Και υβριστής Αγίων ο Π.Τατσόπουλος: «Εμφανώς διαταραγμένος ο Παΐσιος – Νόμιζε ότι του απαντούσαν οι σαύρες»

«Συνομιλεί με φοιτητή Βιολογίας, παρόλο που πήγε μέχρι τη Γ’ Δημοτικού»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έκανε αισχρή επίθεση στον Άγιο Παΐσιο και σε όσους πιστεύουν τον Θεό, προσβάλλοντας την πλειοψηφία των Ελλήνων, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. 

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό ΣουΣού αναφέρθηκε στα όσα είχε ξεστομίσει για τη σειρά «Άγιος Παΐσιος», τα οποία προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Είναι δε τέτοιο το θράσος του ανθρώπου που μέχρι και… διαταραγμένο έβγαλε τον Άγιο!

«Κάποιος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες απόψεις, δημιουργεί ένα σκιάχτρο των απόψεων αυτών και πολεμά αυτό το σκιάχτρο. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν η ιστορία του Παΐσιου παρουσιαζόταν ως ένα θρησκευτικό παραμύθι. Αντιθέτως, πλασαρίστηκε ως ιστορική σειρά και εκεί είπα: ώπα. Όταν όμως μέσα στη σειρά αποδέχεσαι ότι πχ ο Παΐσιος συνομιλεί με έναν φοιτητή βιολογίας για τον Δαρβίνο και να του λέει ότι όλα αυτά είναι βλακείες… ο Παΐσιος που πήγε μέχρι την Γ’ Δημοτικού. Λέει ότι όλα ξεκίνησαν με τον Αδάμ και την Εύα και τα λοιπά. Ζητάει μάλιστα ένα σημάδι από τον Θεό», είπε προκλητικά προκαλώντας την αντίδραση της Ελένης Τσολάκη.

Η παρουσιάστρια απάντησε: «Σε όλους μας όσοι πιστεύουμε έχει συμβεί να πούμε: δώσε μου ένα σημάδι, Παναγία μου. Εμένα μου έχει συμβεί».

Ο Τατσόπουλος με το γνωστό ύφος του ειδήμονα προσέβαλε και την παρουσιάστρια που τον φιλοξενούσε στην εκπομπή της:

«Ελένη μου, αυτό το λέμε παραμύθι. Υπάρχουν πάρα πολλοί διαταραγμένοι άνθρωποι που μπορεί να βλέπουν πράγματα. Εγώ αντιμετωπίζω τα πάντα με βάση τη λογική».

«Δεν έχω δικαίωμα να πιστεύω όπου θέλω κι όπως θέλω; Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου», ρώτησε η Ελένη Τσολάκη, με τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο να τονίζει: «Γιατί η πίστη να θεωρείται αποβλάκωση;».

«Ο Παΐσιος ήταν ένας καλοκάγαθος καλόγερος, ο οποίος όμως ήταν εμφανώς διαταραγμένος, γιατί διατεινόταν ο ίδιος ότι μιλούσε με σαύρες, ότι έκανε συζητήσεις και του απαντούσαν οι σαύρες», συνέχισε τις προκλήσεις ο Τατσόπουλος.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση