Αναφορές σε Χιροσίμα και Δρέσδη! Κινδυνεύει με απόλυτο ολοκαύτωμα η Μέση Ανατολή

Ποιοί παίρνουν για την ώρα τις αποφάσεις…

Ο Ισραηλινός πολιτικός Moshe Feiglin ζητά την πλήρη καταστροφή της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, χωρίς πυρηνικά και κάνει αναφορά σε Δρέσδη*** και Χιροσίμα, σε μία δήλωση, η οποία, αν ληφθεί υπόψη από τους αρμοδίους, οδηγεί την Μέση Ανατολή στο απόλυτο ολοκαύτωμα!

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης στο Al Jazeera , ο πρώην ισραηλινός βουλευτής Moshe Feiglin εξέφρασε την άποψη ότι η Λωρίδα της Γάζας πρέπει να αφανιστεί ως μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην περιοχή.

Ο Feiglin είπε: « Η Γάζα πρέπει να ισοπεδωθεί πλήρως πριν από οποιαδήποτε εισβολή, και αυτό θα πρέπει να συμβεί χωρίς να καταφύγουμε σε πυρηνικά όπλα, παρόμοια με τους βομβαρδισμούς της Δρέσδης και της Χιροσίμα».

“Σύμφωνα με τις βιβλικές πεποιθήσεις, δεν έχουμε επιβάλει αντίποινα, δεν έχουμε μετατρέψει την Γάζα σε στάχτη”, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως στο Ισραήλ υπάρχει το «υπουργικό συμβούλιο πολέμου» που συγκρότησε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για να επιβλέψει την επικείμενη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας και να πάρει τις αποφάσεις! Από αυτούς εξαρτάται τι θα γίνει περιοχή από την πλευρά του Ισραήλ!

Το «υπουργικό συμβούλιο πολέμου» βρίσκεται τώρα ενώπιον της κρίσιμης απόφασης πώς θα διαχειριστεί τη χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία ο Νετανιάχου έχει υποσχεθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταστρέψει τη Χαμάς και να βάλει τέλος στην κυριαρχία της στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το εν λόγω συμβούλιο απαρτίζεται από τρεις άνδρες: τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Μπένι Γκαντζ και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ. Σε αυτούς προστίθενται δύο «παρατηρητές»: Ο Ρον Ντέρμερ, ο στενότερος πολιτικός σύμμαχος του Νετανιάχου και υπουργός στρατηγικών υποθέσεων, και ο Γκάντι Άιζενκοτ, σύμμαχος του Γκαντζ και πρώην αρχηγός του επιτελείου του ισραηλινού στρατού.

***Ο Βομβαρδισμός της Δρέσδης ήταν βομβιστική επιδρομή των Συμμάχων κατά της Γερμανίας από τις 13 ως τις 15 Φεβρουαρίου του 1945. Αποτέλεσε το αποκορύφωμά της εκτεταμένης αεροπορικής επίθεσης των Συμμάχων, που είχε ξεκινήσει από το 1944. Οι επιθέσεις είχαν στρατηγική σημασία, αλλά το μέγεθος της καταστροφής της σαξωνικής πόλης, προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στην Βρετανία. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται έκτοτε η επιχειρησιακή σκοπιμότητα, η αποτελεσματικότητα γενικευμένων βομβαρδισμών και το ερώτημα αν πρόκειται για έγκλημα πολέμου.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr

Αφήστε μια απάντηση