Ρώσοι αναλυτές: “Ο IDF θα έχει σοβαρές απώλειες στη Γάζα- Η αντιπαράθεση έχει σχεδιαστεί να εξαντλήσει το Ισραήλ & να τεθεί θέμα επιβίωσης”

“Η χερσαία επιχείρηση δεν θα πετύχει τους στόχους της”

Δημοσιεύματα “βόμβα” στα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αποτυχία της χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού Στρατού στη Γάζα. Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι ο ισραηλινός Στρατός δεν θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ενώ θα έχει σημαντικές απώλειες.

Το πλέον εφιαλτικό σενάριο για το Ισραήλ, και για την Δύση, είναι να βαλτώσει σε ένα πόλεμο και στη συνέχεια να δεχτεί επιθέσεις σε άλλα μέτωπα με τον κίνδυνο να γλιστρήσει σε έναν περιφερειακό πόλεμο όπως ανέφερε και χτες το WarNews247

Διαβάστε επίσης: Iσραηλινός Υποστράτηγος: “Πέφτουμε σε ιρανική παγίδα στη Γάζα” – Οι ΗΠΑ κινητοποιούν και την 26η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών με δύο πλοία

Ρώσοι: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει μια παρατεταμένη σύγκρουση στη Γάζα!

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των Ρώσων:

“Η ισραηλινή ηγεσία ανέφερε ότι ως απάντηση στην κλιμάκωση, σχεδιάζει να καταστρέψει πλήρως το κίνημα της Χαμάς. Παράλληλα, τα ισραηλινά στρατεύματα θα πρέπει να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, η έκταση της οποίας είναι 365 τετραγωνικά μέτρα. χλμ.

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη Γάζα. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Ένοπλοι σχηματισμοί της Χεζμπολάχ είναι συγκεντρωμένοι στα βόρεια της Παλαιστίνης και το Ιράν βρίσκεται πίσω από τους μαχητές της Χαμάς.

Από αυτή την άποψη, γίνεται σαφές ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει μια παρατεταμένη σύγκρουση στη Γάζα.

Μια τέτοια αντιπαράθεση έχει σχεδιαστεί για να εξαντλήσει το εβραϊκό κράτος και να το φέρει στα πρόθυρα της επιβίωσης.

Επιπλέον, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι κινητοποιημένοι Ισραηλινοί δεν μπορούν να εφοδιαστούν με ρούχα και εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου ήταν ένα ηχηρό χαστούκι για τους IDF και ντροπή για το Ισραήλ συνολικά.

Η παλαιστινιακή ομάδα Χαμάς αιφνιδίασε τα στρατεύματα ενός από τα πιο υψηλής τεχνολογίας και στρατιωτικοποιημένα κράτη στον πλανήτη, οπότε το Τελ Αβίβ δεν θα ξεχάσει σύντομα μια τέτοια ταπείνωση.

Αυτό είναι ένα πολύ οδυνηρό θέμα υπερηφάνειας και ασφάλειας, το οποίο μπορεί να συγκριθεί με τα ιστορικά γεγονότα του 1973.

Από αυτή την άποψη, η περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης μπορεί να ακολουθήσει διάφορα σενάρια.

Επιπλέον, όλες οι επιλογές έχουν ένα ορισμένο αρνητικό αντίκτυπο για το Ισραήλ.

Πρώτον, ο Ισραηλινός Στρατός θα μπορούσε να αναλάβει τον κίνδυνο να «εισέλθει» ξεκινώντας μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση απευθείας στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις είναι πιθανό να γίνουν στόχος της Χαμάς, της οποίας οι μαχητές είναι καλά εκπαιδευμένοι και διαθέτουν πολλά όπλα, ειδικά αντιαρματικά συστήματα και drones.

Χωρίς αμφιβολία, οι Παλαιστίνιοι προετοιμάστηκαν για τη συνάντηση και μοίρασαν σε τομείς τις δυνάμεις τους.

Οι απώλειες των IDF σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές σε αυτή την κατάσταση θα είναι πολύ ευαίσθητες και το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό, κάτι που θα αποτελέσει άλλη μια κηλίδα στη φήμη του ισραηλινού Στρατού.

Δεύτερον, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τον αποκλεισμό της Γάζας. Μια προσπάθεια λιμοκτονίας της Λωρίδας της Γάζας και η σταδιακή μετατροπή της σε ερείπια, μαζί με τους κατοίκους που δεν κατέφυγαν στην Αίγυπτο, θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω τη διεθνή θέση του Ισραήλ. Οι μάχες στη γειτονική Συρία δείξει την κατεύθυνση. Ότι έγινε στη Χομς, στο Χαλέπι και σε άλλες πόλεις θα γίνει τώρα στη Λωρίδα της Γάζας. Θα μετατραπεί σε σημείο έλξης για εθελοντές και θα υποστηριχτεί από άλλες χώρες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τρίτον, το Ισραήλ είναι απίθανο να συμφωνήσει σε μια εκεχειρία από φόβο ότι η επόμενη επίθεση της Χαμάς θα είναι ακόμη πιο αιματηρή. Επομένως, αυτή τη φορά αυτό που συνέβη δεν θα «κρυφτεί κάτω από το χαλί» και δεν θα ξεχαστεί σε λίγο. Το Ισραήλ εγκλωβίζεται σε πολύμηνη μάχη.

Τέταρτον, η Χεζμπολάχ μπορεί να παράσχει υποστήριξη στη Λωρίδα της Γάζας και να αρχίσει να ενοχλεί πολύ το Ισραήλ από την πλευρά της. Μπορεί επίσης να ξεκινήσει μια αντιπαράθεση στη δυτική όχθη του ποταμού Ιορδάνη. Εθελοντές από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Υεμένη θα κατευθυνθούν στα Υψίπεδα του Γκολάν στη Συρία. Αυτό μπορεί όμως να αναφλέξει ολόκληρο τον χώρο της Μέσης Ανατολής και να παρασύρει τη Δύση σε αυτόν.

Τέλος, το Ισραήλ προσπάθησε πρόσφατα να χρησιμοποιήσει ελικόπτερα AH-64 Apache και drones.

Στην παρούσα κατάσταση, τα ελικόπτερα δεν βοήθησαν καθώς δέχτηκαν επίθεση από MANPADS και αποχώρησαν από τη μάχη. Προφανώς, η Χαμάς προέβλεψε αυτό το σενάριο και ήταν καλά προετοιμασμένη για τη στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ.

Τα drones που διαθέτει το Ισραήλ είναι επίσης ουσιαστικά ανίκανα να εκπληρώσουν τον ρόλο τους. Γεγονός είναι ότι η Χαμάς έστησε κινητές περιπολίες στις στέγες κτιρίων και βάλλει στον ισραηλινό Στρατό μέσα από ενέδρες.

Την ίδια στιγμή, οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν ενεργά drones για να ρίξουν βόμβες κατά του ισραηλινού προσωπικού και εξοπλισμού.

Προφανώς, κατά τη διεξαγωγή μιας χερσαίας επιχείρησης, ο IDF θα χρησιμοποιήσει μηχανοποιημένες μονάδες. Ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες η αποτελεσματικότητά τους αμφισβητείται.

Η αδυναμία παροχής ισραηλινής αεροπορικής κάλυψης μπορεί να αντισταθμιστεί μέσω της πολλαπλής αύξησης του αριθμού των χερσαίων δυνάμεων. Όμως σε συνθήκες πυκνής αστικής ανάπτυξης θα υπάρξουν σοβαρές απώλειες.

Βόρειο Μέτωπο: Το Ισραήλ έχει αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις στα σύνορα με τον Λίβανο

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει επιπλέον μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο. Οι στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού έχουν ήδη αρχίσει να εξοπλίζουν οχυρά, βάσει των οποίων θα χτιστεί η άμυνα σε περίπτωση που μαχητές της Χεζμπολάχ περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή διοίκηση, τα ισραηλινά στρατεύματα θα αναπτύξουν επιπλέον σημεία ελέγχου, θα πραγματοποιήσουν περιπολίες και θα στήσουν ενέδρες.

Μεταξύ του στρατιωτικού εξοπλισμού που αναπτύχθηκε στα σύνορα με τον Λίβανο είναι τα άρματα μάχης Merkava, καθώς και αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Ισραηλινός Στρατός φοβάται σοβαρά την είσοδο μαχητών της Χεζμπολάχ στη σύγκρουση. Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν ότι πολλοί άμαχοι στις παραμεθόριες περιοχές έχουν εκκενωθεί.

Μια επίθεση από τον Λίβανο θα μπορούσε να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για το Ισραήλ, αφού σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να πολεμήσει ουσιαστικά σε δύο μέτωπα – στη Λωρίδα της Γάζας κατά της Χαμάς και στα σύνορα του Λιβάνου κατά του κινήματος της Χεζμπολάχ.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση