Ο Μόρφου Νεόφυτος το περνάει το μήνυμα : η χάρη του Τριαδικού Θεού απεστράφη τους Εβραίους γιατί ήθελαν ένα Θεό που θα δικαιώσει το έθνος τους και όχι τη ψυχή τους!

Ο Μόρφου Νεόφυτος τα περνάει τα μηνύματα του σε μια ταραγμένη εποχή : ……..Αν μελετήσουμε τη ζωή μας είναι συνεχώς μια αναζήτηση του δίκιου μας του δικαιώματός μας να δικαιωθούμε αυτός ήταν όλος ο ευρωπαϊκός και πριν τον ευρωπαϊκό τάχα μου πολιτισμό ήταν και είναι μέχρι σήμερα η νοοτροπία των Εβραίων γι αυτό και τους απεστράφη η χάρη του Τριαδικού Θεού. Διότι ήθελαν έναν Θεό που να δικαιώσει το έθνος τους και όχι τη ψυχή τους. Και ο Χριστός είπε αυτός ο λαός που τόσο αγαπήσαμε ο Πατήρ μου και το Άγιον Πνεύμα δηλ. η Αγία Τριάδα δεν κατανοεί το συμφέρον το αιώνιον της ψυχής του και θέλει το προσωρινόν δικαίωμα και δικαίωση του έθνους του εβραϊκού θα δώσω τα δίκια και τη χάρη και την ευλογίαν της αγιότητας εις τα έθνη δηλ. στους ειδωλολάτρες..

(απόσπασμα από την ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου κατὰ τὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Νικολάου ἐπ. Μύρων τοῦ Θαυματουργοῦ, ποὺ τελέσθηκε στὴν πανηγυρίζουσα ἱερὰ μονὴ Ἁγίου Νικολάου παρὰ τὴν Ὀροῦντα, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (05.12.2023). Ψάλλει ὁ πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου).

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση