Ανοικτή επιστολή προς τους Ιερωμένους της Ορθοδοξίας

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ

(ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ)

Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΣΤΙΧΙΑΔΗΣ

ΑΘΗΝΑ 13 ΔΕΚ 2023

Ανοικτή επιστολή προς τους Ιερωμένους της Ορθοδοξίας

Σεβαστοί πατέρες,

Σήμερα η Πατρίδα οδηγείται στο βάραθρο από άθεους κυβερνήτες, οι οποίοι εμπαίζουν τα ιερά και τα όσια. Σήμερα η Πατρίδα έχει την ανάγκη της Παναγίας και όλων των Αγίων, να ευλογήσουν κάθε σπιθαμή του εδάφους της, προκειμένου η Θεία τους ενέργεια να αποτρέψει κάθε επερχόμενο κακό στον τόπο. Η ευλογία του εδάφους της πόλεως και της χώρας, δίδεται με τις λιτανείες των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων.

  • Η λιτανεία είναι η μεταφορά των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων μέσα στην ενορία με διαδοχικές στάσεις, όπου γίνονται παρακλήσεις από τον ιερέα προς τον Ιερό Πατέρα να ευλογήσει τον τόπο.
  • Η λιτανεία μπορεί να γίνει και εποχούμενη από τον Ιερέα έναν ή δύο ψάλτες σε ένα μικρό αυτοκίνητο οι οποίοι όμως θα φέρουν μαζί τους τα Ιερά Λείψανα και τις Ιερές Εικόνες, και θα τις μεταφέρουν μέσα στην ενορία.
  • Η λιτανεία δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείται από τους πιστούς.
  • Η λιτανεία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή ημέρας ή νύκτας.
  • Η λιτανεία δεν είναι διοικητική πράξις, αλλά είναι πνευματική ενέργεια και ουδείς έχει το δικαίωμα να την απαγορεύσει.

Κατόπιν των ανωτέρω, εκτιμώ ότι όλοι εσείς οι Ιερείς, δύνασθε κάποια στιγμή ανάπαυλας, αθόρυβα, χωρίς να ενοχλείτε την ροή της κοινωνικής ζωής, να βάζετε εις το αυτοκίνητο σας τα Ιερά και τα Όσια και να τα περιφέρετε εις τις ενορίες σας, κάνοντας ανά τακτά διαστήματα στάσεις για σύντομες παρακλήσεις προς τα Θεία Επουράνια.

Σεβαστοί πατέρες,

Σκεφθείτε το, σκεφθείτε το τεράστιο όφελος προς την Πατρίδα, και κάντε το.

Αφήστε μια απάντηση