θα φοβόταν ο Άγιος ΠΑΙΣΙΟΣ τους τραμπούκους και δεν θα συμμετείχε σε συγκέντρωση για την Ελευθερία που δίνει ο ΧΡΙΣΤΟΣ και εξαφανίζει ο αντίχριστος;
τότε και σήμερα η Ομολογία λέγεται ΧΡΙΣΤΟΣ, τα άλλα λέγονται… ονομάστε τα εσείς.
Με το 666 βλασφημείται η Εικόνα του Θεανθρώπου μας και το δικό μας πρόσωπο ταυτίζεται με τον δυσώνυμον αριθμό.
 
Και φυσικά ο ΑΓΙΟΣ θα είναι ΠΑΡΩΝ εκεί για τις ταυτότητες γιατί όχι μόνο είπε, αλλά εγγράψε ο ίδιος  για αυτές στα Σημεία των Καιρών.
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να έχουν ήθος, όχι φατριασμό και πρέπει να περιφρουρούνται δεόντως από τα γνωστά έκτροπα των γνωστών αγνώστων .
Όταν κατέβηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ σε  εκδήλωση  στον δρόμο το 88 στην Θεσσαλονίκη, ήταν σιωπηλός και προσευχόμενος , αλλά το ΜΗΝΥΜΑ το έδωσε ” Ζεί ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ ημών”
Δρ.Κωνστσντίνος Βαρδάκας 
 
 ΓΕΓΟΝΟΣ μεταφέρουμε αυτούσιο από το βιβλίο του πνευματικού του τέκνου Ιερομονάχου Ισαάκ , ‘’ Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου’’(σελ.314) :
 
‘’ Το έτος 1988 είχε δημιουργηθεί σάλος στο πανελλήνιο εξαιτίας της βλάσφημης ταινίας του Σκορτσέζε «ο τελευταίος πειρασμός», που βασιζόταν στο ομώνυμο έργο του Καζαντζάκη. Πέρα από τις μεμονωμένες αντιδράσεις του ευσεβούς ελληνικού λαού, αποφασίσθηκε από την Εκκλησία συντονισμένη διαμαρτυρία, στις 6-7 Νοεμβρίου του ιδίου έτους.
 
Ζητήθηκε και η συμμετοχή του Αγίου Όρους. Όμως αρκετοί αντέδρασαν αρνητικά. Δεν θεωρούσαν και τόσο πνευματικό να ασχολούνται με τέτοια θέματα λέγοντας ότι η περιφρόνηση τους προς το έργο γίνεται αιτία να προβληθεί λιγότερο.
 
Ο Γέροντας είχε τελείως αντίθετη άποψη: «Στην περίοδο της εικονομαχίας», έλεγε «δέκα Χριστιανοί υπερασπίστηκαν δυναμικά την εικόνα του Χριστού στην Χρυσή Πύλη και μαρτύρησαν γι΄αυτήν. Τώρα που βλασφημείται το πρόσωπο του Χριστού δεν πρέπει να αδιαφορούμε.
 
Αν ζούσαμε τότε εμείς οι «διακριτικοί» και «γνωστικοί» θα λέγαμε στους δέκα μάρτυρες: «Έτσι δεν ενεργείτε πνευματικά, περιφρονείστε τον Σπαθάριο που ανεβαίνει να γκρεμίσει την εικόνα, και όταν αλλάξει η κατάσταση, θα βάλουμε στην θέση της άλλη εικόνα, και μάλιστα βυζαντινή. Αυτό είναι το φοβερό!
 
Την πτώση μας, την δειλία, το βόλεμά μας το παρουσιάζομε σαν κάτι ανώτερο!» Την διαμαρτυρία για την βλάσφημη ταινία την θεωρούσε ομολογία πίστεως, γι αυτό έσπευσε να συμπαρασταθεί στη αγωνιζόμενη Εκκλησία.
 
Εκτός από τις ιδιαίτερες προτροπές του, υπέγραψε μαζί με άλλους πατέρες δήλωση προς την Ι. Μονή Κουτλουμουσίου εκφράζοντας την επιθυμία του να συμμετάσχει στην έξοδο των Αγιορειτών στην Θεσσαλονίκη για την σχετική εκδήλωση διαμαρτυρίας.
 
Με την στάση του βοήθησε, ώστε η Ιερά Κοινότης να αποφασίσει την επίσημη και πολυάριθμη συμμετοχή του Αγίου Όρους.
 
Η παρουσία του Πρωτεπιστάτου, των περισσοτέρων αντιπροσώπων, ηγουμένων και εκατό Αγιορειτών έφεραν ενθουσιασμό και συγκίνηση στο συγκεντρωμένο πλήθος
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Γέροντα.
 
Καθ΄όλην την διάρκεια της εκδηλώσεως στεκόταν όρθιος, παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του……. Η συντονισμένη ενέργεια και οι προσευχές όλων και του Γέροντα έφεραν αγαθά αποτελέσματα.
 
Η πολιτεία απαγόρευσε την προβολή του βλάσφημου έργου..

Αφήστε μια απάντηση