Άνοιξε ο δρόμος για την πόλη: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πιο σημαντικό ουκρανικό φρούριο στην Αβντίιβκα – Μεγάλη θερμοβαρική, εμπρηστική & αεροπορική επίθεση

Μετρά αντίστροφα η πόλη – Προγεφύρωμα των Ρώσων για περαιτέρω επίθεση

Ο ρωσικός Στρατός καταγράφει σημαντική επιτυχία στην κατεύθυνση της Αβντίιβκα (Avdeevka ή Avdiivka) καθώς κατέλαβε το πιο σημαντικό φρούριο των Ουκρανών δυνάμεων στην περιοχή.

Οι Ουκρανοί έχασαν ένα κυρίαρχο ύψωμα με πολυεπίπεδη άμυνα κοντά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdeevsky λίγα μόλις μέτρα από τα βόρεια προάστια της πόλης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, βόρεια της Αβντίιβκα , γινόταν μια μάχη για ένα σημαντικό κυρίαρχο ύψωμα γνωστό και ως “σωρός απορριμμάτων Avdeevka”. Τα ρωσικά στρατεύματα, υποστηριζόμενα από τεθωρακισμένα οχήματα, αεροπορία και πυροβολικό, επιτέθηκαν από δύο κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια σκληρών μαχών, οι ρωσικές δυνάμεις μας χτύπησαν τον ουκρανικό Στρατό, προκαλώντας του σημαντικές απώλειες και αναγκάζοντάς τον να τραπεί σε φυγή προς την πόλη της Avdiivka.

Ο ρωσικός Στρατός με την κατάληψη του συγκεκριμένου ουκρανικού οχυρού μπορεί πλέον να ελέγξει τις προσεγγίσεις στα βόρεια προάστια της Avdeevka.

Η Αβντιίβκα φιλοξενεί ένα μεγάλο εργοστάσιο οπτάνθρακα ή κωκ και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Ντονέτσκ.

Διαβάστε επίσης: Γενική επίθεση του ρωσικού Στρατού στην Αβντίιβκα: Δεκάδες άρματα μάχης έξω από την πόλη- Αεροπορία και πυροβολικό σφυροκοπούν το προπύργιο των Ουκρανών

Βίντεο: Εικόνα από τα περίχωρα της Αβντίιβκα – Μεγάλη επίθεση των Ρώσων με θερμοβαρικά και εμπρηστικά πυρομαχικά

Βίντεο: Οι Ρώσοι πλήττουν με TOS-1 ουκρανικές θέσεις

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πιο σημαντικό ουκρανικό οχυρό βόρεια της Αβντίιβκα!

Το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εξαπέλυσαν επίθεση στην οχυρωμένη περιοχή Avdeevka των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύννεφα πυκνού καπνού κάλυψαν το τοπικό εργοστάσιο οπτάνθρακα και χημικών προϊόντων Avdeevka (AKHZ, που ανήκει στον ολιγάρχη Rinat Akhmetov) και την περιοχή δίπλα στην επιχείρηση.

Μετά από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών και με υποστήριξη πυροβολικού, οι μονάδες επίθεσης ανέλαβαν τον έλεγχο ενός από τα πλέον βασικά οχυρά του ουκρανικού Στρατού σε αυτήν την πόλη του Ντονμπάς.

Μονάδες της 114ης χωριστής ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων νίκησαν τις μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούσαν υπό τον έλεγχό τους ένα οχυρό σημείο δίπλα στο εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdeevsky.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό ύψωμα το οποίο χρησιμοποιούνταν όχι μόνο ως επίκεντρο πολλών σημείων βολής, αλλά και ως αντικείμενο οπτικής παρατήρησης και ελέγχου της περιοχής.

Ο ουκρανικός Στρατός στο σημείο αυτό δημιούργησε μια πολυεπίπεδη οχυρή γραμμή με τούνελ και ορύγματα στις οποίες συνήθως περίμενε την επίθεση του ρωσικού πυροβολικού.

Οι Ρώσοι αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Το κυρίαρχο ύψωμα, το οποίο τέθηκε υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, επέτρεπε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο να ελέγχουν την κατάσταση γύρω από την Avdeevka και να κτυπούν γρήγορα ρωσικές μονάδες, αλλά επίσης χρησίμευσε ως θωρακισμένο καταφύγιο κατά τις επιθέσεις του ρωσικού πυροβολικού.

Στο σημείο αυτό οι Ουκρανοί εξόπλισαν πολλά χαρακώματα και περάσματα επικοινωνίας. Είναι πρακτικά μια οχύρωση με μπετόν. Ο Ποροσένκο έριχνε σε αυτή τη γραμμή μπετόν για 8 χρόνια..”

Βίντεο: Μάχες στην Αβντίιβκα. Οι Ρώσοι εντοπίζουν και καταστρέφουν ουκρανικές δυνάμεις

Βίντεο: Mαζικά πυρά ρωσικού πυροβολικού και βόμβες FAB -500

Οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο σημείο ως “προγεφύρωμα”

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο σημείο ως “προγεφύρωμα” για περαιτέρω επίθεση στην πόλη της Avdeevka.

Δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, τμήμα της φρουράς υποχώρησε δεχόμενο σφοδρά πυρά από το ρωσικό πυροβολικό και τα τεθωρακισμένα οχήματα προς στο ίδιο το εργοστάσιο οπτάνθρακα .

Οι ρωσικές μονάδες κερδίζουν έδαφος στα υψώματα και συνεχίζουν να προκαλούν απώλειες στον ουκρανικό Στρατό, ο οποίος τις τελευταίες 2-3 ημέρες έχει ήδη χάσει τουλάχιστον 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους κοντά στην Avdeevka.

Την προηγούμενη μέρα, η ουκρανική διοίκηση δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός «προσπαθούσε να αναγκάσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να μεταφέρουν εφεδρείες στην Avdiivka, απομακρύνοντάς τις από άλλες κατευθύνσεις».

Δραματικές αναφορές των Ουκρανών

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, η Avdeevka βρίσκεται κάτω από σφοδρά πυρά. Ουκρανοί στρατιώτες ανέφεραν ότι οι Ρώσοι «ανεβαίνουν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου», το πυροβολικό και η αεροπορία «βομβαρδίζουν αδιάκοπα».

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέπτυξαν μεγάλες δυνάμεις από το Krasnogorovka στο Vodyanoye και «κατάφεραν να καταλάβουν μερικές από τις θέσεις μας».

Υπάρχουν απώλειες και από τις δύο πλευρές. Τη δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Andriy Ermak.

“Η Avdeevka μας δέχεται μαζικές επιθέσεις από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία” έγραψε ο Ermak στις 16:36 στο κανάλι του στο Telegram.

Υπάρχει επίσης ρωσική πρόοδος προς τον αυτοκινητόδρομο προς Avdeevka.

Η Avdeevka δέχεται επίθεση από το νότο και το βορρά. Οι Ρώσοι προσπαθούν να περικυκλώσουν την πόλη.

Βίντεο: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν το εργοστάσιο οπτάνθρακα στην Αβντίιβκα

Xάρτες: To σημείο που κατέλαβαν οι Ρώσοι και η πρόοδος τους προς την πόλη της της Αβντίιβκα

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση