«Συναγερμός» που θυμίζει COVID: Μυστήριο ξέσπασμα παιδικής πνευμονίας στην Κίνα

Νοσοκομεία κατακλύζονται! Η ειδοποίηση δόθηκε από το ίδιο σύστημα που είχε ειδοποιήσει για τον κορωνοϊό

Ένα μυστηριώδες ξέσπασμα πνευμονίας στην Κίνα, που επηρεάζει πολλούς μαθητές και δασκάλους, έχει οδηγήσει σε εκτεταμένο κλείσιμο σχολείων, ενώ γίνονται ήδη συγκρίσεις με την αρχή της πανδημίας Covid-19.

Το ξέσπασμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το ProMED (Program for Monitoring Emerging Diseases), ένα διαδικτυακό σύστημα αναφοράς που παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις για αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες παγκοσμίως.

Ήταν μια ειδοποίηση από το ProMed στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 που έφερε στην επικαιρότητα τον μυστηριώδη ιό που αργότερα ονομάστηκε Sars-Cov-2, δηλαδή τον κορωνοϊό!!!

Τα παιδιά παρουσιάζουν ασυνήθιστα συμπτώματα που περιλαμβάνουν φλεγμονή στους πνεύμονες και υψηλό πυρετό, αλλά όχι βήχα ή άλλα συμπτώματα που συνήθως σχετίζονται με γρίπη, RSV και άλλες αναπνευστικές ασθένειες.

Σύμφωνα με την ProMED:

Με το ξέσπασμα της πνευμονίας στην Κίνα, τα παιδικά νοσοκομεία στο Πεκίνο, το Λιαονίνγκ και άλλα μέρη κατακλύζονταν από άρρωστα παιδιά και τα σχολεία και τα μαθήματα ήταν στα πρόθυρα της αναστολής. Οι γονείς αμφισβήτησαν αν οι αρχές κάλυπταν την επιδημία.

Νωρίς το πρωί, το Νοσοκομείο Παίδων του Πεκίνου ήταν ακόμα γεμάτο με γονείς και παιδιά των οποίων τα παιδιά είχαν πνευμονία και ήρθαν να αναζητήσουν θεραπεία. Ο κ. [W], πολίτης του Πεκίνου: «Πολλοί, πολλοί νοσηλεύονται. Δεν βήχουν και δεν έχουν συμπτώματα. Απλώς έχουν υψηλή θερμοκρασία (πυρετό) και πολλοί αναπτύσσουν πνευμονικούς όζους».

Παρομοίως με την πανδημία του Covid-19, τα νοσοκομεία κατακλύζονται στην επαρχία Λιαονίνγκ, όπου ακυρώνονται επίσης τα σχολικά μαθήματα επειδή ολόκληρο το σώμα των μαθητών, ακόμη και οι δάσκαλοι έχουν μολυνθεί:

Σοβαρή είναι και η κατάσταση στην επαρχία Λιαονίνγκ. Ο χώρος του Νοσοκομείου Παίδων Dalian είναι γεμάτο από άρρωστα παιδιά που λαμβάνουν ενδοφλέβια στάγδην. Ουρές ασθενών υπάρχουν επίσης στα νοσοκομεία παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και στα κεντρικά νοσοκομεία. Μέλος του προσωπικού του Κεντρικού Νοσοκομείου Dalian είπε: «Οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν στην ουρά για 2 ώρες και είμαστε όλοι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και δεν υπάρχουν γενικά εξωτερικά ιατρεία».

Κάποια μαθήματα στα σχολεία μάλιστα έχουν ακυρωθεί εντελώς. Όχι μόνο όλοι οι μαθητές είναι άρρωστοι, αλλά και οι δάσκαλοι έχουν μολυνθεί από πνευμονία. …

photo freepik

el.gr

Αφήστε μια απάντηση