Αποκάλυψη-Οχτώ αμερικανικοί πύραυλοι Storm Shadow χτύπησαν ρωσικό α/α S-400 στην Κριμαία- Καταρρίφθηκαν όλοι ανακοίνωσε η Μόσχα

Οστρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας «χτύπησε με επιτυχία» ρωσικό σύστημα  αεράμυνας S-400, που βρίσκεται στην προσαρτημένη Κριμαία.

Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους Storm Shadow στην Κριμαία, πλήττοντας όλους τους στόχους, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 30 Οκτωβρίου, περίπου στις 13:00 ώρα Μόσχας, μια απόπειρα επίθεσης στο καθεστώς του Κιέβου με οκτώ πυραύλους Κρουζ Storm Shadow σε στόχους στη χερσόνησο της Κριμαίας διακόπηκε, αφού όλοι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Νωρίτερα, ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής πυραυλικής επίθεσης τραυματίστηκαν περίπου 17 Ρώσοι στρατιωτικοί.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα κοντά στο χωριό Ολενίβκα στην περιοχή της Κριμαίας. Η έκθεση αναφέρει ότι ο στόχος ήταν μια ρωσική βάση και ειδικά ένα σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στο χτύπημα, εκτός από τους τραυματίες, ζημιές υπέστησαν και 5 ρωσικά οχήματα.

“Σήμερα, στις 30 Οκτωβρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 κοντά στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Λουγκάνσκ στις 25 Οκτωβρίου”, ανέφερε ουκρανικό ΜΜΕ.

Το Κίεβο έχει αυξήσει τις επιθέσεις στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, από τότε που ξεκίνησε μια αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν με επιτυχία στρατηγικό αντικείμενο του συστήματος αεράμυνας στη δυτική ακτή της κατεχόμενης Κριμαίας», ανέφερε η μονάδα στρατηγικής επικοινωνίας του ουκρανικού στρατού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και η Ρωσία δεν έδωσε κανένα επίσημο σχόλιο.Πληροφορίες ανέφεραν μια “συνδυασμένη επίθεση” από το Κίεβο στην Κριμαία.

Υποστήριξε ότι η Ουκρανία είχε εκτοξεύσει δύο αμερικανικούς πυραύλουςStorm Shadow που έπεσαν κοντά στο χωριό Olenivka, στη δυτική ακτή της Κριμαίας.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι  οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να καταρρίψουν τους πυραύλους «αλλά χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν νωρίτερα δεν υπήρξε σοβαρή ζημιά».

Επίθεση των Ουκρανών με Τρία μη επανδρωμένα σκάφη του ουκρανικού ναυτικού κοντά στη Σεβαστούπολη.

Λογαριασμός στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε ότι “μισή ώρα αργότερα” ναύτες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας βρήκαν τρία μη επανδρωμένα σκάφη του ουκρανικού ναυτικού κοντά στη Σεβαστούπολη.

Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη «καταστράφηκαν», ενώ τα δύο προσπαθούσαν να εισέλθουν στον κόλπο της Χερσώνας προτού δεχθούν μαζικά πυρά και βυθιστούν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία στοχεύει τακτικά τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.

Τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά ετοιμάζονται για την χειμερινή επίθεση στο Κίεβο

Υπενθυμίζουμε ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες τονίζουν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιδιώκουν να διατηρήσουν το απόθεμά τους με πυραύλους Κρουζ Kh-55/101 στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη χειμερινή εκστρατεία.

Η Ρωσία για τον λόγο αυτόν χρειάστηκε να μειώσει τη συχνότητα των επιθέσεων της για να αναπληρώσει το οπλοστάσιό της με πυραύλους Κρουζ στο ουκρανικό έδαφος.

Είναι πιθανό ότι το εφεδρικό απόθεμα πυρομαχικών που σχηματίζεται λόγω της νέας παραγωγής να χρησιμοποιηθεί από βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας το χειμώνα.

Αφήστε μια απάντηση