«Τρομερά εξελισσόμενη παγκόσμια κατάσταση πολέμου»: Τα δεδομένα για το Ισραήλ και την Γάζα

Τι μεταδίδεται για το νέο μέτωπο που δείχνει να στήθηκε στην Μέση Ανατολή σε σύγκριση μάλιστα με την Ουκρανία

«Είναι ήδη ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο ισραηλινός ‘πόλεμος κατά της τρομοκρατίας’ που πρόκειται να ξαναξεκινήσει στην Γάζα είναι απλώς παράλληλα μέτωπα της ίδιας, τρομερά εξελισσόμενης παγκόσμιας κατάστασης πολέμου», σχολιάζει το RT σε άρθρο που φιλοξενεί και συνεχίζει:

Τώρα επιβεβαιώθηκε ότι μόλις τρεις ημέρες πριν από την επιχείρηση Πλημμύρας στο Al-Aqsa, οι αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν τους Ισραηλινούς ομολόγους τους ότι κάτι «μεγάλο» ερχόταν από την Χαμάς. Ωστόσο, το Τελ Αβίβ, ο μηχανισμός ασφαλείας δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ, «ο ισχυρότερος στρατός στον κόσμο», επέλεξαν να το αγνοήσουν.

Αυτό δημιούργησε δύο βασικούς παράγοντες

  • Το Τελ Αβίβ αξιοποιεί το δικό του «Περλ Χάρμπορ» για να εφαρμόσει ένα μείγμα «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και κάποιου είδους «τελικής λύσης» στο «πρόβλημα της Γάζας» – το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
  • Οι ηγεμόνες ΗΠΑ μπορούν απότομα να αποσπάσουν την προσοχή από την επικείμενη, αναπόφευκτη ταπείνωση του Λευκού Οίκου και του ΝΑΤΟ στις στέπες της ανατολικής Ουκρανίας – μια στρατηγική ήττα που κάνει την ταπείνωση στο Αφγανιστάν να μοιάζει με παιδική χαρά!

Πάντως οι Ισραηλινοί, θυμίζοντας έντονα το ουκρανικό μέτωπο, καθυστερούν την χερσαία επιχείρηση, αφενός γιατί περιμένουν να φύγουν άμαχοι, προκειμένου να μην χάσει το ηθικό πλεονέκτημα του αφηγήματος περί τρομοκρατίας της Χαμάς, αφετέρου να μειώσει το ρίσκο της εισβολής στα επικίνδυνα εδάφη της Γάζας μέσω βομβαρδισμών!

Στο βρετανικό Sky News ο στρατιωτικός αναλυτής Sean Bell σημείωσε ότι, η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα καθυστερεί κυρίως για τρεις πιθανούς λόγους:

  • Ο ένας είναι «η διεθνής πίεση που έχει αυξηθεί στο Ισραήλ σε σχέση με το θέμα των αμάχων!
  • Ο δεύτερος λόγος -που ο Bell πιστεύει ότι είναι «ο πιο επιτακτικός»- είναι ότι το Ισραήλ χρειάζεται χρόνο για να προετοιμαστεί.
  • Ο τρίτος λόγος είναι ότι το Ισραήλ μπορεί να συγκεντρώνει «περισσότερες πληροφορίες»  μέσω πρακτόρων και μέλη των ειδικών δυνάμεων!

Μένει να φανεί πως ακριβώς θα εξελιχθεί ο νέος ιερός πόλεμος που δείχνει να ξεσπά!

Πάντως είναι ήδη ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο ισραηλινός «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» που πρόκειται να ξαναξεκινήσει στην Γάζα είναι απλώς παράλληλα μέτωπα της ίδιας, τρομερά εξελισσόμενης παγκόσμιας κατάστασης πολέμου.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr

Αφήστε μια απάντηση