Θαύμα Αγίου Λουκά του ιατρού !

έτσι τον είδε αλλά με καλογερικά

ΘΑΥΜΑ: 15 χρόνια πριν τη θεμελίωση του ναού του στην Ι. Μονή της Παναγίας Δοβρά και στον τόπο όπου ανεγέρθηκε ο ναός του εμφανίστηκε ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας και γλίτωσε προσκυνητή που κινδύνευε!

Σήμερα ένας άνθρωπος ο Ανδρέας Σ. μου διηγήθηκε ένα καταπληκτικό θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας..

Το 1991 όταν ακόμη δεν είχε γίνει η επανασύσταση της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά έξω από τη Βέροια πήγαινε και της άναβε καμιά φορά τα καντήλια ήταν μόνο η ιστορική εκκλησία. Μια από αυτές τις φορές καθώς επέστρεφε μέσα από μονοπάτια και είχε σουρουπώσει έχασε το μονοπάτι και κινδύνευε να πέσει σε γκρεμό ήταν στην άκρη της ρεματιάς και τον είχε καταλάβει απόγνωση. Τότε στη δεξιά του πλευρά πολύ κοντά του σχεδόν δίπλα του βλέπει έναν καλόγερο με καλιμαύχι στο πουθενά και από το πουθενά. Κάνει να πάει προς το μέρος του αλλά αυτός έγινε άφαντος ωστόσο με αυτή του την ενστικτώδη κίνηση βρέθηκε στο σωστό μονοπάτι ήταν ακριβώς εκεί που έστεκε ο μυστηριώδης καλόγερος λίγο πιο πριν.

Πάντα είχε κατά νου να βρει τον άγνωστο σωτήρα του. Κατ΄αρχήν του πέρασε από το μυαλό η σκέψη πως μπορεί να ήταν ο Άγιος Αντώνιος της Βέρροιας αλλά δεν ήταν. Πέρασε ο καιρός και μετά από 25 χρόνια του αποκαλύφθηκε. Σε μια φωτογραφία νεανικής ηλικίας του Αγίου Λουκά του Ιατρού όταν ακόμη ήταν κοσμικός γιατρός ( τον έλεγαν Βαλεντίν) αναγνώρισε τον καλόγερο που του έδειξε το δρόμο την Οδό τη στενή και τεθλιμμένη το μονοπάτι…. της όντως Ζωής.

Έψαξε στο κινητό και μου υπέδειξε τη φωτογραφία στην οποία αναγνώρισε τον άγιο που την έβαλα και στο άρθρο.

Το αξιοθαύμαστο είναι πως ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός εμφανίστηκε σε ανύποπτο χρόνο το 1991 στο μέρος όπου τον Ιούνιο του 2006 θεμελιώθηκε ο περικαλλής ναός του που είναι ο πρώτος μεγάλος Ναός που εγείρεται προς τιμήν του νεοφανούς αυτού Αγίου στην Ελλάδα. Τότε εκεί δεν είχε ακόμη απανιδρυθεί ούτε η Μονή Παναγίας Δοβρά κάτι που έγινε το 1995.

Η ανδρώα κοινοβιακή μονήΜονή Παναγίας Δοβρά κείται 5,5 χλμ. βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης της Βέροιας στις ανατολικές υπώρειες της οροσειράς του Βερμίου.

Η λαϊκή ευσέβεια ζει το θαύμα.. είναι ζωντανή η πίστη μας φώναζε ο άνθρωπος.. που μου διηγήθηκε και κάποιες άλλες παρεμφερείς ιστορίες.

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση