«Επουλώθηκαν» οι «πληγές» του κατακρεουργημένου Εσταυρωμένου στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία

Είχε πέσει στα χέρια βέβηλων σε ναό που «έγλειψαν» οι φλόγες

Δεν πέρασε παρά ένα μόνο 24ωρο από το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Espresso» για τη βεβήλωση του Εσταυρωμένου στον χώρο της Ιεράς Τράπεζας, στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στη Μάκρη της καμένης Αλεξανδρούπολης, και ευαισθητοποιημένοι πιστοί έσπευσαν να «επουλώσουν» τις «πληγές» του κατακρεουργημένου Εσταυρωμένου, επαναφέροντας Τον στη θέση του, επάνω στον Τίμιο Σταυρό.

  • Απο τον Γιάννη Αρμουτίδη

Η εικόνα με τα κομμένα χέρια του Εσταυρωμένου και το σώμα του ριγμένο στο πάτωμα στο εκκλησάκι που «έγλειψαν» οι φλόγες, αφήνοντας όμως ανέπαφο το εσωτερικό του, δεν ήταν μόνο μια βέβηλη πράξη αλλά και μια πληγή στο σώμα και των πιστών!
Ετσι, κάποιοι μην αντέχοντας να βλέπουν αυτή την εικόνα φρόντισαν για τη μερική αποκατάσταση της εικόνας του Χριστού επάνω στον Σταυρό: πήραν μαύρη μονωτική ταινία, κόλλησαν τα κομμένα χέρια του Ιησού στο σώμα του και το επανατοποθέτησαν εκεί όπου οι βάρβαροι Νέρωνες έδειξαν το μένος τους για καθετί χριστιανικό!

Επικοινωνώντας με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο, ζητώντας να σχολιάσει την πράξη επαναφοράς του Θεανθρώπου στη θέση του Σταυρού, ο ίδιος δηλώνει πως ήταν μια πράξη ευσεβούς ανθρώπου, ενώ ο πατέρας Ιωάννης Θεοδώρου, που λειτουργεί στο μαρτυρικό παρεκκλήσι, ανέφερε στην «Espresso»: «Η προτροπή του ιερέως είναι ότι οι λαϊκοί δεν πλησιάζουν τα αντικείμενα του ιερού θυσιαστηρίου, παρά μόνο με εντολή του επισκόπου, του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως», και συνεχίζοντας έβαλε τέλος σε κάποιες φήμες των τελευταίων ωρών που έκαναν λόγο για αποκόλληση των χεριών του Εσταυρωμένου εξαιτίας σαθρότητας του ξύλου:

«Το ξύλο του Εσταυρωμένου ήταν σε άριστη κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια. Οπως είναι και το ξύλο όλων των Εσταυρωμένων στις εκκλησίες όλου του κόσμου. Γιατί έως σήμερα δεν έσπασαν τα χέρια του Χριστού πουθενά αλλού; Επίσης, το σώμα του Ιησού ήταν άριστα στερεωμένο στον Σταυρό, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να σταθεί στη θέση του. Τέλος, θα σας ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρχε καμία διάβρωση από υγρασία. Διαφορετικά θα τον είχαμε αποκαταστήσει. Δεν θα περιμέναμε να γίνει ένα τέτοιο συμβάν, που προσβάλλει την πίστη μας! Ο βανδαλισμός έγινε από χέρι ανθρώπου. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση