Γ.Μ : Λάθος κολώνα πιάσαμε …
Χαίρεται
Άγιος Πορφύριος:  Θα έρθει αποστασία του κλήρου. Εσείς να πιαστείτε από την κολόνα της Εκκλησίας.
 
Ο γιατρός του αγίου Πορφυρίου ομότιμος καθηγητής μικροβιολογίας κύριος Γεώργιος Πιπεράκης αναφέρει .
 
Όταν κάναμε κουβέντα για την κατάπτωση του κόσμου και ότι πηγαίνει προς το κακό έλεγε ότι ‘‘όλα χαλάνε, θα πηγαίνουμε προς το χειρότερο, προς το κακό’’, ενώ τόνιζε ότι θα φτάσουμε ακόμα και στην αποστασία του κλήρου.
Τον ρώτησα με αγωνία, εμείς τι θα κάνουμε; Μου είπε ότι θα πιαστείτε από την κολώνα της Εκκλησίας και θα κρατιέστε εκεί. 
Καλά του είπα, ποια θα είναι η Εκκλησία, τι σημαίνει να κρατηθούμε από την κολώνα της Εκκλησίας;
 Εκείνος επέμεινε, από την πίστη σας, από την αληθινή Εκκλησία.
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή ,την Καινή Διαθήκη .ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α’ Κεφ. 6
Α Κορ. 6,9,10          ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται
οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.
 
Όταν θα  έλθει η ώρα που για να μπεις στις ηλεκτρονικές  ,διαδικτυακές κρατικές  υπηρεσίες και σου ζητηθεί  αντί τους κωδικούς του TAXIS αυτός ο μοναδικός αριθμός .
Νομίζεις ότι αν βγάλεις την ίδια ταυτότητα  ,θα βάλεις  τον αριθμό της νέας σου ταυτότητας και θα μπεις ;
Αυτές οι εξυπνάδες  δεν θα μας σώσουν, δεν θα είμαι  καλυμμένος ,θα έχω ΦΟΒΟ  και θα τρέξω να την πάρω ,όπως έκανα και το εμβόλιο .
Αλλά μόνο η οδηγία που άφησε ο άγιος Πορφύριος πιαστείτε από την κολώνα της Εκκλησίας και θα κρατιέστε εκεί ,από την πίστη σας, από την αληθινή Εκκλησία.
Γελάει ο σατανάς μαζί μας ,με την ανοησία μας ,όταν με εξυπνάδες νομίζουμε θα τον νικήσουμε .
 
Το Θέμα είναι η  Βασιλεία του Θεού  ,η ΕΙΡΗΝΗ του Θεού μέσα  μου ,που διώχνει τον κάθε ΦΟΒΟ .
Δεν μπορεί να μένω στην πορνεία ,στην ειδωλολατρία ,στην φιλαργυρία μου ,στην φιληδονία μου ,στα πάθη μου,
Να μην είμαι μέλος ενεργό της εκκλησίας  ,να κοροιδευω τους παπάδες ,την εκκλησία σαν θεσμό και να νομίζω ότι θα αποφύγω το χάραγμα με πονηριές  αυτού του τύπου …
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή ,την Καινή Διαθήκη .ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ  Κεφ .9 
Αποκ. 9,21         καὶ οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν φόνων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν φαρμακειῶν αὐτῶν οὔτε ἐκ τῆς πορνείας αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν κλεμμάτων αὐτῶν.
 
Αντί για ΜΕΤΑΝΟΙΑ που σημαίνει επιστροφή  στην Εκκλησία ,συμμετοχή στα ΜΥΣΤΗΡΙΑ και πρώτα της εξομολόγησης  και μετά Θεία Λειτουργία και Θεία Μετάληψη και του Ευχελαίου για συντήρηση .
Αυτή ειναι η ΚΟΛΩΝΑ της ΠΙΣΤΗΣ ,να πιστεύω σε ότι δεν βλέπω και λέει το ΔΟΓΜΑ το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ .
Ώστε να πάρω σταδιακά την δύναμη ,την ΦΩΤΙΣΗ να αλλάξω τα έργα μου και να τα κάνω καρπούς ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, μα και να φύγει ο φόβος με την παρουσία της ΑΓΑΠΗΣ του Θεού  .
 
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή ,την Παλαιά  Διαθήκη ,ΗΣΑΪΑΣ-Κεφ. 1.
 
Ησ. 1,16            λούσασθε καὶ καθαροὶ γίνεσθε, ἀφέλετε τὰς πονηρίας ἀπὸ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ἀπέναντι τῶν ὀφθαλμῶν μου, παύσασθε ἀπὸ τῶν πονηριῶν ὑμῶν,
 
 παύσασθε ἀπὸ τῶν πονηριῶν ὑμῶν,
Συνεχίζουμε να λατρεύουμε  τα είδωλα  ,τηλεόραση ,ποδόσφαιρο .αθλήματα και θεάματα κ.α ,την τσέπη μας ,το συμφέρον μας ,άντε και κανέναν κοντινό μας  .
Γεμίζουμε τις καφετέριες  ,τις ταβέρνες ,τος ψησταριές ,τα σουβλατζίδικα ,τα social media , μας κόφτει μόνο για την δουλειά ,την επιχείρηση μας ,την ομάδα μας ,τα αυτοκίνητα ,τις μηχανές μας ,τις βίλλες ,τα κότερα μας ,τα σπιτάκια μας  ,τους σκύλους ,τις γάτες  ,τις γλάστρες μας .
Δεν δίνουμε νερό ούτε στον άγγελο μας ,είναι η σκληροκαρδία μας …
 
Που χρόνος για Εκκλησία ,για Χριστό ,για να διαβάσουμε μια φορά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας ,να κάνουμε μιά προσευχή ,να πάμε σε μία Θεία λειτουργία .
 Φανουρόπιτες μόνο για να κονομήσουμε περισσότερο και να μην χάσουμε τα κεκτημένα και μετά του χρόνου πάλι ή το Πάσχα έτσι για το καλό  …
Και νομίζω ότι αν ανανεώσω την παλιά μου ταυτότητα θα την γλυτώσω .
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή ,την Καινή Διαθήκη .ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α’ Κεφ. 6
 
Α Κορ. 6,11        καὶ ταῦτά τινες ἦτε· ἀλλὰ ἀπελούσασθε, ἀλλὰ ἡγιάσθητε, ἀλλὰ ἐδικαιώθητε ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ καὶ ἐν τῷ Πνεύματι τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.
 
Αν δεν ξεχάσω τον παλιό μου εαυτό ,τον αφήσω πίσω ,σταματήσω  αυτά που έκανα  ,πάνω από όλα η δουλειά και η διασκέδαση ,το συμφέρον  και η απάτη  και η κοροϊδία να βγαίνουν εύκολα από το στόμα μου
Να μην με ενδιαφέρει ο πόνος ,η ανάγκη ,η ανέχεια του άλλου ,αλλά πως θα κονομήσω ,θα συνεχίσω το ίδιο βιολί αλλά και θα αποφύγω το χάραγμα με πονηρίες.
Να κάνω φόνους να σκοτώνω ψυχές ,να ρίχνω στην αμαρτία τους άλλους ,με το κουτσομπολιό ,με τις ματιές μου ,με τον δόλο ,τον φθόνο ,την δαιμονική σαγήνη και ομορφιά μου  , να αδιαφορώ για τον πεινασμένο γείτονα  και όλα να τα κάνω για τα μάτια του κόσμου, ακόμα και τις ελεημοσύνες για τα like ..
Να κάνω  φαρμακεία  δηλ να πληρώνω μάγους και μάγισσες  ,που είναι πολύ περισσότεροι από τους παπάδες πλέον ,για να πετύχω αυτό που θέλω και να πηγαίνω και στην εκκλησία για συμπλήρωμα .
Να είμαι με την καρδιά μου μακριά από τον Θεό να πορνεύω δηλαδή και να κάνω που και που υποκριτικά και  κανα σταυρό ,να φοράω και σταυρό ,αλλά να μην ενεργεί πάνω μου ,να μένει ανενέργητός  .
Να κλέβω  παντού για το συμφέρον μου , να  συσσωρεύω κλεμμάτα  ,αντί για Θησαυρό στον ουρανό ..
 
 
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή ,την Παλαιά  Διαθήκη ,ΗΣΑΪΑΣ-Κεφ. 1.
 
Ησ. 1,4              οὐαὶ ἔθνος ἁμαρτωλόν, λαὸς πλήρης ἁμαρτιῶν, σπέρμα πονηρόν, υἱοὶ ἄνομοι· ἐγκατελίπατε τὸν Κύριον καὶ παρωργίσατε τὸν ἅγιον τοῦ Ἰσραήλ.
 
Αντί να τρέξω στην εκκλησία να πιαστώ από μια κολώνα ,ένα στασίδι ,να εξομολογηθώ και να γίνω ενεργό μέλος να μάθω για τον Χριστό .
Να αρχίσω το ἀπελούσασθε  ,το  ἡγιάσθητε , να παλέψω πρός το ἐδικαιώθητε ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ καὶ ἐν τῷ Πνεύματι τοῦ Θεοῦ ἡμῶν .
Να κανω πράξη έτσι  σταδιακά  το  παύσασθε ἀπὸ τῶν πονηριῶν ὑμῶν  .
 
 
Λάθος κολώνα πιάσαμε αδελφοί και πατέρες …
 
Ο άγιος είπε να πιαστούμε από την κολώνα της Εκκλησίας και όχι να πιαστούμε ,να μείνουμε αγκαλιασμένοι με τις ώρες  από καμία κολώνα της ΔΕΗ.
Έξω  σε μία ουρά  ,έξω από ένα αστυνομικό τμήμα ,για να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε ετσι τον αντίχριστο .
Όση ώρα ξοδεύουμε στην ουρά, αν την ξοδεύαμε στην προσευχή ,στο κομποσκοίνι , στην Θεία λειτουργία , για την λατρεία ,την ικεσία ,την δόξα του Θεού , θα άλλαζαν πολλά και γρήγορα .
Αλλά ο πονηρός πάντα θα μας δείχνει έναν άλλο εύκολο τρόπο να γίνουμε Θεοί  ,που όμως τελικά μας βγάζει από τον παράδεισο να περιμένουμε σε μία ουρά για ώρες  …
Απόσπασμα από την Αγία Γραφή ,την Καινή Διαθήκη .ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Κεφ.6
 
Ιω. 6,53             εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν μὴ φάγητε τὴν σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα, οὐκ ἔχετε ζωὴν ἐν ἑαυτοῖς.
Η σωστή κολώνα ,αυτή που εννοεί ο άγιος Πορφύριος είναι εντός Εκκλησίας και η σωστή ουρά είναι αυτή που οδηγεί στην ζωή , είναι της Θείας Μετάληψης του σώματος και του αίματος του Χριστού ,με την έγκριση του Μυστηρίου της Μετανοίας πρώτα.
Εμείς όμως λάθος κολώνα πιάσαμε και σε λάθος ουρά είμαστε , η ουρά και η κολώνα αυτές ,είναι του πονηρού .
Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση