δύναμη και να προχωρήσουν, θα το αποτρέψουν με κάθε μέσο και θα βοηθήσουν τη Ρωσία να αποκρούσει την εισβολή από την Ανατολή.
 Η Ρωσία πρέπει να αντέξει αυτή τη μάχη, μετά από βάσανα και πλήρη εξαθλίωση, θα βρει τη δύναμη να ξεσηκωθεί μόνη της.  Και η επερχόμενη αναγέννηση θα ξεκινήσει στα εδάφη που κατακτήθηκαν από τους εχθρούς, μεταξύ των Ρώσων που παρέμειναν στις πρώην ενωσιακές (ν.τ. Σοβιετικές) δημοκρατίες.  Εκεί ο ρωσικός λαός θα συνειδητοποιήσει τι έχασε, θα συνειδητοποιήσει τον εαυτό του ως πολίτες αυτής της Πατρίδας που ζει ακόμα, θα θέλει να τη βοηθήσει να σηκωθεί από τις στάχτες.
 Πολλοί Ρώσοι που ζουν στο εξωτερικό θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ζωής στη Ρωσία… Πολλοί που μπορούν να ξεφύγουν από τη δίωξη και τη δίωξη θα επιστρέψουν στις πατρογονικές ρωσικές γαίες τους για να γεμίσουν εγκαταλελειμμένα χωριά, να καλλιεργήσουν παραμελημένα χωράφια και να χρησιμοποιήσουν το ανεκμετάλλευτο υπέδαφος.
 Ο Κύριος θα στείλει βοήθεια και παρά το γεγονός ότι η χώρα θα χάσει τα κύρια κοιτάσματα πρώτων υλών, θα βρουν στο έδαφος της Ρωσίας τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο, χωρίς τα οποία μια σύγχρονη οικονομία είναι αδύνατη».
 Ο ηγούμενος είπε: «Ο Κύριος θα επιτρέψει την απώλεια τεράστιων εδαφών που παραχωρήθηκαν στη Ρωσία, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε επάξια, αλλά μόνο τα μολύναμε και τα χαλάσαμε. Αλλά ο Κύριος θα αφήσει πίσω τη Ρωσία εκείνα τα εδάφη που έγιναν το λίκνο των Ρώσων Αυτό είναι το έδαφος του Μεγάλου Δουκάτου της Μόσχας του 16ου αιώνα, με πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, τη Βαλτική Θάλασσα και τη Βόρεια Θάλασσα. Η Ρωσία δεν θα είναι πλούσια, αλλά θα εξακολουθεί να μπορεί να τρέφεται και να κάνει τον εαυτό της υπολογίσιμη δύναμη».
 Στην ερώτηση «Τι θα γίνει με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία;», ο ηγούμενος απάντησε: «Όλα είναι στα χέρια του Θεού. Όσοι σε αυτά τα έθνη είναι ενάντια σε μια συμμαχία με τη Ρωσία – ακόμα κι αν θεωρούν τους εαυτούς τους πιστούς – γίνονται υπηρέτες του διαβόλου.
 Οι σλαβικοί λαοί έχουν μια κοινή μοίρα και οι σεβαστοί πατέρες των Σπηλαίων Κιέβου-Πετσέρσκα θα συνεχίσουν να λένε τον σκληρό λόγο τους – αυτοί, μαζί με μια πλειάδα νεομαρτύρων της Ρωσίας, θα παρακαλέσουν για μια νέα ένωση τριών αδελφικών λαών».
 Μια άλλη ερώτηση τέθηκε για τη δυνατότητα αποκατάστασης της μοναρχίας στη Ρωσία.
 Ο ηγούμενος απάντησε ότι αυτή η αποκατάσταση πρέπει να κερδηθεί.  Υπάρχει ως δυνατότητα, όχι ως προορισμός.  Αν είμαστε άξιοι, ο ρωσικός λαός θα εκλέξει τον τσάρο, αλλά αυτό θα γίνει δυνατό ακόμη και πριν από τη βασιλεία του Αντίχριστου ή και μετά από αυτήν – για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
 Από τις προφητείες του Αρχιμανδρίτη Seraphim Tyapochkin (1894-1982)

Αφήστε μια απάντηση