«Βουλιάζει» από μετανάστες η Νέα Υόρκη! Σε λίγο θα τους βάζουν στα άδεια δωμάτια κατοικιών; vid

«Όλοι μας θα επηρεαστούν».

Η μεταναστευτική κρίση «θα καταστρέψει τη Νέα Υόρκη», κατήγγειλε ο Έρικ Άνταμς Δημοκρατικός δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς στην πόλη συρρέουν κάθε μήνα περισσότεροι από 10.000 νέοι οικονομικοί μετανάστες και αιτούντες άσυλο, δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα, του οποίου δεν έβλεπα τη λύση. Σε αυτό δεν βλέπω τη λύση», δήλωσε την Τετάρτη ο Άνταμς.

«Παίρνουμε άτομα από όλο τον κόσμο. Έχουν αποφασίσει ότι θα περνάνε από το νότιο τμήμα των συνόρων και θα έρχονται στη Νέα Υόρκη. Κάθε κοινότητα σε αυτή την πόλη πρόκειται να επηρεαστεί. Έχουμε ήδη έλειμμα 12δισ. δολαρίων».

Σε διάστημα ενάμισι χρόνου περισσότεροι από 110.000 μετανάστες έφτασαν στη Νέα Υόρκη, μια πόλη με 8,5 εκατ. κατοίκους. Κάποιους από αυτούς τους έστειλαν από πολιτείες στα σύνορα με το Μεξικό Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες, οι οποίοι ναυλώνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους μετανάστες σε προπύργια των Δημοκρατικών, όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον και το Λος Άντζελες.

Η πόλη της Νέας Υόρκης, βάσει της νομοθεσίας της, είναι υποχρεωμένη να παρέχει κατάλυμα, τροφή και φροντίδα σε όποιον υποβάλει αίτηση για παροχή ασύλου.

Ο Άνταμς, ένας Αφροαμερικανός πρώην αστυνομικός, ζητεί επίμονα τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση. «Η συμπόνια των Νεοϋορκέζων είναι πιθανόν αστείρευτη, όμως οι πόροι μας δεν είναι», είχε επισημάνει τον Αύγουστο.

Αναρωτιόμαστε αν με αυτού του είδους τους εκφοβισμούς θα αρχίσουν να πιέζουν τον κόσμο να…”φιλοξενήσει” οικογένειες μεταναστών στα διαμερίσματά τους, αφού, όπως λένε, δεν υπάρχει άλλος χώρος!!

Εξάλλου θυμίζουμε παρακάτω το απόσπασμα με την πρόταση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης για φιλοξενία μεταναστών στους ΑΔΕΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ των κατοικιών!!!

 

(απεμπε-EPA-EFE photo)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση