ΘΑΥΜΑ – βάρβαροι έκοψαν τα χέρια του Εσταυρωμένου και αυτός άρχισε να ευωδιάζει τα πάντα γύρω του. Μαρτυρική Αλεξάνδρούπολη – Νέα Μάκρη

ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ 

Είμασταν οι πρώτοι που αναδείξαμε το Θέμα μέσα από το fb  καλού φίλου που το επεσήμανε.
Μετά διαδόθηκε στα ΜΜΕ αλλά συνάμα άναψε και μια πνευματική φωτιά γιατί αρχίζουμε να κατανοούμε πολλά . Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σήμερα όμως ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ευωδιάζει.. διαβάζουμε…

 
Τόπος πρωτοφανούς αγριότητας και ιεροσυλίας από άγνωστους και αδίστακτους βέβηλους, που κατακρεούργησαν το σώμα του Εσταυρωμένου από τον Τίμιο Σταυρό, κόβοντάς του τα χέρια, έγινε το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται σκαρφαλωμένο στο ψηλότερο σημείο του βουνού της Μάκρης (γειτονικό χωριό της Αλεξανδρούπολης)!

 
Από τον Γιάννη Αρμουτίδη
λέει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας Ιωάννης Θεοδώρου, που λειτουργεί το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στη Μάκρη, το οποίο ανήκει στην ενορία της Αγίας Αναστασίας και χτίστηκε το 1997, δίπλα ακριβώς στον παλαιό Ναό του Προφήτη Ηλία του 1800!
“Ανέβηκα στο βουνό αμέσως μετά τις πυρκαγιές και ήμουν ο πρώτος που αντίκρισε το θέαμα της βεβήλωσης του Εσταυρωμένου! Βρισκόταν με κομμένα τα χέρια και παρατημένο το σώμα του Χριστού στο πάτωμα, ριγμένο στο κάτω μέρος του Σταυρού, πίσω από την Αγία Τράπεζα. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα, δεν μπορούσε να βάλει το μυαλό μου ποιος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Την τελευταία φορά που είδα τον Χριστό ανέγγιχτο στον Σταυρό ήταν μια ημέρα πριν ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά.
 Μετά την κατάσβεσή της επισκέφτηκα το παρεκκλήσι (χθες, Πέμπτη) για να δω το μέγεθος της ζημιάς. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του ναού, παρότι ολόκληρη η εξωτερική του πλευρά και το κιόσκι με τα κεραμίδια είχαν γίνει ρημαδιό, διαπίστωσα ότι ήταν ανέπαφος. Το ίδιο και η Αγία Τράπεζα. Δυστυχώς, όμως, ο Εσταυρωμένος ήταν κομμένος και πεταμένος στο πάτωμα”

 
“Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι, πως μετά τη βεβήλωση του Εσταυρωμένου, αναβλύζει ευωδία ο καμένος περιβάλλων χώρος στο παρεκκλήσι, το οποίο, σημειωτέον, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υποστεί βανδαλισμούς, με πολλούς πιστούς να θέλουν μετά το θαύμα να το  επισκεφθούν “

Η καταστροφική πυρκαγιά δεν άγγιξε, ως εκ θαύματος, το εσωτερικό του ναού (που, σημειωτέον, βρίσκεται σε πέρασμα παράτυπων μεταναστών) και την Αγία Τράπεζα, που παρέμειναν ανέπαφα, όμως οι άγνωστοι δράστες έδειξαν πάνω στα αποκαΐδια τη μανία και το μένος τους για τα σύμβολα της πίστης μας! Το παρεκκλήσι, το οποίο αποκαλείται «μπαλκόνι της Θράκης», εκτός του ότι κάηκε ολοσχερώς, βεβηλώθηκε με τρόπο πρωτοφανή.

 
Ασεβείς βάρβαροι ξεπέρασαν κάθε όριο σεβασμού και φόβου Θεού, σπάζοντας τα χέρια του Χριστού, ρίχνοντας το σώμα Του στη βάση του Σταυρού, γεγονός το οποίο ξεσήκωσε το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων όλης της περιοχή της Μάκρης, αλλά και της Αλεξανδρούπολης, που σείεται από αγανάκτηση και οργή!

Αφήστε μια απάντηση