«Ο κόσμος θα τρομοκρατηθεί»: ποια προφητεία έκρυβε το Βατικανό για σχεδόν εκατό χρόνια.

Η Καθολική Εκκλησία ισχυρίζεται ότι το 1917 συνέβη ένα πραγματικό θαύμα στη μικρή πορτογαλική πόλη Fatima. Η Παναγία εμφανίστηκε σε τρεις νεαρούς βοσκούς και τους είπε τρεις προφητείες. Δύο από αυτά έγιναν ακριβώς πραγματικότητα. Το κείμενο της τρίτης πρόβλεψης καταγράφηκε και κατατέθηκε στο Βατικανό με έναν όρο: να δημοσιοποιηθεί μόλις το 1960. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Γιατί ο Άρειος Πάγος έκρυβε το έγγραφο για πολλά χρόνια; Πότε αποχαρακτηρίστηκε το κείμενο της πρόβλεψης και τι έγραφε; Το πρόγραμμα “Mysteries of Humanity” με τον Oleg Shishkin στο REN TV μιλά για αυτό .

ΤΡΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΑΤΙΜΑ

Στις αρχές του εικοστού αιώνα, όλες οι πορτογαλικές εφημερίδες έγραψαν για το θαύμα της Φατίμα. Αργότερα, αυτή η αίσθηση έγινε αποδεκτή από παγκόσμιες εκδόσεις. Στις 13 Οκτωβρίου 1917, κάτοικοι μιας πορτογαλικής πόλης περίμεναν την εμφάνιση της Παναγίας. Πριν από αυτό, την άνοιξη του ίδιου έτους, η Μητέρα του Θεού φέρεται να εμφανίστηκε σε τρεις μικρές βοσκοπούλες. Αυτή η ιστορία συζητήθηκε έντονα από τους Καθολικούς. Και το φθινόπωρο μαζεύτηκαν περίπου 70 χιλιάδες άνθρωποι για να δουν το θαύμα.

Έχουν διασωθεί πολλές περιγραφές αυτής της ημέρας από αυτόπτες μάρτυρες. Διέφεραν σε κάποιες ιδιαίτερα πολύχρωμες λεπτομέρειες, αλλά στο σύνολό τους συμφώνησαν. Ο ήλιος ξαφνικά έγινε ματωμένος μπροστά στα μάτια του έκπληκτου πλήθους και άρχισε να περιστρέφεται.

“Αυτό είναι ένα μοναδικό παράδειγμα – ένα θαύμα που καταγράφηκε από χιλιάδες μάρτυρες. Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν είδαν την ίδια την Παναγία. Υποτίθεται ότι ήταν παρούσα εκεί”, είπε ο κριτικός τέχνης και ιστορικός Alexey Lidov.

Οι πιστοί αποφάσισαν ότι μόνο επιλεγμένα παιδιά – η Lucia Santos και τα ξαδέρφια της – μπορούσαν να δουν και να ακούσουν την Παναγία. Ήταν σε αυτούς που η Παναγία φέρεται να είπε τρεις σημαντικές προφητείες για μελλοντικά γεγονότα στον κόσμο. Οι αποκαλύψεις πέρασαν στην ιστορία ως τα «τρία μυστικά της Φατίμα». Η ίδια η Λουκία έγινε καλόγρια. Μερικές δεκαετίες αργότερα, έγραψε όλα όσα θυμόταν από την ιστορία της Παναγίας και έδωσε τα χειρόγραφα στην Καθολική Εκκλησία. Δύο από τις τρεις προφητείες δημοσιεύτηκαν στις 31 Αυγούστου 1941.

“Η πρώτη προφητεία αναφέρει έναν τρομερό κατακλυσμό που θα συμβεί χάρη στον πόλεμο. Και όλοι γνωρίζουμε ότι ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος επηρέασε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά μετά υπάρχει μια προφητεία ότι αν δεν εξαχθούν συμπεράσματα από αυτό, από το πρώτο γεγονός , τότε σύντομα το γεγονός είναι ακόμη πιο τρομερό. Και, στην πραγματικότητα, αυτό το γεγονός είναι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος », είπε ο Πάβελ Μπάλντιν, υποψήφιος Ιστορικές Επιστήμες.

  Η Καθολική Εκκλησία ισχυρίζεται ότι το 1917 συνέβη ένα πραγματικό θαύμα στη μικρή πορτογαλική πόλη Fatima.  Η Παναγία εμφανίστηκε σε τρεις νεαρούς βοσκούς και τους είπε τρεις προφητείες.-2

Φωτογραφία: © στιγμιότυπο οθόνης βίντεο

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Το 1943, η Λουτσία Σάντος αρρώστησε. Ο κόσμος συγκλονίστηκε από αιματηρές μάχες εναντίον του στρατού του Χίτλερ. Το Βατικανό απαίτησε από την μοναχή να γράψει και να μεταδώσει την τρίτη προφητεία στην εκκλησία. Η Λουτσία απάντησε: δεν είναι σίγουρη ότι ο Θεός το θέλει αυτό. Στο τέλος όμως ενέδωσε στις απαιτήσεις. Το τρίτο μυστικό της Φατίμα γράφτηκε στις αρχές Ιανουαρίου 1944. Η Λουκία σφράγισε τον φάκελο, αλλά απαγόρευσε να ανοίξει μέχρι το 1960.

Το χειρόγραφο με τη θεία αποκάλυψη μεταφέρθηκε στη Σίλβα, όπου φυλάχθηκε για 13 χρόνια. Όταν έμειναν πολύ λίγα πριν από την καθορισμένη προθεσμία, ο φάκελος μεταφέρθηκε στη Ρώμη. Και αυτό το βήμα καθυστέρησε τη δημοσίευση της πρόβλεψης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα περνούσε άλλη μια δεκαετία προτού το Βατικανό ανοίξει τον φάκελο και δημοσιεύσει την επιστολή της καλόγριας.

“Δύο χρόνια πριν από την προγραμματισμένη δημοσίευση της προφητείας, ο Πάπας Πίος XII πέθανε. Όλα τα έγγραφα από την περίοδο της βασιλείας του πήγαν στο μυστικό αρχείο. Απολύτως τα πάντα. Συμπεριλαμβανομένου του φακέλου με το τρίτο μυστικό της Φατίμα “, είπε ο δημοσιογράφος Πίνο Νικοτρί.

Καθολικοί σε όλο τον κόσμο ζήτησαν να αποχαρακτηριστεί η προφητεία και να αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της. Όμως το Βατικανό δεν έκανε κανένα σχόλιο και δεν κατονόμασε νέες ημερομηνίες. Στη δεκαετία του ’80, ένας φανατικός θρησκευόμενος άρπαξε ακόμη και ένα γαλλικό αεροσκάφος. Η μόνη του απαίτηση ήταν να δημοσιοποιήσει την τρίτη πρόβλεψη, αλλά αυτό δεν έγινε. Οι εκδοχές και οι φήμες πολλαπλασιάστηκαν για το τι είδους φρίκη περιγράφει το χειρόγραφο. Πώς αλλιώς μπορείς να τρομάξεις τον κόσμο, που σε λιγότερο από εκατό χρόνια γνώρισε δύο παγκόσμιους πολέμους, πολλούς τοπικούς και δεκάδες αιματηρές επαναστάσεις;

“Μια υποτιθέμενη επίσημη δήλωση για την τρίτη επιστολή αναφέρεται στη συνάντηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ με τους γερμανούς επισκόπους. Εξέφρασε πάλι με ημίτονο ότι είναι καλύτερο να μην ξέρει ο κόσμος τι γράφεται εκεί. Γιατί αν το διαβάσετε, ο κόσμος θα τρομοκρατηθεί », είπε ο Baldin.

  Η Καθολική Εκκλησία ισχυρίζεται ότι το 1917 συνέβη ένα πραγματικό θαύμα στη μικρή πορτογαλική πόλη Fatima.  Η Παναγία εμφανίστηκε σε τρεις νεαρούς βοσκούς και τους είπε τρεις προφητείες.-3
Φωτογραφία: © στιγμιότυπο οθόνης βίντεο

ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Πολλοί Καθολικοί πίστευαν ότι το τρομερό γεγονός από την προφητεία είχε ήδη λάβει χώρα στις 13 Μαΐου 1981. Την ημέρα αυτή, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, ο τρομοκράτης Μεχμέτ Αλί Αγτζά πυροβόλησε τρεις φορές τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’. Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας σώθηκε από θαύμα – οι σφαίρες δεν χτύπησαν ζωτικά όργανα.

Η είδηση ​​αυτής της απόπειρας δολοφονίας συγκλόνισε τον κόσμο. Μόλις συνήλθε ο ποντίφικας είπε ότι συγχωρεί τον επίδοξο δολοφόνο του. Και ζήτησε να προσευχηθεί για την ψυχή του.

“Η αντίδραση του Ιωάννη Παύλου Β’, φυσικά, αξίζει κάθε σεβασμό. Πρώτον, συγχώρεσε αυτόν που αποπειράθηκε να σκοτώσει τη ζωή του. Δεύτερον, τον επισκεπτόταν τακτικά στη φυλακή και ζητούσε έλεος. Και τρίτον, ο Ιωάννης Παύλος Β’ κατάφερε να προσηλυτίσει τον Χριστιανισμό », σημείωσε ο θρησκευτικός μελετητής Alexander Neveev.

Έχουν περάσει σχεδόν άλλα 20 χρόνια. Ο κόσμος κατακλύζεται από νέες ανατροπές, πολέμους και συγκρούσεις. Με φόντο τους, η είδηση ​​ότι ο ριζοσπάστης που πυροβόλησε τον ποντίφικα έλαβε χάρη πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Είναι αλήθεια ότι ο Μεχμέτ Αλί Αγτζά δεν αφέθηκε ελεύθερος. Ο επίδοξος δολοφόνος του Πάπα απελάθηκε στην πατρίδα του, την Τουρκία, όπου καταδικάστηκε σε άλλα δέκα χρόνια φυλάκιση για άλλα εγκλήματα. Αλλά στις 13 Ιουνίου 2000, η ​​τιμωρία του Agca για την απόπειρα δολοφονίας στο κεφάλι της εκκλησίας έληξε.

  Η Καθολική Εκκλησία ισχυρίζεται ότι το 1917 συνέβη ένα πραγματικό θαύμα στη μικρή πορτογαλική πόλη Fatima.  Η Παναγία εμφανίστηκε σε τρεις νεαρούς βοσκούς και τους είπε τρεις προφητείες.-4
Φωτογραφία: © στιγμιότυπο οθόνης βίντεο

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ: ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ

Και τότε συνέβη το απίστευτο: κυριολεκτικά δύο εβδομάδες αργότερα, στις 26 Ιουνίου, το Βατικανό δημοσίευσε το κείμενο του τρίτου μυστικού της Φατίμα.

“Αυτό έγινε πραγματική αίσθηση: 83 χρόνια αργότερα, όλα θα ξεκαθαρίσουν επιτέλους. Αλλά τελικά, το δημοσιευμένο κείμενο απογοήτευσε πολλούς και άφησε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Εξάλλου, αποδείχθηκε ότι η τρίτη προφητεία μιλούσε πραγματικά για τη δολοφονία του ο Άγιος Πατήρ. Εδώ είναι ένα απόφθεγμα επί λέξει: “Έχοντας φτάσει στην κορυφή του βουνού, γονατισμένος στους πρόποδες του Σταυρού, σκοτώθηκε από μια ομάδα στρατιωτών που πυροβόλησαν σφαίρες και βέλη εναντίον του . ” Αλλά γιατί το Βατικανό δεν Δημοσιεύστε αυτήν την πρόβλεψη αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας; Και είναι πραγματικά το μόνο που η Παναγία είναι η Μαρία τη μεταβίβασε στα παιδιά; Πολλοί Καθολικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο πάπας αποκάλυψε μόνο ένα μέρος της προφητείας », είπε ο Nicotri.

Υπήρχαν φήμες ότι το τρίτο μυστικό της Φατίμα Μαντόνα δεν αποτελούνταν από ένα, αλλά δύο γράμματα. Το δεύτερο φέρεται να βρίσκεται ακόμα στα μυστικά αρχεία της Καθολικής Εκκλησίας. Και περιέχει την ίδια τρομερή πρόβλεψη που η Λουτσία για πολύ καιρό δεν τολμούσε να γράψει στο χαρτί. Ψιθύρισαν ότι εφόσον η απόπειρα δολοφονίας του ποντίφικα ήταν ανεπιτυχής, ακόμη και οι δημοσιευμένες γραμμές προειδοποιούσαν για μια άλλη τραγωδία που επρόκειτο να συμβεί.

Όμως ο Ιωάννης Παύλος Β’ έζησε ευτυχισμένος μέχρι την ηλικία των 84 ετών και πέθανε μόλις το 2005. Μια ενδιαφέρουσα πινελιά: το 2014, ο Ali Agca, αποφυλακισμένος, επέστρεψε στη Ρώμη. Απέτισε φόρο τιμής στον άνθρωπο που ήθελε να σκοτώσει. Ένας μετανοημένος τρομοκράτης έφερε δύο ντουζίνες λευκά τριαντάφυλλα στον τάφο του Ιωάννη Παύλου.

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση