Καταρρέουν οι Ουκρανοί, ακραία τα φαινόμενα λιποταξίας – Ο Borrell (ΕΕ) ανησυχεί – Αξιωματικός ΗΠΑ: Απατεώνες οι Ουκρανοί
Kirill Budanov (GUR): Πραγματοποιήσαμε τρεις απόπειρες επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye – Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Πρωτοφανή τα κρούσματα λιποταξίας στον Ουκρανικό στρατό
H Ουκρανική αντεπίθεση κατέρρευσε…
Σε πολλά μέρη του μετώπου 1.550 χιλιομέτρων οι καιρικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και οι ένοπλες συγκρούσεις έχουν μειωθεί… ωστόσο τα ακραία φαινόμενα λιποταξίας οδηγούν σε κατάρρευση τον Ουκρανικό στρατό που ούτως ή άλλως έχει αποδεκατιστεί.
Οι Ουκρανοί καταρρέουν και παραδίνονται έως σήμερα 11.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί.
Όσοι παραδίνονται ζουν, όσοι το παίζουν ήρωες καταλήγουν είτε στα νεκροταφεία ή ακρωτηριασμένοι.
Το Ουκρανικό καθεστώς βλέπει την κατάρρευση και επιχειρεί με τρομοκρατικές ενέργειες να κερδίσει εντυπώσεις… ο Kirill Budanov της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών τόνισε ότι πραγματοποίησαν τρεις απόπειρες επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye…
Αυτούς υποστηρίζει η Δύση δυστυχώς…

ADVERTISEMENT

Πάντως η παύση της χρηματοδότησης έχει τρομοκρατήσει τον Zelensky ο οποίος βλέπει το αδιέξοδο.
Μάλιστα και ο Borrell της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε ξεκάθαρα ότι ανησυχεί για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας..
Στο μέτωπο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν λάβει την πρωτοβουλία και προελαύνουν προς Kupyansk ενώ στο νότιο μέτωπο ανακτούν εδάφη στα χωριά Robotyne-Verbove

Kirill Budanov (GUR): Πραγματοποιήσαμε τρεις απόπειρες επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) Kirill Budanov αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων GUR έκαναν τρεις προσπάθειες να επιτεθούν και να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye (ZNPP), αλλά απωθήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον Budanov, τον Αύγουστο του 2022, οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων διέσχισαν την δεξαμενή Kakhovka κοντά στο Energodar χρησιμοποιώντας ταχύπλοα σκάφη για να δημιουργήσουν έδαφος στην ανατολική όχθη με στόχο επίθεση στο πυρηνικό σταθμό, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Μετά από αυτό, η GUR έκανε άλλες δύο προσπάθειες να φθάσει στην ανατολική όχθη του Δνείπερου για να καταλάβει το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.
Στην τελευταία επιχείρηση συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες μέλη του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της λεγόμενης «λεγεώνας των ξένων» Βαντίμ Πόπικ, καθώς και μισθοφόρων από τη Νέα Ζηλανδία και άλλων ξένων.
Κατά την τρίτη προσπάθεια, οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν βαρέα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων κασι τανκς, στην ακτογραμμή, έτσι οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Η ουκρανική προσπάθεια να διασχίσει τη δεξαμενή Kakhovka και να καταλάβει το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας αναφέρθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022 από τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Rogov ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκπαίδευαν αρκετές εκατοντάδες προσωπικό για νέες προσπάθειες κατάληψης του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τον Rogov, οι ενέργειες της Ουκρανίας δείχνουν ότι το Κίεβο δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού.

Josep Borrell (EE): Τα γεγονότα στις ΗΠΑ δείχνουν την αβεβαιότητα για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Τα πρόσφατα γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν την αβεβαιότητα για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας από τους αμερικάνους, παραδέχτηκε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell.
Στις αρχές Οκτωβρίου, η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Κάτω Βουλή του Κογκρέσου ενέκρινε προϋπολογισμό 45 ημερών, χωρίς όμως πιστώσεις για τις ανάγκες των Ουκρανών, προκειμένου να αποφευχθεί shutdown – αναστολή των εργασιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden διαβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.
«Παρά την έντονη εμπλοκή της κυβέρνησης Biden, αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον της αμερικανικής χρηματοδότησης προς την Ουκρανία.
Βραχυπρόθεσμα, δεν θα μπορέσουμε να αντισταθμίσουμε την έλλειψη υποστήριξης των ΗΠΑ, αναμένουμε ότι οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας θα βρουν γρήγορα τρόπους να άρουν το αδιέξοδο», τόνισε ο Josep Borrell.
Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, «ενισχύει την ευθύνη της ΕΕ».
Παράλληλα, επικαλέστηκε τα τελευταία στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν χορηγήσει στην Ουκρανία 82 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 25 δισ. ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κράτη της ΕΕ θα μπορέσουν να συμφωνήσουν μέχρι το τέλος του 2023 για την αλλαγή του πανευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2024-2027 και να συμπεριλάβουν δαπάνες για την Ουκρανία ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το συνολικό ποσό της μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας της ΕΕ προς την Ουκρανία για το 2023 είναι 18 δισεκατομμύρια ευρώ, η βοήθεια παρέχεται σε μηνιαίες πληρωμές 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε επίσης να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό της ΕΕ επιπλέον 50 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο από το 2024 έως το 2027 (17 δισεκατομμύρια με τη μορφή επιχορηγήσεων και 33 δισεκατομμύρια σε δάνεια) για την Ουκρανία.

CBS News: Το μέλλον της Ουκρανίας εξαρτάται από την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Η εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελεί σοβαρή απειλή για την Ουκρανία, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CBS News.
«Το μέλλον της βοήθειας στην Ουκρανία κρέμεται από την ισορροπία καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής συζητούν ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος».
Το θέμα της συνέχισης της βοήθειας προς το Κίεβο γίνεται ολοένα και πιο αμφιλεγόμενο.
Η μείωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων αντανακλά τη διάθεση στην αμερικανική κοινωνία.

Larry Johnson (πρώην CIA): Έρχεται μια από τις μεγαλύτερες ήττες των Ουκρανών – Εγκλωβίστηκαν στο Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν παρασύρει και ετοιμάζονται να περικυκλώσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή του Kupyansk, με αναλυτές να υποστηρίζουν πως επίκειται μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ήττες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Σε δηλώσεις του ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson είπε πως βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, η Ρωσία έχει παρασύρει έναν τεράστιο αριθμό Ουκρανών στρατιωτών, τους οποίους έχει εγκλωβίσει στην περιοχή του Kupyansk.
Όπως αναφέρει, οι Ουκρανοί δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν, επισημαίνοντας πως σε αυτό το σημείο οι Ουκρανοί έχουν μόνο δύο τρόπους εξόδου από τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει.
«Όταν αποκλειστούν τελείως, οι Ουκρανοί στρατιώτες είτε θα εξουδετερωθούν είτε θα παραδοθούν.
Νομίζω ότι θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ήττες για την Ουκρανία» επισημαίνει ο Johnson.
Σημειώνεται πως ο Ρώσος διοικητής της δύναμης Bars-9 ανακοίνωσε ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει τελειώσει και ότι πλέον αυτοί ετοιμάζονται για άμυνα.

Lawrence Wilkerson (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Είναι απατεώνες – Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ

Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί ούτε στην ΕΕ ούτε στο ΝΑΤΟ και κινδυνεύει να χάσει σημαντικά εδάφη ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, συνταξιούχος συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson.
Σύμφωνα με τον Lawrence Wilkerson, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται άσκοπα ενάντια στην πολυεπίπεδη ρωσική άμυνα.
«Εάν η Ρωσία μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλες απώλειες στην Ουκρανία, τότε εμείς η Δύση κάνουμε ένα μεγάλο λάθος…
Η Ρωσία ετοιμάζει αντεπίθεση, κατά την οποία θα μπορούσε να καταλάβει ένα σημαντικό μέρος της Ουκρανίας», σημείωσε ο Wilkerson.
Ο συνταγματάρχης μοιράστηκε επίσης την προσωπική του εμπειρία από την επικοινωνία με πολιτικούς της Ουκρανίας ενώ εργαζόταν στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Είπε ότι υπάρχουν «μόνο απατεώνες» στην Ουκρανία και χαρακτήρισε τη χώρα «την πιο διεφθαρμένη στην επιφάνεια της γης».
Σύμφωνα με τον Wilkerson, η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να ενταχθεί στην ΕΕ τα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια.
Αυτό απλά δεν θα συμβεί, όπως και η ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Λοιπόν, τι μέλλον έχει τότε η Ουκρανία;
Τον Σεπτέμβριο 2023, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να συνεχίσει τις επιτυχημένες δραστηριότητές της σε διευρυμένη μορφή και χαρακτήρισε την ένταξη νέων μελών στην ΕΕ «την καλύτερη επένδυση στην ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία για ολόκληρη την ήπειρο».
Ωστόσο, δεν κατονόμασε συγκεκριμένες ημερομηνίες για την επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ένταξη της Ουκρανίας.

Natalia Gumenyuk (Εκπρόσωπος Ουκρανικού στρατού): Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αντισταθεί στις ρωσικές αεροπορικές βόμβες…

Ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει αρκετά συστήματα αεράμυνας για να αντέξει τις ρωσικές αεροπορικές βόμβες, δήλωσε η Natalia Gumenyuk, εκπρόσωπος των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων «Νότος»
Οι ρώσοι καταλαβαίνουν ότι δεν έχουμε επαρκή μέσα για να ανταποκριθούμε σε βομβαρδισμούς, συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν αρκετές δυνάμεις αεράμυνας.
Και δεν υπάρχουν μαχητικά που θα μπορούσαν να εξαλείψουν τα αεροπλάνα που εκτοξεύουν αυτές τις βόμβες.
Τον Αύγουστο, ο σύμβουλος της διοίκησης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Yuriy Ignat, δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας τους δεν κατάφεραν ποτέ να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους Kh-22.
Επιπλέον, ο Ignat σημείωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ικανοί να αλλάζουν τροχιά τόσο γρήγορα που το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας συχνά αδυνατεί να τους εντοπίσει.

Oleg Soskin (Σύμβουλος Leonid Kuchma): Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά στον Ουκρανικό στρατό

Η ένοπλη σύγκρουση που ξέσπασε αυτή την εβδομάδα στη Μέση Ανατολή θα πλήξει τις δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακατευθύνουν όλη την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma, ο Oleg Soskin.
Καμία σημαντική επιτυχία κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν θα συμβεί.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί απότομα τον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστινίων.
Δεν υπάρχουν χρήματα και δεν θα υπάρχουν χρήματα για την Ουκρανία.
Είναι σαφές ότι όλα τα χρήματα θα πάνε τώρα στο Ισραήλ. Φλυαρία του προέδρου των ΗΠΑ Biden ότι θα ζητήσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια στην Ουκρανία …
Αγαπητοί μου, ποιος θα τη δώσει;».
Στις 7 Οκτωβρίου 2023, το Ισραήλ χτυπήθηκε από ρουκέτες πρωτοφανούς κλίμακας από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η υπηρεσία Τύπου του IDF δήλωσε ότι εκτοξεύτηκαν περισσότερες από τρεις χιλιάδες ρουκέτες.
Επιπλέον, μαχητές της Hamas, μετά από μαζικές επιθέσεις με ρουκέτες, διείσδυσαν στις συνοριακές περιοχές στα νότια της χώρας.
Η στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος ανακοίνωσε την Επιχείρηση Πλημμύρα Al-Aqsa κατά του Ισραήλ.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν την έναρξη της Επιχείρησης Σιδερένια Σπαθιά κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.

H προφητική πρόβλεψη (2019) του ρώσου Vladimir Zhirinovsky, όλοι θα ξεχάσουν την Ουκρανία… για τον πόλεμο με το Ισραήλ

Ο πρώην ηγέτης του LDPR Vladimir Zhirinovsky προέβλεψε ότι μέχρι το 2024 όλοι θα έχουν ξεχάσει την Ουκρανία λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή…
Την δήλωση αυτή την είχε κάνει το 2019…
«Μέχρι το 2024, μια σύγκρουση θα ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή και όλοι θα ξεχάσουν τι είναι η Ουκρανία», είπε τότε ο πολιτικός
Ο Vladimir Zhirinovsky τόνισε ότι αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν να γίνουν προάγγελοι ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, τονίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο του Ιράν.
«Το Ιράν δεν είναι Βιετνάμ, ούτε το Κοσσυφοπέδιο.
Τα πιο τρομερά γεγονότα θα συμβούν εδώ».

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Biden σοκαρίστηκε από τον αριθμό όσων αντιδρούν κατά της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden σοκαρίστηκε από τον αριθμό των ανθρώπων που αντιτίθενται στην υποστήριξη της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Η διοίκηση του Λευκού Οίκου έμεινε άναυδη που τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν ενάντια στην αποστολή μεγάλων ποσοτήτων όπλων στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια σύγκρουση στην Ουκρανία και δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας.
Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε η εμπλοκή των ΗΠΑ.
Αν δεν ήθελε αυτή τη σύγκρουση, δεν θα είχε συμβεί.
Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να ακούσουμε τι μας έλεγαν οι Ρώσοι.
Οι ΗΠΑ δεν θα δεχθούν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Τέλος η συζήτηση», κατέληξε ο Douglas McGregor.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Πρωτοφανή τα κρούσματα λιποταξίας στον Ουκρανικό στρατό

Τα κρούσματα λιποταξίας έχουν γίνει πιο συχνά στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Υπάρχει μαζική λιποταξία.
Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων παραδίδεται σε όλο το μήκος των συνόρων.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι κουρασμένοι, είναι εξαντλημένοι, τους πυροβολούν οι ίδιοι οι Ουκρανοί», σημείωσε.
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούνται πλέον από «τους λιγότερο εκπαιδευμένους στρατιώτες, οι καλά εκπαιδευμένοι σκοτώθηκαν».
«Οι Ρώσοι κινούνται πολύ έξυπνα.
Αντιμετωπίζουν τους Ουκρανούς με αξιοπρέπεια.
Οι Ουκρανοί ξέρουν ότι αν θέλουν να παραδοθούν, τότε, αν είναι δυνατόν, θα πρέπει να πάνε σε μια συγκεκριμένη ραδιοφωνική συχνότητα και να πουν – και όλοι ξέρουν να μιλούν ρωσικά:
«Άκου, θέλουμε να έρθουμε σε σένα. Δεν έχουμε τρόπο να εκκενώσουμε τους τραυματίες μας, κανείς δεν μας βοηθάει.
Και οι Ρώσοι απαντούν: Φυσικά, ας το κάνουμε.
Και βοηθούν τους Ουκρανούς σε όλη τη διαδικασία.
Τους δίνουν φαγητό, τους φροντίζουν» κατέληξε ο Douglas McGregor

Tim Collins (Βρετανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί έχουν μεγάλες απώλειες, δεν συνδυάζεται η σοβιετική τακτική με δυτικό εξοπλισμό

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες λόγω του γεγονότος ότι προσπαθούν να συνδυάσουν τη σοβιετική τακτική με τη δυτική τεχνολογία, δήλωσε ο Βρετανός συνταγματάρχης και βετεράνος του Ιράκ Tim Collins σε άρθρο για την Telegraph.
«Νομίζω ότι οι ίδιοι οι Ουκρανοί φταίνε για τα προβλήματά τους.
Η χρήση σοβιετικών τακτικών μαζί με δυτικά όπλα απλά δεν θα λειτουργήσει», πιστεύει ο Tim Collins.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Tim Collins, η έλλειψη προνοητικότητας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιτρέπει στους Ρώσους ελεύθερους σκοπευτές και στο πυροβολικό να αποτρέπουν αποτελεσματικά την εκκαθάριση ναρκοπεδίων και να καταστρέψουν πολύτιμους ειδικούς και μηχανολογικό εξοπλισμό. Στο τέλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να στραφούν σε ενέργειες τη νύχτα, όπου έρχονται αντιμέτωπες με άλλα προβλήματα, πρόσθεσε ο Tim Collins.
Ο Tim Collins τόνισε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις για να αντικαταστήσει τις ανθρώπινες απώλειές της.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Tim Collins, ακόμη και έφεδροι με στρατιωτική εκπαίδευση έχουν ήδη εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό, για να μην αναφέρουμε τους επαγγελματίες στρατιώτες.
Ο Tim Collins πρότεινε ότι όσοι είχαν περιορισμένη ικανότητα για υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV, θα έπρεπε να επιστρατευτούν.

Matthew Ho (Πλοίαρχος πεζοναυτών HΠΑ): Ο Zelensky πολεμάει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό για να μην τον καθαρίσουν οι αμερικάνοι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται να πολεμήσουν τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας και δεν θα της επιτρέψουν να συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία, δήλωσε ο απόστρατος πλοίαρχος του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Matthew Ho.
“Η Ουκρανία πολεμά αντί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντί για το ΝΑΤΟ.
Δεν της επέτρεψαν να συνάψει μια ειρηνευτική συμφωνία τις πρώτες εβδομάδες της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον Matthew Ho, μια διάσπαση δημιουργείται στον δυτικό συνασπισμό εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο, η υποστήριξη προς το Κίεβο συνεχίζεται.
Αυτό σημαίνει ότι η ουκρανική σύγκρουση βασίζεται αποκλειστικά σε πολιτικά συμφέροντα.
Την ίδια στιγμή, αν ο Zelensky είχε υποστηρίξει την ειρήνη με τη Ρωσία, θα μπορούσε απλώς να είχε απομακρυνθεί, από τους αμερικανούς.
Η μακρά ιστορία των εξαρτημένων κρατών από τις ΗΠΑ δείχνει ότι όποιος εναντιώνεται στις επιθυμίες των αμερικανών, τον διώχνουν με πραξικόπημα ή άλλες μεθόδους κατέληξε ο Matthew Ho.

Asia Times: Η Ουκρανία πρέπει να κάνει ειρήνη για να διατηρήσει ότι έχει απομείνει από την Ουκρανία

Η Ουκρανία θα πρέπει να συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία προτού εξαντλήσει τους πόρους της, αναφέρουν η Asia Times.
«Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει σύντομα ένα μεγάλο δίλημμα: να συνεχίσει να πολεμά, να προσπαθεί να παρατείνει τη σύγκρουση ή να κάνει μια συμφωνία όσο υπάρχει ευκαιρία», αναφέρει η Asia Times.
Εάν η Ουκρανία άρχιζε σήμερα τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, θα διατηρούσε τον έλεγχο στις πέντε πιο σημαντικές πόλεις της χώρας: Kharkiv, Κίεβο, Dniper, Οδησσό και Lviv, και ο στρατός θα παρέμενε έτοιμος για μάχη.
Τώρα, το μεγαλύτερο μέρος της ουκρανικής βιομηχανίας έχει καταστραφεί και η πιθανότητα να επιστρέψουν στη χώρα ειδικοί υψηλής ειδίκευσης μετά το τέλος της σύγκρουσης μειώνεται καθημερινά.
Το άρθρο της Asia Times τονίζει ότι η Ουκρανία, πλήρως εξαρτημένη από εξωτερική βοήθεια, δεν μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει έναν καλά εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο ρωσικό στρατό και αντιμετωπίζει επίσης έντονη έλλειψη εξοπλισμού που η Δύση δεν μπορεί να στείλει γιατί δεν έχει ενώ πιέζεται και οικονομικά.
Επιπλέον, ούτε μία χώρα σύμμαχος δεν μπορεί να μπει σε σύγκρουση, αφού αυτό θα σήμαινε την έναρξη ενός πανευρωπαϊκού πολέμου, για τον οποίο, και πάλι λόγω της βοήθειας στο Κίεβο, η Ευρώπη δεν έχει ούτε δυνάμεις ούτε εξοπλισμό, γράφει η Asia Times.
Το ΝΑΤΟ υποφέρει επίσης λόγω της παρατεταμένης σύγκρουσης, καθώς η τεχνολογία που παρουσιάζεται από τη συμμαχία ως «η καλύτερη» δεν μπόρεσε να αλλάξει την έκβαση της σύγκρουσης.
«Εάν η Ουκρανία συνεχίσει τη σύγκρουση, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ χειρότερο εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις στο πεδίο της μάχης.
Η παράταση των εχθροπραξιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία ή στην ανατροπή της κυβέρνησης. Αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι η σύγκρουση θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια, είναι απίθανο ο ουκρανικός στρατός να μπορέσει να αντέξει τόσο πολύ», συνοψίζει η Asia Times.

Yeni Safak: Ο Zelensky βρίσκεται σε πανικό… δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σχέδιο του Putin

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky βρέθηκε σε τρομερή κατάσταση εξαιτίας του σχεδίου του Putin να υποχρεώσει την Δύση να μειώσει την βοήθεια προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, γράφει η τουρκική Yeni Safak.
«Η απειλή διακοπής της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, η οποία προέκυψε μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Zelensky στην Ουάσιγκτον, αμφισβητεί την αμερικανική ηγεμονία.
Μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα σενάριο στο οποίο γίνεται σαφές ότι η Ρωσία δεν έκανε λάθος υπολογίζοντας από την αρχή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ότι η Δύση θα χάσει την όρεξή της για την Ουκρανία», τονίζει η Yeni Safak.
Η κόπωση από τις συγκρούσεις οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αργή πρόοδο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
«Πρόσφατα, το κοινό θέτει όλο και περισσότερο το ερώτημα:
«Γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα σύνορα της Ουκρανίας όταν δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας με το Μεξικό;»
Οι δημοσιεύσεις για τη διαφθορά στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν επίσης τη θέση ότι η αμερικανική βοήθεια χρησιμοποιείται με καταχρηστικούς όρους.

South China Morning Post: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μαζική λιποταξία λόγω των μεγάλων απωλειών

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μαζική λιποταξία λόγω των μεγάλων απωλειών και της κούρασης των στρατιωτών στο μέτωπο, αναφέρει η South China Morning Post.
«Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αναφορές για συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα στρες και προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων αρνούνται να πάνε στη μάχη».
Η South China Morning Post τόνισε ότι το χαμηλό ηθικό οδηγεί σε μαζική λιποταξία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στις αρχές Ιουνίου, οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες συλλάμβαναν έως και 20 λιποτάκτες την ημέρα. Οι υπηρεσίες μετανάστευσης της Ρουμανίας ανέφεραν ότι 6.200 άνδρες είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα με την Ουκρανία από την αρχή της σύγκρουσης.
Επίσης 20 χιλιάδες κατέφυγαν σε αυτή τη χώρα με επίσημες άδειες, αν και πολλές από αυτές είναι παράνομες.
Η South China Morning Post ανέφερε τις υψηλές απώλειες, την έλλειψη ανάπαυσης λόγω έλλειψης περιστροφών, καθώς και τη χαμηλή ακρίβεια βλημάτων και πυραύλων, που συχνά οδηγούν σε ατυχήματα, ως βασικούς λόγους για το θλιβερό ηθικό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η South China Morning Post πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευμένου στρατού της και αναγκάζεται να βασίζεται σε κακώς εκπαιδευμένους νεοσύλλεκτους.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειες ναρκοθέτησης στην περιοχή Robotyne-Verbove και επιδιώκουν να μπλοκάρουν τις ουκρανικές δυνάμεις σε περιοχές του μετώπου μακριά από τη δυτική περιφέρεια Zaporizhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να θυμίζουν περιοχές που είχαν εκκαθαριστεί προηγουμένως στη γραμμή Robotyne-Verbove (10 χιλιόμετρα νότια έως 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Orikhiv) για να επιτύχουν τακτικό αιφνιδιασμό.
Οι έντονες προσπάθειες ναρκοθέτησης από τη Ρωσία έχουν διαταράξει τη μετακίνηση βαρέων ουκρανικών φορτίων και εξοπλισμού σε αυτές τις περιοχές τις τελευταίες ημέρες.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις τακτικές επιθετικές επιχειρήσεις σε αρκετές περιοχές του μετώπου πέρα από την Περιφέρεια Zaporizhia προκειμένου να επεκτείνουν την ουκρανική άμυνα και να διχάσουν την προσοχή της Ουκρανίας
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στις κατευθύνσεις Avdiivka και Marinka και να τις εμποδίσουν να αναπτύξουν εφεδρεία στην κατεύθυνση Zaporizhia.

Ρωσική προέλαση στο Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Kupyansk στις 8 Οκτωβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν κοντά στο Lyman Pershyi (12 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στον σιδηροδρομικό σταθμό Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στη γραμμή Tymkivka-Ivanivka (18-20 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και στο Orlyanka-Yahidne, (21-22 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk), Synkivka και Kyslivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kuypyansk) στις 8 Οκτωβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν πολλαπλές ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka και το Ivanivka (20 χλμ ανατολικά του Kupyansk).
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων Λοχαγός Ilya Yevlash δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τη χρήση της αεροπορίας στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman για να υποστηρίξουν αυξημένες επιθετικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Svatove-Kreminna στις 8 Οκτωβρίου και προχώρησαν.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος ενός σημείου ανατολικά της Makiivka, στην περιφέρεια Luhansk (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) σε θέσεις λίγο λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από τα περίχωρα του οικισμού.
Υπάρχουν ρωσικές προόδοι κοντά στο Makiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στα περίχωρα του οικισμού, ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε απόσταση 600 μέτρων από τον οικισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 8 Οκτωβρίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Orlyanka στην περιοχή Kharkiv και στο Novoselivske (15 χλμ βόρεια του Svatove), Makiivka και Dibrova (5 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) στην περιφέρεια Luhansk, το Torske (14 χλμ δυτικά της Kreminna) στην περιφέρεια Donetsk και στη δασική περιοχή Serebryanske (11 χλμ νότια της Kreminna).
Luhansk_Battle_Draft_Map_October_82023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_82023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_82023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_82023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_82023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_82023.png

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση