Μέσα στο πολιτικό, οικονομικό και ηθικό σκοτάδι ένα φως μόνο υπάρχει· «Ανω σχώμεν τας καρδίας»

Ο Γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης παρουσιάζει την δραματική κατάσταση της ανθρωπότητας, και με δυο λόγια λέγει·

«Κοιτῶ μπροστά μου και με πιάνει απελπισία. Κοιτῶ πίσω =απελπισία. Κοιτῶ δεξιά απελπισία. Κοιτῶ αριστερά απελπισία. Κοιτῶ κάτω απελπισία.

Σηκώνω τα μάτια μου στον Ουρανό και εκεί βρίσκω τον Θεό, που είναι η ελπίδα, ειναι το φως, η ζωή, η χαρά και η σωτηρία του κόσμου…»

Να σχολιάσουμε τα λόγια του σεβαστοῦ Γέροντος; Δεν χρειάζεται. Όπου να στρέψουμε το βλέμμα μας σήμερα μας καταλαμβάνει απελπισία.

Όλα ισοπεδώνονται. Πίστη, Πατρίδα, Οικογένεια πολεμούνται και διαλύονται. Έθνη χάνονται. Μια ομάδα κτηνανθρώπων προσπαθεί να καταλάβει τον πλούτο της ανθρωπότητος, να καταστρέψει τα ήθη και να σύρει στην αιχμαλωσία όλη την ανθρωπότητα.

Τα χρόνια της Αποκαλύψεως είναι κοντά μας. «Πουλήστε το πουκάμισό σας και αγοράστε Αποκάλυψη», ἔλεγε συχνά στα κηρύγματά του ο Γέροντας Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης.

Αλλά μέσα στο πολιτικό, οικονομικό και ηθικό σκοτάδι ένα φως μόνο υπάρχει· «Ανω σχώμεν τας καρδίας». Κοντά στο Θεό, με μετάνοια να καταφύγουμε και από εκεί μόνο να περιμένουμε βοήθεια.

Αυτά που λέει η Αποκάλυψη θα γίνουν, αλλά να μη φοβηθοῦμε. Ο Θεός θα συντομεύσει, «τις ημέρες χάρι των εκλεκτών». Ν᾽ αγωνιστούμε και Παντοδύναμος Θεός που μας τα προείπε, θα μας βοηθήσει. Νὰ μη πανικοβαλόμεθα. Δεν θα μας αφήσει ο Χριστός μόνους, αρκεί εμείς να μη τον αφήσουμε. Να μείνουμε κοντά του και ν᾽ ἀγωνιστοῦμε.

ΠΗΓΗ

simeiakairwn

Αφήστε μια απάντηση