Δεν έμεινε τίποτα! Αντιαρματικός πύραυλος της Χαμάς μετέτρεψε σε παλιοσίδερα τεράστιο μεταγωγικό ελικόπτερο των Ισραηλινών (Εικόνες)

Τρομαχτικές είναι πραγματικά οι φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν τι μπορεί να κάνει ένας μόνο πύραυλος σε ένα τόσο τεράστιο αεροσκάφος

Μαχητές της παλαιστινιακής Χαμάς κατέστρεψαν ένα ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο με κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο.

Το Κατέκαψαν Κυριολεκτικά!

Οι πρώτες φωτογραφίες ενός κατεστραμμένου ισραηλινού μεταγωγικού ελικοπτέρου βαριάς μεταφορικής ικανότητας έχουν δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο.

Οι εικόνες εμφανίστηκαν συγκεκριμένα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, και δείχνουν τα συντρίμμια ενός ισραηλινού ελικοπτέρου τύπου CH-53 Yasur το οποίο διαλύθηκε στις 7 Οκτωβρίου μετά από πλήγμα μαχητών της Χαμάς.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 7 Οκτωβρίου η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μία αιφνιδιαστική επίθεση κατά του Ισραήλ, σκοτώνοντας, βασανίζοντας και αιχμαλωτίζοντας στρατιώτες και αμάχους του εβραϊκού κράτους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ελικόπτερο Yasur πραγματοποίησε μία προσγείωση έκτακτης ανάγκης λίγο πριν χτυπηθεί από έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο της Χαμάς όσο βρίσκονταν στο έδαφος.

Αν και οι εικόνες δείχνουν την τρομακτική καταστροφή που προκάλεσε η πυροδότηση του παλαιστινιακού πυραύλου στο ισραηλινό αεροσκάφος, λέγεται πως κανείς δεν σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα του πλήγματος της Χαμάς. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα το πλήρωμα του ελικοπτέρου είχε προλάβει να εγκαταλείψει το αεροσκάφος πριν αυτό στοχευθεί από τους στρατιώτες της Γάζας.

Τα ισραηλινά ελικόπτερα τύπου CH-53 Yasur χρησιμοποιούνται εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα. Κατά την διάρκεια της επιχείρησής τους από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, τα αεροσκάφη έχουν παρουσιάσει έναν αριθμό ζητημάτων συντήρησης, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να παραμένουν για μεγάλα διαστήματα στο έδαφος. Δεδομένων αυτών και εξαιτίας της μεγάλης ηλικίας τους, η Ιερουσαλήμ σκοπεύει να τα αντικαταστήσει τα επόμενα χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2021, το Ισραήλ είχε συμφωνήσει μάλιστα σε ένα πρόγραμμα απόκτησης που αφορά την αντικατάσταση των ελικοπτέρων CH-53 Yasur του στρατού του.

Επιπλέον, να εξηγήσουμε πως κατευθυνόμενοι πύραυλοι όπως αυτός που χρησιμοποίησε η Χαμάς, αν και σχεδιάστηκαν κατά κύριο λόγο για την καταστροφή εχθρικών θωρακισμένων στόχων, είναι ικανοί να πλήξουν ένα εύρος αντικειμένων, ειδικά ακίνητων. Για παράδειγμα είδαμε πρόσφατα ένα περιστατικό στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπου στρατιώτες της Χεζμπολάχ ανέφεραν χρήση αντιαρματικού πυραύλου κατά ισραηλινού φυλακίου. Έτσι, μιας και το ισραηλινό ελικόπτερο ήταν ακίνητο στο έδαφος, οι μαχητές της Χαμάς μπόρεσαν να το στοχεύσουν και να το κάνουν σκόνη με τον πύραυλό τους.

Αναφορές προτείνουν επίσης πως η προσγείωση έκτακτης ανάγκης του ισραηλινού ελικοπτέρου συνέβη εξαιτίας κάποιας τεχνικής δυσλειτουργίας του αεροσκάφους, όπως είπαμε κυρίως εξαιτίας της μεγάλης ηλικίας του.

κατεστραμμένο ισραηλινό ελικόπτερο CH-53 Yasur από αντιαρματικό πύραυλο της Χαμάς
κατεστραμμένο ισραηλινό ελικόπτερο CH-53 Yasur από αντιαρματικό πύραυλο της Χαμάς

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση