«Χαμός» μεταξύ οικονομολόγων: «Μας οδηγούν στο τσιπάκι» – «Αυτό είναι γελοίο» – ΒΙΝΤΕΟ

Πλέον αυτό που χαρακτηριζόταν ως HOAX είναι εκ των βασικών θεμάτων συζήτησης σε οικονομικά συμπόσια!!!

Ο συνήγορος της UBI (Παγκόσμιο Βασικό Εισόδημα), Γκάι Στάντινγκ και ο «Πατέρας της Ποσοτικής Χαλάρωσης» Ρίτσαρντ Βέρνερ συζητούν για το Παγκόσμιο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που αναμένεται να δοθεί στους ανθρώπους, ενδεχομένως με την μορφή ψηφιακών μονάδων που θα φορτώνονται σε ψηφιακή ταυτότητα, (εμφυτευμένη ή μη).

O καθηγητής Richard A. Werner είναι οικονομολόγος και καθηγητής τραπεζικών και χρηματοοικονομικών. Είναι γνωστός ως ο εισηγητής μιας νέας νομισματικής πολιτικής μετά την κρίση που ονόμασε Ποσοτική Χαλάρωση (“QE”) – την οποία πρότεινε στην Ιαπωνία το 1995 ως επικεφαλής οικονομολόγος μιας βρετανικής επενδυτικής τράπεζας.

Έχει επίσης εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας και στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης. Συμμετέχει στην υποστήριξη της ίδρυσης μη κερδοσκοπικών κοινοτικών τραπεζών μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Local First CIC (ΕΔΩ άρθρο για αυτόν στο ΕΛ).

Πάρα ταύτα χλευάστηκε από τον Guy Standing, ο οποίος είναι Βρετανός οικονομολόγος εργασίας. Είναι καθηγητής αναπτυξιακών σπουδών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και συνιδρυτής του Basic Income Earth Network, επειδή αναφέρθηκε στο τσιπάκι!!!

Συγκεκριμένα ο Βέρνεν είπε:

«Καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι χρειαζόμαστε ένα βασικό εισόδημα.

Για ποιον λόγο προωθείται;;; Επειδή θέλουν να λανσάρουν κεντρική διοίκηση, ψηφιακές ταυτότητες, ψηφιακό χρήμα και ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας…

Κι αν τα συνδέσετε αυτά, καθίσταται ένα πολύ ολοκληρωτικό σύστημα!!!!

Και φοβάμαι ότι το βασικό εισόδημα θα είναι το δέλεαρ για να αποδεχτείτε το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ»!!!!

«Πιστεύω ότι, μετά συγχωρήσεως, αυτό είναι γελοίο», απάντησε ο υποστηρικτής του βασικού εισοδήματος!!!

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για την ποιότητα των δύο συνομιλιτών:

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- KEYSTONE BIS DIGITAL

el.gr

Αφήστε μια απάντηση