Για «διαστροφή του ανθρωπολογικού μοντέλου» μίλησε ο Μητροπολίτης Κισάμου

Στα «κάγκελα» με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων η πλειοψηφία των Δεσποτάδων αλλά ο Αρχιεπίσκοπος αναμένει…

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε όλη την κοινωνία το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο κλήρος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος και η ΔΙΣ φαίνεται να έχει πιει το αμίλητο νερό.

Δεσποτάδες και παπάδες εδώ και μέρες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επίθεση που δέχεται ο θεσμός της οικογένειας. Χαρακτηριστική και η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου.

Ο Δεσπότης μίλησε για «διαστροφή του ανθρωπολογικού μοντέλου» στο κήρυγμά του την ημέρα των Θεοφανείων, ενώ αναφέρθηκε και σε όσους χλευάζουν και ειρωνεύονται την παραδοσιακή οικογένεια.

«Σταθεροί στην πίστη και τις αξίες που κληρονομήσατε από τους ευλογημένους γονείς σας, την μάνα σας και τον πατέρα σας. Είστε παιδιά ευλαβών γονέων, έχετε πατέρα και μητέρα, δεν είστε τυχαία προϊόντα γονέα 1 και γονέα 2, ούτε κατασκευάσματα, «κατά παραγγελία, επί πληρωμή».

Ας σκεφτούν καλά όλοι όσοι απεργάζονται την διάλυση και αποσύνθεση της Ελληνικής οικογένειας, οδηγώντας στην διαστροφή του ανθρωπολογικού μοντέλου· όλοι αυτοί που χλευάζουν και ειρωνεύονται την Ελληνική παραδοσιακή οικογένεια, θεωρώντας την «συντηρητικό πρότυπο», ας σκεφτούν καλά τις συνέπειες αυτού που απεργάζονται και ας ακούσουν την φωνή του λαού. Πρόοδος δεν είναι η ισοπέδωση, πρόοδος είναι ο σεβασμός στον πολιτισμό και τις παραδεδομένες αρχές και αξίες ενός τόπου».

*φωτό Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση