ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί στον Λίβανο – Ρίχνει προειδοποιητικά φυλλάδια για εκκένωση (φώτο)

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να επεκτείνει τα μέτωπα του πολέμου, καθώς η ισραηλινή Αεροπορία έριξε την Κυριακή (12/11) φυλλάδια σε χωριά του νοτίου Λιβάνου, με τα οποία καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν.

Ο Αρχηγός των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Ερζί Χαλεβί, δήλωσε ότι ο Στρατός της χώρας είναι έτοιμος για επίθεση στο Λίβανο «ανά πάσα στιγμή»: «Έχουμε ξεκάθαρο στόχο να αποκαταστήσουμε μια πολύ καλύτερη κατάσταση ασφάλειας στα σύνορα, όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Ισραηλινός Αρχηγός.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου ετοιμάζονται δυνάμεις εκατάρωθεν.

Η Χεζμπολάχ συγκεντρώνει περίπου 30.000 μαχητές από τους 50.000 που υπολογίζεται ότι διαθέτει σε ένοπλη ετοιμότητα και αντίστοιχα οι Ισραηλινοί έχουν συγκεντρώσει πάνω από 120.000 προσωπικό στα σύνορα προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια ακόμα εισβολή στην Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ μπορεί να υπολογίζει και στην βοήθεια ενός αριθμού 10.000-20.000 ανδρών σιιτικών πολιτοφυλακών προερχόμενων κυρίως από το Ιράκ οι οποίοι βρίσκονται στα σύνορα με την Συρία ή έχουν ήδη εισέλθει στον Λίβανο.

 

 

Νωρίτερα οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν περιοχές στο νότιο Λίβανο, ενώ υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι χρησιμοποιήθηκαν βόμβες λευκού φωσφόρου.

πηγή

romioitispolis.gr

Αφήστε μια απάντηση