Ο Iron Dome αναχαιτίζει τον πύραυλο της Χαμάς πάνω από το Όρος του Ναού καθώς οι Άραβες της Ιερουσαλήμ ζητωκραυγάζουν.

ΣΧΟΛΙΟ : Αν η Χαμάς ή οι Άραβες καταφέρουν με πύραυλο να ρίξουν το Τέμενος του Ομάρ(Τζαμί Αλ-Ακσά) θα γίνει το έλα να δεις.

Τουλάχιστον έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην Ιερουσαλήμ από τη Γάζα το βράδυ της Παρασκευής. Ο Iron Dome αναχαίτισε τους πυραύλους. Εβραίοι πιστοί στο Δυτικό Τείχος στάλθηκαν τρέχοντας για καταφύγιο καθώς ένας πύραυλος εντοπίστηκε πάνω από το Όρος του Ναού.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες al-Qassam ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Σειρήνες ακούστηκαν στις γύρω περιοχές, σημαίνοντας την πρώτη φορά που ακούστηκαν σειρήνες στην περιοχή από τις 30 Οκτωβρίου.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές. Ένας πύραυλος έπεσε σε ανοιχτή περιοχή στην πόλη Beit Shemesh του κεντρικού Ισραήλ, ανέφεραν την Παρασκευή πηγές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Ο Gilad Erdan, πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, είπε στη Γενική Συνέλευση για την επίθεση.

«Σήμερα λάβαμε συντριπτικές αποδείξεις ότι η Χαμάς είναι το ISIS. Όπως το ISIS κατέστρεψε τζαμιά, η Hamas-ISIS είναι πρόθυμη να ανατινάξει το Al-Aqsa – και πολλοί από εσάς είστε έτοιμοι να το υπερασπιστείτε. Είναι ντροπή», είπε ο Ερντάν. «Η Χαμάς απέδειξε ότι η δολοφονία Ισραηλινών είναι ακόμη πιο σημαντική από τη διατήρηση των ισλαμικών ιερών τόπων που ισχυρίζονται ότι «προστατεύουν».

Στη συνέχεια έδειξε βίντεο από την επίθεση με ρουκέτες στη Γενική Συνέλευση.

«Μόλις πριν από ώρες, ένας πύραυλος της Χαμάς εκτοξεύτηκε προς την περιοχή του Όρους του Ναού… Ο Σιδερένιος Θόλος του Ισραήλ αναχαίτισε τον πύραυλο και υπερασπίστηκε το Τζαμί Αλ Άκσα», εξήγησε ο Ερντάν.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η Χαμάς ονόμασε την εισβολή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τη βάναυση σφαγή «Πλημμύρα του Αλ Άκσα».

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγονται Άραβες κάτοικοι της Ιερουσαλήμ να απαντούν στη σειρήνα με ζητωκραυγές και σφυρίγματα.

Ένας επιπλέον πύραυλος εξερράγη κοντά σε αραβικό νοσοκομείο στην πόλη Ραμάλα.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : corfiatiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση