BAS_4 : Ο Άγιος Νεκτάριος ξεμπροστιάζει του άγΡιους ιεράρχες, που εδώ κι έναν αιώνα ακόμα να ζητήσουν συγχώρεση

Ασφαλώς κάθε Άγιος είναι ένα πολυτιμότατο δώρο του Πανάγαθου Θεού προς τους ανθρώπους αλλά ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό δώρο προς τους ορθοδόξους του 20ου και 21ου αιώνα. Από κάποιους ανθρώπους της Εκκλησίας θεωρείται ο “γραμματέας” του Χριστού. 

Είναι συγκλονιστικό να συνειδητοποιείς ότι αυτή η τεράστια μορφή “γεννήθηκε” (~κοιμήθηκε) στους Ουρανούς μόλις πριν 103 χρόνια. Ένας Άγιος που τα είχε όλα : υπομονή και καρτερικότητα, όπως οι Άγιοι των πρώτων αιώνων, γνώσεις και συγγραφή, όπως οι μεγαλύτεροι θεοφόροι πατέρες της Εκκλησίας, υποδειγματική βιοτή, κορυφαία ποιμαντική για τους πιστούς και διδαχή για τους ιερωμένους, πόνο για τον συνάνθρωπο και συνεπώς θαύματα, θαύματα εν ζωή και θαύματα μετά την κοίμηση!!! Επειδή αρκετοί δεν έχουν εμβαθύνει στο τι σημαίνουν όλα αυτά, τολμώ να το διατυπώσω με αθλητικά κριτήρια : ο κορυφαίος επιθετικός και κορυφαίος αμυντικός και συγχρόνως το μυαλό και η καρδιά της ομάδας, όλα σε ένα “πακέτο”! 

Σημειώνω ότι όταν εορτάζει έρχονται πολλά πούλμαν προσκυνητών από Ρουμανία, όπου έκανε πολλές βαφτίσεις ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, και μάλιστα ελέχθηκε η γνησιότητα των υπογραφών του στα δελτία των βαφτίσεων : Νεκτάριος Πενταπόλεως, βεβαίωναν! 

Όμως αυτόν τον Άγιο εν ζωή, που όταν πήγε στο Άγιον Όρος ακόμα και οι αγιορείτες πατέρες σοκαρίστηκαν από την αγιότητά του, τόλμησαν να τον διαβάλουν σατανικά στον κόσμο. Για τους παροικούντας την … Εκκλησία είναι ξεκάθαρο : όποιος έχει αγιότητα διαβάλεται γιατί η διαβολή και το ψέμμα είναι τα δυο όπλα του διαβόλου, από όπου και το όνομά του. Άλλωστε ο Χριστός το δήλωσε πολλαπλά πχ. «ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν…ταύτα πάντα ποιήσουσι υμίν δια το όνομά μου» (Ιω.ιε’20). 

Ο Άγιος Νεκτάριος όμως πέραν των ορθοδόξων φρονημάτων, είχε και μια υπέρμετρη αγάπη και θαυμασμό για τον Ελληνισμό. Τι έγραψε για το «φρονείν Ελληνικά» : «…η τελείωσις, η ανύψωσις από του υλικού κόσμου προς τον πνευματικόν· ότι ο πνευματικός κόσμος δέον εστί να ζωογονή τον υλικόν κόσμον, ότι το πνεύμα ανάγκη να επικρατήσει της ύλης, ότι οι πνευματικοί νόμοι δέον εστί να ώσιν ισχυρότεροι των φυσικών νόμων».
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…
Αυτό άλλωστε ήταν και το μήνυμα της διδασκαλίας του Χριστού : “μην νοιάζεστε για τα υλικά και την ζωή σας (σημ. όλοι οι άγιοι θυσίασαν την ζωή τους) αλλά ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ”. 

Ο διάβολος δεν διαβάλει ο ίδιος αλλά βάζει τους υποτακτικούς του, ανθρωπάρια υποταγμένα στο κακό, όπως οι τότε ιεράρχες, που κυνήγησαν “σατανικά” τον Άγιο ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Σε παλαιότερο άρθρο περιέγραψα τον μοναδικό σατανισμό τους, όταν ακόμα και νεκρό θέλησαν να ξεφτιλίσουν τον ήδη εν ζωή θαυματοποιήσαντα Άγιο > www.triklopodia.gr/bas_4-όταν-έφαγε-πόρτα-ο-άγιος-νεκτάριος/ . 

Δείτε τα χάλια των ιεραρχών >  

Αυτών είναι απόγονοι πνευματικοί (μάλλον α-πνευματικοί, αφού στερούνται πνεύματος) οι σημερινοί ιεράρχες (η συντριπτική πλειοψηφία), αυτών που ο ένας μας αποκαλεί αμαρτωλούς, ο άλλος δολοφόνους, ο άλλος ανόμους κοκ. Αντί να τιμήσουν την Αποστολική διαδοχή τους και να τελούν εν Πνεύματι Αγίω, όπως τους χαρίτωσε ο Κύριος αυτοί τελούν εν πνεύματι αγΡίω! Τι αίσχος, όταν καταπατούν το «δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε»! Να πετούν την ανείπωτη δωρεάν του Κυρίου στα σκουπίδια; 

Ήδη πάνω από έναν αιώνα από την κοίμηση του Αγίου, η ιεραρχία ακόμα να ζητήσει συγχώρηση για όσα φριχτά διέπραξε εναντίον του και αντ’ αυτού τί κάνει;  Ο δήθεν ταπεινός νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης πήγε γονυπετής να ζητήσει συγχώρηση στον τάφο του Καζατζάκη, που αποδεδειγμένα ήταν βλάσφημος.  Σαν να ζητάς εξιλέωση από τον Βαραβά αλλά όχι από τον Χριστό.  Μην ενοχληθεί κάποιος με την εξομοίωση Χριστού-Αγίου, ήδη κρίθηκε και έγινε Εν με τον Θεό («ίνα ώσιν Εν»). 

Ας αναρωτηθούμε την περίοδο της “πανδημίας” οι άγΡιοι ιεράρχες τί έκαναν, τί πρόσφεραν, πόσο ποίμεναν το πλήρωμα της Εκκλησίας;  Αντίθετα, σαν νεοφαρισαίοι, συνήργησαν με το πολιτικό ψευτορωμέηκο, ώστε όχι μόνον λιτανείες να μην γίνουν, όχι Χριστούγεννα κι Ανάσταση να μην εορτασθούν, όχι η μνήμη των ηρώων του 1821 (χάρις στο αίμα των οποίων ζούμε ελεύθεροι) να μην τιμηθεί αλλά ούτε καν καθιερωμένες Θείες Λειτουργίες ή και Μυστήρια Εξομολογήσεως να μην γίνονται. Να μην μιλήσω για ποιμαντική … δράμα και κει. 

Ούτε η παραμικρή αντίδρασις στον βίαιο εποικισμό της Ελλάδας και κυρίως στον βιαιότερο αποχριστιανισμό της χώρας, την οποία αυτοί φταίνε, που άφησαν ακατήχητη, ώστε να μην γνωρίζει ο Έλληνας σήμερα τι σημαίνει Χριστός ούτε καν Ελλάδα, που ο Άγιος Νεκτάριος ύμνησε μοναδικά! 

Αλλά και σήμερα στο θέμα των ταυτοτήτων αντιφάσκουν όχι μόνον με τους προκατόχους τους αλλά και με τους συγχρόνους αγίους προφήτες, που προνόησε ο Πανάγαθος Θεός να στείλει και να μας προειδοποιήσει.  Προσέξτε τη μπούρδα, της μπούρδας, ώ μπούρδα, που είπαν οι υποτιθέμενοι πνευματικοί ταγοί : “η ταυτότητα δεν άπτεται θεολογικού θέματος…..” 

ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ Ρεεεεε; ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ;  Σε ποιόν Θεόν αναφέρεστε; σε αυτόν; «Θεὸς ἐγγίζων ἐγὼ εἰμι, λέγει Κύριος, καὶ οὐχὶ Θεὸς πόῥῥωθεν» (Ιερ.κγ’23) 

Υπάρχει κάτι που γίνεται και δεν άπτεται θεολογικού θέματος, όταν Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ; 

ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ; 

Μας είπαν και προσπάθησαν να επιβάλουν οι αγΡιοι ιεράρχες ότι με ένα ΥΛΙΚΟ μέσον θα διορθώσουμε ένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα! Καταλάβατε τι λένε; 

Με ένα ΥΛΙΚΟ θα διορθώσουμε ένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ … 

Μόνο βαζιβουζούκοι θα μπορούσαν να εκπορδίσουν τοιαύτην μαλ@κίαν. 

Τι στα κομμάτια, παιδάκι του δημοτικού το καταλαβαίνει… Τόσο τους έχει πάρει τα μυαλά ο διάολος ή τόσο ακατήχητοι είναι, που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το υλικό από το πνευματικό; 

ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΒΑΖΙΒΟΥΖΟΥΚΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ. 

(Εξαιρώ τον σεβασμιώτατο (και προσωπική μου αδυναμία) πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιον, που μόνον αυτός στον Ελλαδικό χώρο τους τα είπε, τολμώντας να αναφέρει το αφεντικό τους και να τους αφορίσει και τον σεβασμιώτατον μητροπολίτη Κυθήρων). 

Εκεί λοιπόν τους ξεμπρόστιασε ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, αποδεικνύοντάς τους ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει πνευματικός κόσμος… : 

«…η τελείωσις, η ανύψωσις από του υλικού κόσμου προς τον πνευματικόν· ότι ο πνευματικός κόσμος δέον εστί να ζωογονή τον υλικόν κόσμον, ότι το πνεύμα ανάγκη να επικρατήσει της ύλης, ότι οι πνευματικοί νόμοι δέον εστί να ώσιν ισχυρότεροι των φυσικών νόμων». 

Απορώ δε με ιερείς, που τα βλέπουν, τα κατανοούν και δεν μιλούν. Ποιά υπακοή τσαμπουνάτε; Χειροτονηθήκατε να φυλάτε τον Λόγον του Θεού, όχι να υπακούτε τις πορδές του διαβόλου. Και δεν μπορείτε να μου λέτε “έχουμε οικογένεια να θρέψουμε” ενώ πριν μου λέγατε να γίνω μιμητής των Αγίων! Δοκιμάσατε να προσευχηθείτε, να ζητήσετε Θεία Ευλογία και να θυσιαστείτε για Εκείνον, ορθοτομώντας την Αλήθειαν ή μόνο κούφια φιλολογικά μας κατηχείτε; 

«Ὅταν οἱ Θεῖοι νόμοι ὑβρίζονται καί ἐμεῖς διατελοῦμε ἐν σιγῇ καί ἀδιαφορία, τότε, ἡ κόλαση μᾶς περιμένει» (Αγ.Ιωάννης Χρυσόστομος) 

Άγιε Νεκτάριε, πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών! 

BAS_4 

ΥΓ – Δείτε κάτι ζώα, πόσο περισσότερο χρησιμοποιούν την Φύση (τον Θεό δηλαδή) από τους λεγάμενους > https://www.brighteon.com/ca3c6a15-ae2c-4e0a-98b8-63e979d34afa  

Ας χαμογελάσουμε λίγο > https://www.brighteon.com/b4474b4c-fceb-4692-83a0-3b778f239328

Αφήστε μια απάντηση