Γέρων Γεώργιος: ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ

Ομιλία του Γέροντα Γεωργίου από την αγρυπνία της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (13-9-2023)

Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός το επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου και η υπακοή που έδειξε ο Χριστός πρωτίστως στον Θεό Πατέρα κι έπειτα στην Παναγία και τον Δίκαιο Ιωσήφ.

Το πρώτιστο πράγμα είναι η ΥΠΑΚΟΗ θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, αλλά υπακοή κάνουμε στους αγνούς ανθρώπους του Θεού, στους Αγίους. Υπακοή δεν κάνουμε στους ανήθικους και στους αιρετικούς. Ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στην Αγία Ελένη και σε όσα θυσίασε, υπακούοντας στο θέλημα του Θεού για το καλό όλης της Χριστιανοσύνης.

Ο Χριστιανός τον Σταυρό πρέπει να τον έχει όπλο, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος στηλιτεύοντας το γεγονός ότι οι σημερινοί Χριστιανοί δεν ξέρουν να κάνουν σωστά το Σταυρό τους.

Εκκλησία είναι μόνο αυτός που είναι αγνός και ηθικός, θα πεί ο Γέροντας Γεώργιος αναφέροντας το παράδειγμα του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.

Έπειτα ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στον αείμνηστο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη που εκοιμήθη την ημέρα του Σταυρού 14/9, το μοναδικό χάρισμο που του έδωσε ο Θεός, τα μαρτύρια που πέρασε από μικρό παιδί μέχρι και το τέλος της ζωής του, την απλότητά του, αλλά και τα “προφητικά” του τραγούδια για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Τέλος ο Γέροντας θα μιλήσει για το αίτιο των καταστροφικών πλημμυρών και για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στη δημιουργία του Θεού με την κοπή χιλιάδων δένδρων…

Αφήστε μια απάντηση