Ιερόσυλοι έκλεψαν εικόνες από τέμπλο εκκλησίας στην Ημαθία

Ούτε τις Άγιες μέρες δεν σέβονται…

Δεν πτοήθηκαν οι ιερόσυλοι ούτε από τις Άγιες μέρες που διανύουμε και μπήκαν σε ναό στην Βέροια να κλέψουν εικόνες από το τέμπλο!

«Θύμα» των ιερόσυλων η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Ελαφίνας, με έξι εικόνες του 18ου αιώνα που υπήρχαν στο τέμπλο του να κάνουν φτερά.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, στην ευθύνη του οποίου βρίσκεται και ο συγκεκριμένος ναός, Αρχιμανδρίτης Παύλος Μπρούγκας που ζητάει από όποιον πολίτη είδε κάτι να βοηθήσει στις έρευνες της αστυνομίας:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα από προσκυνήτρια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ελαφίνας ενος παραθεριστικού θερινού ορεινού χωριού (880 μέτρα υψόμετρο , όπου και είμαι προϊστάμενος, την κλοπή έξι βυζαντινών εικόνων του 18ου αιώνα μ.χ. που ήταν τοποθετημένες στο τέμπλο.

Δυστυχώς οι ιερόσυλοι που λογικά γνώριζαν την ύπαρξη και την αξία των Ιερών Εικόνων, δεν έχασαν την ευκαιρία και με την πρώτη χιονόπτωση της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου εισέβαλαν στο ναό και βανδάλισαν το τέμπλο του ναού και έκλεψαν τις έξι εικόνες:

1) του Κυρίου Υμων Ιησού Χριστού με ασημένιο φωτοστέφανο

2) της Υπεραγίας Θεοτόκου με ασημένιο φωτοστέφανο

3) του Αγίου Γεωργίου λογχεύοντας τον δράκο, με ασημένιο φωτοστέφανο

4) του Αγίου Δημητρίου

5) του Αγίου Νικολάου

6) και των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Απευθείας με το που πληροφορήθηκα το συμβάν το κατήγγειλα στην οικεία Ιερά Μητρόπολη και την Ασφάλεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας για να διεξαχθεί έρευνα.

Μου εγγυήθηκαν πως θα πράξουν τις απαραίτητες έρευνες και τα νενομισμένα κατά το τυπικό τους. Τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το αμέριστο ενδιαφέρον και την άμεση δράση τους.

Παρακαλούμε εάν κάποιος αντιλήφθηκε κάποια περίεργη κίνηση στο χωρίο η στους δρόμους που οδηγούν στο χωριό τις προηγούμενες μέρες να ενημερώσει την Ασφάλεια Βεροίας. Εύχομαι ο Άγιος Γεώργιος να μας τις φανερώσει σύντομα, και να τον δοξολογούμε..».

*πηγή φωτό: inveria.gr

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση