«Δεύτερες» σκέψεις στο Ισραήλ για εισβολή στη Γάζα: Μέχρι και 50.000 νεκρούς Ισραηλινούς μπορεί να στοιχίσει η επιχείρηση

Η πόλη κατοικείται από πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους – 200.000 σε μάχιμη ηλικία μεταξύ 18-40 ετών

Σε «δεύτερες» σκέψεις μπαίνει η ισραηλινή πολιτική και δευτερευόντως η στρατιωτική ηγεσία για εισβολή στην Γάζα, και μπορεί ο Μ.Νετανιάχου να μιλά για «εκδίκηση» και τις ένοπλες δυνάμεις να θέλουν να «ξεπλύνουν» την ντροπή αλλά άλλο τι θέλεις και άλλο το τι μπορείς.

Η ισραηλινή πλευρά σε πρώτη φάση «συνελήφθη κοιμώμενη» και τώρα θέλει να επιχειρήσει κατά των ενόπλων της Χαμάς μέσα και στην ίδια την Γάζα αλλά αυτό θα είναι ικανό να επιτευχθεί ρίχνοντας 300.000 στρατό με τις απώλειες να φτάνουν ακόμα και τους 50.000 νεκρούς καθώς μιλάμε για επιχείρηση μέσα σε μια πόλη των 2+ εκατομμυρίων κατοίκων.

Όλα αυτά παράλληλα με την γνώση από μέρους των Ισραηλινών ότι στην Γάζα βρίσκονται σε μάχιμη ηλικία 200.000 Παλαιστίνιοι (18-40 ετών), ενώ θεωρείται αδύνατο να μην έχει κάνει σχέδια και να μην έχει ετοιμάσει παγίδες θανάτου μέσα στην τεράστια από μπετόν πόλη.

Πάντως αυτή την στιγμή ο ισραηλινός Στρατός με όσες εφεδρείες έχει πραγματοποιεί επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων και την «εξόντωση» των μαχητών της Χαμάς που εξακολουθούν να βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος βρίσκεται σε εξέλιξη. Μια επιχείρηση καταδικασμένη να αποτύχει, φυσικά…

Παράλληλα η προσοχή έχει στραφεί και στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ όπου βρίσκονται μαχητές της Χεζμπολάχ. Νωρίς το πρωί εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο Ισραήλ από το νότιο Λίβανο.

Η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μαχητές της εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεις του νότιου Ισραήλ. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Χαμάς τους υποστηρίζει με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων.

Ανέφερε ότι οι μαχητές ήταν παρόντες στο Ofakim, στο Sderot, στο Yad Mordechai, στο Kfar Aza, στο Be’eri, στο Yated και στο Kissufin.

Σε πάνω από 350 νεκρούς στο έδαφος του Ισραήλ και περίπου 313 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων από τον νέο πόλεμο ανάμεσα στις Παλαιστινιακές δυνάμεις της οργάνωσης Χαμάς και τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Και οι δύο πλευρές αναφέρουν ότι υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν εχθές, μετά την πρωτοφανή επίθεση εις βάρος του Ισραήλ, που έχει σοκάρει και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση