Εκατοντάδες νεκροί Ουκρανοί και Δυτικοί εκπαιδευτές: Η Ρωσία βομβάρδισε βάσεις, κέντρα εκπαίδευσης και σημεία συγκέντρωσης ουκρανικών δυνάμεων

Διαλύθηκε η ουκρανική αεράμυνα

Σοκαριστικά πλάνα έρχονται από τα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία με την ρωσική Αεροπορία και το πυροβολικό να βομβαρδίζουν βάσεις, αποθήκες οπλισμού και στρατόπεδα ουκρανικών δυνάμεων με εκατοντάδες νεκρούς Ουκρανούς και δυτικούς εκπαιδευτές.

Ξένοι παρατηρητές αναφέρουν ότι είτε η ουκρανική αεράμυνα πρακτικά δεν υφίσταται εδώ και μέρες με τα αποθέματα της να έχουν εξαντληθεί είτε η Ρωσία παράγει τόσο μεγάλο όγκο πυρομαχικών, βλημάτων, βομβών κτλ με συνέπεια βάσεις, σημεία συγκέντρωσης και κόμβοι επιμελητείας να βομβαρδίζονται.

Χθες, μια τεράστια συσσώρευση στρατευμάτων και ξένων εκπαιδευτών εξαλείφθηκε από μια ρωσική επίθεση σε ένα πεδίο εκπαίδευσης κοντά στο Kucherov Yar, περίπου 50 χιλιόμετρα βαθιά από την γραμμή επαφής.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι Δυτικοί εκπαιδευτές μόλις είχαν φτάσει για να προετοιμάσουν το προσωπικό της 77ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας της Ουκρανίας.

Τα ρωσικά UAV έδωσαν τις συντεταγμένες και η βάση δέχτηκε επίθεση από MLRS Tornado-S.

Δείτε στο βίντεο τι έγινε

Η ρωσική Αεροπορία βομβαρδίζει ουκρανικές βάσεις και αποθήκες οπλισμού!

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Νότος», σε συνεργασία με την αεροπορία και το πυροβολικό, απέκρουσαν δύο επιθέσεις ουκρανικών μονάδων στις περιοχές των οικισμών Krasnohorivka και Pervomaiskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε βάση με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στην περιοχή του οικισμού Novomikhailovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε έως και 210 στρατιωτικούς νεκρούς και τραυματίες, κατεστραμμένα τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έξι αυτοκίνητα.

Η ρωσική Αεροπορία βομβαρδίζει συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων στην Novomikhailovka με βόμβες FAB-250/500

Η ρωσική Αεροπορία ανατινάζει ουκρανική αποθήκη οπλισμού 10 χλμ από το μέτωπο της Κλισίφκα

Στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού έπληξαν το προσωπικό και τον εξοπλισμό της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή του χωριού Ραμποτίνο.

Πάνω από 35 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ενώ δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

Στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ, μονάδες της «Δυτικής» ομάδας δυνάμεων, κατά τη διάρκεια ενεργών επιχειρήσεων με την υποστήριξη πυρών αεροπορίας και πυροβολικού, έπληξαν το προσωπικό της 25ης Αερομεταφερόμενης, 14ης, 115ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην τις περιοχές των οικισμών Novoselovskoe της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Timkovka και Sinkovka στην περιοχή Χάρκοβο.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε έως και 170 νεκρούς και τραυματίες ενώ καταστράφηκαν τέσσερα φορτηγά, δύο M109 Paladin και ένα πυροβόλο D-30.

Στην κατεύθυνση Krasnolimansk, συντονισμένες ενέργειες των δυνάμεων “Κέντρου”, επιδρομές της αεροπορίας στρατού και του πυροβολικού απέκρουσαν δύο επιθέσεις της 63ης και 67ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Chervonaya Dibrova, Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.

Κτυπήθηκε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμός του ουκρανικού Στρατού στις περιοχές των οικισμών Kuzmino της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Torskoye και Grigorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε έως και 80 νεκρούς και τραυματίες ενώ καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο αυτοκίνητα και ένα οβιδοβόλο D-30.

Tornado-S MLRS πλήττει το προσωρινό σημείο συγκέντρωσης ουκρανικών δυνάμεων στην Druzhkovka

Στη νότια κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μονάδες της ομάδας δυνάμεων Vostok, σε συνεργασία με την στρατιωτική αεροπορία και το πυροβολικό έπληξαν δυνάμεις της 58ης και 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Urozhainoye, Nikolskoye, Novomikhailovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Επίσης αποκρούστηκε επίθεση της 128ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στην περιοχή του χωριού Priyutnoye, στην περιοχή Ζαπορίζια.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε περισσότερους από 80 νεκρούς.

Στην κατεύθυνση Χερσώνα σκοτώθηκαν σε μία ημέρα έως και 45 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ καταστράφηκαν δύο οχήματα.

Στην περιοχή του οικισμού Bogdanovka, στην περιοχή Kirovograd, καταστράφηκε αποθήκη πυρομαχικών και όπλων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ρωσική Αεροπορία βομβαρδίζει ουκρανικές αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών στην Konstantinovka του Ντονέτσκ

Δεύτερη αεροπορική επιδρομή στην Konstantinovka όχι μακριά από το μέτωπο του Μπαχμούτ

Αφήστε μια απάντηση