ΕΠΙΒΙΩΣΗ : το ψωμί ψωμάκι, το λάδι λαδάκι αλλά η ΠΙΣΤΗ σαν το φωτεινό κανδήλακι, ότι θα έρθουν και θα διαβούν
Μοναστηριακή μέθοδος αποθήκευσης – Αλευρι 
 
1. Βάζεις αλεύρι μέχρι τέρμα επάνω
2. Το πατικώνεις για να μην έχει αέρα και 
3. Βάζεις από πάνω χοντρό αλάτι και αποξηραμένα κλαδάκια βασιλικού από την εορτή του Τιμίου Σταυρού. 
4. Το κλείνεις βάζοντας  καθαρό κερί γύρω γύρω στο καπάκι.
 
Όταν θέλεις να πάρεις αλεύρι απλά το κοσκινίζεις και ξαναεπιστρέφεις το αλάτι στο δοχείο (Το αλεύρι δεν παίρνει καθόλου αλμύρα). Μπορείς να βάλεις το αλάτι μέσα σε ένα τούλι για να το διαχωρίζεις καλύτερα από το αλεύρι.
Διατηρείται έτσι 10 και χρόνια.
Σημείωση το  καθαρό στάρι αποθηκευμένο με τον ίδιο τρόπο διατηρείται περισσότερα χρόνια και είναι ισχυρότερη θρεπτική πηγή έχοντας όλα το σύμπλεγμα των βιταμινών Β.
Καλή Δύναμη – Καλή Άνωθεν Υπομονή – Καλή έξοδος από τα δαιμονικά αδιέξοδα των καιρών 
γέγραπται, οὐκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος, ἀλλ’ ἐπὶ παντὶ ῥήματι ἐκπορευομένῳ διὰ στόματος Θεοῦ» [Ματθ. δ΄1-4].

Αφήστε μια απάντηση