Η γέννηση, η ζωή και τα έργα του Αντιχρίστου
Για τη γέννηση, τη ζωή και τα έργα του Αντιχρίστου οι Πατέρες και οι Εκκλησιαστικοί συγγραφείς μας δίνουν τις εξής πληροφορίες:
α) Για τη γέννησή του
Ιωάννης ο Δαμασκηνός
Είναι αδύνατο να πάρει την ανθρώπινη μορφή ο ίδιος ο Διάβολος, όπως έγινε με την ενανθρώπηση του Κυρίου, αλλά ένας άνθρωπος γεννιέται από πορνεία και παίρνει μέσα του όλη την ενέργεια του Σατανά. Επειδή, όμως, ο Θεός γνωρίζει από πριν τη διεστραμμένη προαίρεση που αργότερα αυτός θα έχει, επιτρέπει να κατοικήσει μέσα του ο Διάβολος. Γεννιέται από πορνεία και ύπουλα μεγαλώνει και ξεσηκώνεται και επαναστατεί και παίρνει την εξουσία.
Ανδρέας Καισαρείας
Θα βγει έξω από τα σκοτεινά και βαθιά μέρη της γης, όπου βρίσκεται διωγμένος ο διάβολος.
Μακάριος Θεοδώρητος
Θα παρουσιασθεί στον κόσμο πριν την έλευση του Χριστού, ενδεδυμένος την ανθρώπινη φύση, ο εχθρός του ανθρώπου και του Θεού, δαίμονας, που πήρε για δικό του το όνομα του Θεού.
Οσιος Εφραίμ ο Σύρος
Θα γεννηθεί από διεφθαρμένη γυναίκα αυτός που είναι το δοχείο του διαβόλου.
Άγιος Ιππόλυτος Ρώμης
Θα γεννηθεί από πόρνη, για να ξεγελάσει όλους, ότι τάχα γεννήθηκε από παρθένο, όπως ο Κύριος.
β) Για την καταγωγή του
Συναξάριο της Κυριακής της Απόκρεω, Τριώδιο
Ο Αντίχριστος θα έρθει και θα γεwηθεί -όπως το λέει και ο Άγιος Ιππόλυτος Ρώμης- από διεφθαρμένη γυναίκα, όχι πραγματική παρθένα, από το λαό των Εβραίων και τη φυλή του Δαν.
Γένεσις 49,17
Ο Δαν θα είναι σαν φίδι μέσα στο δρόμο, σαν έχιδνα στο μονοπάτι, τις φτέρνες που δαγκώνει του αλόγου κι ο καβαλάρης πέφτει πίσω ανάποδα.
Ιερεμίας 8,10
Ακούγεται κιόλας το χλιμίντρισμα των αλόγων του εχθρού από τη Δαν’ σείεται όλη η γη από το χρεμέτισμα των δυνατών αλόγων τους. Έρχονται και θα καταστρέψουν τη χώρα και τα προϊόντα της, την πόλη και τους κατοίκους της.
Μεγάλος Αθανάσιος
Ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί από τη Γαλιλαία, όπως και ο Χριστός, καθώς η Γραφή λέει: «ο Δαν είναι ένα λιονταράκι που εξορμάει απ’ τη Βασάν». Εδώ πρόκειται για την πόλη της Σκυθόπολης.
Ανδρέας Καισαρείας
Θα κατάγεται από τους Εβραίους.
γ) Για τη ζωή και τη δράση του
Κύριλλος Ιεροσολύμων
Εκείνη την εποχή θα έλθει ο Αντίχριστος κάνοντας ψεύτικα και απατηλά σημεία και τέρατα, υψώνοντας τον εαυτό του πάνω και απ’ τα είδωλα. Στην αρχή θα υποκρίνεται ότι είναι φιλάνθρωπος, μετά όμως θα φανερώσει όλη τη σκληρότητά του, και μάλιστα εναντίον των Αγίων του Θεού.
Θα παρουσιασθεί αρχικά ως κάποιος έξυπνος και συνετός, υποκρινόμενος σωφροσύνη και φιλανθρωπία. Με τα σημεία και τέρατα που θα κάνει με τη βοήθεια της μαγείας, θα παραπλανήσει πρώτα τους Εβραίους που θα τον θεωρήσουν ως τον αναμενόμενο Χριστό τους.
Άγιος Ιππόλυτος Ρώμης
Βασιλιάς του ουρανού και της γης είναι ο Χριστός, ομοίως και εκείνος θα βασιλεύσει πάνω στη γη’ παρουσιάσθηκε ο Χριστός ταπεινός σαν αρνί, ομοίως και αυτός θα παρουσιασθεί αρχικά ταπεινός και ύστερα σα λύκος περιτιμήθηκε ο Χριστός, επειδή ήθελε να πληρώσει το νόμο, ομοίως και εκείνος θα κάνει περιτομή για να αποδείξει ότι τήρησε το νόμο’ ο Χριστός απέστειλε τους Αποστόλους σ’ όλα τα έθνη, και αυτός με τον ίδιο τρόπο’ θα αποστείλει ψευδαποστόλους για να ξεγελάσει τους ανθρώπους· συσσώρευσε ο Χριστός στη Βασιλεία του όσους ήταν σκορπισμένοι, ομοίως και εκείνος θα μαζέψει όλος τους Εβραίους έδωσε ο Χριστός το Σταυρό του καλό σημείο στους χριστιανούς, ομοίως και εκείνος θα δώσει στους πιστούς του κακό σημείο’ ο Χριστός παρουσιάστηκε με ανθρώπινη μορφή, και αυτός με τον ίδιο τρόπο θα παρουσιαστεί σαν άνθρωπος ο Χριστός γεννήθηκε απ’ το γένος των Εβραίων, και αυτός θα γεννηθεί από το ίδιο γένος” ο Χριστός αναστήθηκε, ομοίως και εκείνος θα αναστήσει άλλους νεκρούς. Όλα αυτά όμως θα γίνουν κατά φαντασία από τον πλάνο, για να παραπλανήσει τους ανθρώπους. Αρχικά θα είναι ήσυχος, καλός, συμπαθητικός σε όλους, ευλαβής, φιλειρηνιστής, δε θα αγαπά την αδικία, δε θα θέλει τα δώρα, δε θα προσκυνά τα είδωλα, τάχα θα αγαπά τις Γραφές της Εκκλησίας, θα τιμά τους Ιερείς, θα νιώθει ντροπή μπροστά στους γέροντες, θα είναι εχθρός της επίκρισης δεν θα δίνει όρκο ποτέ, θα φιλοξενεί τους ξένους, θα βοηθά τους φτωχού ς, θα δείχνει ελεημοσύνη στα ορφανά, θα συμπαραστέκεται τις χήρες’ και θα περιποιείται τους ασθενείς. Ύστερα απ’ αυτά θα κάνει σημεία και τέρατα” θα καθαρίζει λεπρούς, θα γιατρεύει παράλυτους, θα αποβάλλει δαίμονες θα λέει προφητείες για το μέλλον, θα προλέγει από μακρινή απόσταση, θα ανασταίνει νεκρούς, θα βρουν το φως τους πολλοί τυφλοί και θα κάνει πολλά θαύματα …. Τελικά, αφού δουν οι άνθρωποι τις καλές του rφάξεις και τις αρετές του, θα συγκεντρωθούν όλοι και θα ζητήσουν απ’ αυτόν να γίνει ο αρχηγός τους” ακόμη οι Εβραίοι θα του ζητήσουν να γίνει βασιλιάς τους, καθώς θα λέει ο ένας στον άλλΟΥ” μήπως στην εποχή μας μπορούμε να βρούμε κανέναν άλλον σαν αυτόν; Μήπως παρουσιάσθηκε κανείς άλλος «Άγιος» άνθρωπος σαν αυτόν; Ας τον ανακηρύξουμε βασιλιά μας και ας δοκιμάσουμε να τον τοποθετήσουμε σαν Αφέντη μας.
Οσιος Εφραίμ ο Σύρος
Κάποια πονηρά πνεύματα, που θα σταλούν στον κόσμο, θα βάλουν στους ανθρώπους τις πιο ανώτερες σκέψεις για τον Αντίχριστο, που θα είναι η γενική ικανοποίηση και η τυφλή υπακοή σ’ αυτόν.
Αυτός θα παρουσιαστεί με τέτοια μορφή που θα ξεγελάσει όλους τους ανθρώπους· θα έλθει ταπεινός, καλός, δίκαιος, εχθρός της ειδωλολατρίας, ευσεβής, φίλος των φτωχών, τίμιος, αγαπητός σ’ όλους, που θα αγαπάει τον Εβραϊκό λαό, επειδή οι Εβραίοι είναι αυτοί που περιμένουν την έλευσή του……. Θα ετοιμαστεί κατάλληλα για να ξεγελάσει όλους τους ανθρώπους και για να τον αγαπήσει ο λαός. Δε θα δωρίζεται, θα μιλά με αυστηρότητα, θα φαίνεται στεναχωρημένος, αλλά όλα αυτά θα τα υποκρίνεται, για να παραπλανήσει τον κόσμο, μέχρι που να βασιλεύσει.
Θεοδώρητος Κύρου
Θα είναι μεγάλος υποκριτής και θα παραπλανήσει όλους τους ανθρώπους με την υποκρισία του και θα εξαπατήσει πολλούς από τους Χριστιανούς, και θα λέει ότι είναι δήθεν αυτός ο Χριστός, για τον οποίον οι προφήτες προφήτεψαν.
Συναξάριο της Κυριακής των Απόκρεω, Τριώδιο
Αφού γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση και πομπή γύρω του, οι Εβραίοι θα τον συμπαθήσουν πολύ και θα τον ανακηρύξουν βασιλιά. Αυτός, αφού έρθει στα Ιεροσόλυμα, θα ανακαινίσει το Ναό του.
Κύριλλος Ιεροσολύμων
Μετά θα διαπράξει τέτοιες παράνομες και απάνθρωπες πράξεις που θα είναι μεγαλύτερες από κάθε προηγούμενη αδικία και ασέβεια. Θα είναι σκληρός και χωρίς έλεος, καταστροφέας όλων των πραγμάτων, ιδιαίτερα όμως θα πολεμήσει τους χριστιανούς. Αυτά τα φοβερά θα γίνονται μόνο για τρεισήμισι χρόνια και αμέσως μετά θα έρθει το τέλος του από την ένδοξη και ουράνια παρουσία του μονογενούς Υιού του Θεού, του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού του πραγματικού, που θα εξοντώσει τον Αντίχριστο με το πνεύμα που θα βγαίνει απ’ το στόμα του και θα τον πετάξει στη γέενα του πυρός.
Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Επειδή δε θα εισάγει μια ειδωλολατρική θρησκεία, αλλά δε θα δέχεται κανένα θεό, θα διαγράψει όλους τους θεούς και θα προστάξει να τον προσκυνούν αυτόν αντί του Θεού. Θα έχει ως κατοικία το Ναό του Θεού, όχι μόνο αυτόν που είναι στα Ιεροσόλυμα, αλλά και σ’ όλες τις τοπικές Χριστιανικές Εκκλησίες . Επειδή ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί, για να αδικήσει και να εξοντώσει τους ανθρώπους. Τότε θα κάνει φοβερά πράγματα. Θα ταρακουνήσει τα πάντα” θα ανατραπούν πολλά πράγματα λόγω αυτών που θα υποστηρίζει και του τρόμου που θα προκαλεί. Σ’ όλες τις ενέργειές του θα είναι φοβερός και τρομερός, εξαιτίας της κυριαρχίας του, της ωμότητας και ασπλαχνίας του και των παράνομων εντολών του.
Άγιος Ιππόλυτος Ρώμης
Ο πρώην ταπεινός, θα γίνει τώρα υπερήφανος” ο ελεήμων θα πολεμά τους φτωχούς, ο φιλάνθρωπος θα γίνει εχθρός των ανθρώπων. Αυτός που επιθυμούσε τη δικαιοσύνη, θα διώκει τους δίκαιους” αυτός που έμενε μακριά απ’ την πλεονεξία θα γίνει πλεονέκτης. Εκτός απ’ όλα αυτά λόγω της βασιλείας του θα δείξει αλαζονεία και θα ξεκινήσει πόλεμο για να εξοντώσει τρεις βασιλιάδες, της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Αιθιοπίας. Ύστερα από αυτές τις ενέργειες, θα ξαναοικοδομίσει το Ναό του Σολομώντος στα Ιεροσόλυμα και θα τον παραδώσει στους εβραίους να το διαχειρίζονται…………. Θα δώσει στους δαίμονες ανθρώπινη μορφή και θα τους τοποθετήσει κυβερνήτες σε κάθε χώρα. Όποιοι τον βοήθησαν ν’ ανέβει στην εξουσία, θα εξοντώνονται συστηματικfL. Θα βγάλει από πάνω του κάθε πρόσχημα και θα γίνει κακούργος, οργίλος, ευέξαπτος, ακατάστατος, φοβερός, άσχημος, μισητός, εχθρικός, παμπόνηρος δε θα σκέφτεται τίποτε άλλο, παρά μόνο το πως να εξαπατήσει και να καταστρέψει ανθρώπινες ψυχές. Τότε θα ανακοινώσει με δυνατή φωνή στο στράτευμά του: Σας έγινε γνωστή έθνη, φυλές και γλώσσες, η μεγάλη δύναμη και εξουσία μου. Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί στην κυριαρχία μου; Ποιος βασιλιάς δεν τρέμει μπροστά μου; Κοιτάξτε τα σημεία και τέρατα που κάνω. Τότε θα μετακινήσει βουνά, θα περπατήσει πάνω στη θάλασσα και θα κάνει να κατεβαίνει φωτιά απ’ τον ουρανό’ θα κάνει τη μέρα νύχτα και τη νύχτα μέρα.
Γρηγόριος ο Θεολόγος
Τότε σα θηρίο θα παρουσιαστεί γεμάτο δηλητήριο και σαν μεγάλος δικτάτορας.
Ο Πόλεμος Του Αντιχρίστου Εναντίων Των Χριστιανών
Θα είναι ο Α ντίχριστος σκληρός και άσπλαχνος, όλους θα τους καταστρέφει και ιδιαίτερα θα πολεµήσει τους Χριστιανούς (Κύριλλος Ιεροσολύµων).
Θα αποστείλει στα βουνά, στις σπηλιές και στις τρύπες της γης τους δαίµονές του για να βρουν αυτούς που δεν ήθελαν να πάρουν τη σφραγίδα και κρύφτηκαν και ευθύς θα τους συλλάβουν και θα τους ρίξουν στη φυλακή . Αν θέλουν να σφραγισθούν έχει καλώς αν όµως δε θελήσουν, θα βασανιστούν µε πρωτόγνωρα και φοβερά βασανιστήρια, που µόνο στο άκουσµά τους κανείς, τροµάζει και τρέµει. Εκείνοι που θα νικήσουν τότε τον Αντίχριστο θα’ ναι µακάριο ι αυτοί µάλιστα θα τιµηθούν περισσότερο και από τους µεγάλους Ά γιους Μάρτυρες. Επειδή, οι παλιοί Μάρτυρες κέρδισαν αυτούς που υπηρετούσαν το διάβολο, ενώ οι έσχατοι Μάρτυρες θα νικήσουν τον ίδιο τον Αντίχριστο (Άγιος Ιππόλυτος Ρώµης).
Όσοι πιστοί χριστιανοί βρεθούν εκείνη την εποχή, θα κλαίνε και θα θρηνούν µε µεγάλους στεναγµούς προς τον Άγιο Θεό για να γλιτώσουν απ’ το Δράκοντα. Βίαια θα καταφεύγουν στις ερήµους και θα προσπαθούν να κρυφτούν στα βουνά και στα σπήλαια γεµάτοι από φόβο. Αφού ρίχνουν στάχτη και χώµα στα κεφάλια τους, θα ικετεύουν τον Κύριο συνέχεια δείχνοντας µεγάλη ταπείνωση. Και ο Άγιος Θεός µε τη χάρη του θα τους οδηγήσει σε ορισµένα µέρη και αυτοί θα µπορέσουν να σωθούν κρυµµένοι στις σπηλιές, χωρίς να βλέπουν τα θαύµατα και τις φοβερές πράξεις του Α ντιχρίστου (Οσιος Εφραίµ ο Σύρος).
Όποιος δεν εξαπατηθεί και δεν πιστέψει στον Αντίχριστο, θα αναδειχθεί εκλεκτό ς και άξιος φίλος τους Χριστού. Όλοι οι Άγιοι είναι µακάριοι, αλλά όσοι µαρτυρήσουν τον καιρό του Αντιχρίστου θα είναι τρισµακάριοι (Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός).
Εκτός από το Ναό του Σολοµώντος θα κυριαρχήσει και στις Εκκλησίες, δηλαδή και στις Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπές και Πατριαρχεία (Ανδρέας Καισαρείας).
Θα πολεµούν οι Επίσκοποι και οι Κληρικοί µεταξύ τους (Κύριλλος Ιεροσολύµων).
Ο Αντίχριστος δε θα µπορέσει να κάνει κακό στους Χριστιανούς που είναι στενά ενωµένοι µε τον Χριστό και είναι πνευµατικά υγιείς (Γρηγόριος ο Θεολόγος).
Την εποχή του διωγµού των χριστιανών, επειδή θα υπάρχει έλλειψη στην τροφή των πιστών που διώκονται, ο Κύριος θα τους θρέψει δια του Αγίου Πνεύµατος (Μέγας Αθανάσιος). 
Οι κληρικοί των έσχατων καιρών
Ο “Άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός γράφει “οί κληρικοί τών εσχάτων καιρών θα γίνουν οί χειρότεροι καί ασεβέστεροι όλων”. ‘Ο “Άγιος Κύριλλος λέγει «Θα ξεσηκωθούν επίσκοποι κατά επισκόπων καί κληρικοί κατά κληρικών». Το μίσος καί ό ξεπεσμός τών κληρικών θα είναι Τόσο μεγάλος, ώστε μόνον ελάχιστοι άπό τούς Ιερείς θα διατηρήσουν ακμαία τήν πίστιν των, θα τρέχωμε χιλιόμετρα νά συναντήσωμε καλό κληρικό.
Οι περισσότεροι θα πέσουν ή στην σάρκα ή στο χρήμα «τότε σκανδαλισθήσονται Πολλοί καί αλλήλους παραδώσουσι καί μυνήσωσι άλλήλους (Ματθαίος).
‘Ο έκπεσών Εωσφόρος θά πολεμήση μέ μανία τούς ήγέτας τής έκκλησίας θά έκσπείρη ζιζάνια άπιστίας εις αύτούς ούτοι δέ θά ένδιαφέρονται μόνο διά τάς κοσμικάς προβολάς, τήν άπληστία τών ύλικών άγαθών καί έντυπωσιακών άμφιέσεων (αμφίων), τις αδιάκοπες φιλονικίες καί θά μεταβληθουν άπό ‘Άγγελοι τού Θεου ό-πως τούς αποκαλεί ό ‘Ιωάννης στην Άποκάλυψι σέ πύλας του “Αδου, όπου θά περάσουν γιά νά κολασθουν.
Αύτό όμως δέν θά πρέπει νά θορυβήση τό Χριστιανό, άλλά νά τόν δυναμώση νά άναλάβη τήν σκυτάλη τής ένημέρωσης τών συνανθρώπων του γιά νά μή σφραγισθούν μέ τό χάραγμα τού Άντιχρίστου. ‘Ο Κοσμάς ό Αιτωλός γράφει «Κατά τάς έσχάτας ήμέρας ‘έχομεν άνάγκη άπό άποστόλους καί άπόστολοι είσαστε όλοι εσείς».
Γίνετε απόστολοι στους δικούς σας, στους γείτονες, στην εργασία σας, κι όπου κι άν βρίσκεσθε διότι ή συμβουλή τών έλαχίστων έναπομεινάντων κληρικών είναι δύσκολο νά φθάση γιά νά μή σφραγισθούν, άφου σί περισσότεροι έξ αύτών θά προσχωρήσουν εις τόν ‘Αντίχριστον καί θά πολεμήσουν μέ σατανική δύναμη καί λύσσα τούς χριστιανούς μή έσφραγισμένους, πολλούς δέ θά προδώσουν καί θά τούς παραδώσουν βορρά στό στόμα τού Άντιχρίστου. Λοιπόν χριστιανέ όταν άκούσεις Ιερέα νά όμιλή μέ άδιαφορία γιά τόν 666, νά θυμάσαι οτι αύτός θά συνταχθή μέ τόν Άντίχριστο καί θά σέ διώξη μέ μανία. Ποτέ νά μήν δεχθής συμβουλή άπό διάκονο Ιερέα, έπίσκοπο ή Άρχιεπίσκοπο ό οποίος σοϋ λέγει νά δεχθής τόν 666. Ούτοι σέ κατευθύνουν γιά τήν κόλαση καί δέν ένεργοϋν πλέον ώς άντιπρόσωποι τού Θεού άλλά εκπρόσωποι τού Διαβόλου.
Η μεγαλύτερη καί ψυχοκτόνος ένέργεια τού Χριστιανού είναι νά σφραγισθή μέ τό χάραγμα τού Άντιχρίστου 666 ή τό γραμμωτό σύστημα. Μετά τό σφράγισμα δέν ύπάρχει πλέον σωτηρία γιά τόν χριστιανό. Νά εύγνωμονής τόν φίλο σου ή τό γείτονά σου ή οιανδήποτε άλλο πρόσωπο, ό όποϊος σού λέγει νά μή σφραγισθής, διότι αύτός δέν είναι πλέον άπλός άνθρωπος άλλά άπόστολος καί όμολογητής τού Χριστού μας.
“Εχει πρόνοια ό Χριστός γιά τήν σωτηρία καί τήν ένημέρωση τών πιστών μέ τήν ώς άνωθεν κλήσεως τής στρατευομένης έκκλησίας του, ή όποία θά είναι θριαμβεύουσα. ‘Η στρατευομένη έν Χριστώ ‘Εκκλησία, άποτελεϊται άπό τούς έκλεκτούς τήν πίστι καί ταπεινούς στήν φρόνησι θά βοηθήσουν εις τήν ένημέρρωσι καί τήν προστασία τών Χριστιανών, άπό τό χάραγμα τού Διαβόλου 666. ‘Αρνησι λοιπόν τού χαράγματος άποτελεί άρνηση τού Διαβόλου καί τής ήτημασμένης εις αύτόν κόλασης άπό καταβολής κόσμου. “Αρνηση τού 666, σημαίνει δέχεσαι τήν πίστι σου τό βάπτισμά σου, καί είσαι όμολογητής τού Χριστού καί ταυτοχρόνως κληρονόμος τής αίωνίας Βασιλείας Του διότι λέγει ό ‘Ιησούς. “Οποιος όμολογήσει έμέ ένώπιον τών άλλων, είναι κληρονόμος μου, καί θά όμολογήσω καί έγώ ένώπιον τού Πατρός μου.

Αφήστε μια απάντηση