Γιατί το Ισραήλ δεν θα ξαναχτίσει τον Ναό της Ιερουσαλήμ;

ΣΧΟΛΙΟ : Η Ρωσική Ορθόδοξη οπτική πάνω στο θέμα του 3ου Ναού.

Η εβραϊκή θρησκεία ήταν πάντα πολύ συγκεντρωτική. Ήδη οι πρώτοι ιδρυτές του κατέγραψαν έναν κατάλογο κανόνων για τη λατρεία και υπέδειξαν ποιος έπρεπε να τα κάνει όλα αυτά. Οι λατρευτικές ακολουθίες τελούνταν στη Σκηνή της Συνάντησης, μια φορητή σκηνή όπου κατοικούσε ο Κύριος. Ο θρυλικός βασιλιάς Σολομών ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε να χτίσει ναό στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος ενίσχυσε την πολιτική θέση του ισραηλινού κράτους.

Όταν η μεγαλειώδης κατασκευή το 950 π.Χ. τελείωσε, η σκηνή μεταφέρθηκε πανηγυρικά εκεί. Από τότε, ο Ναός της Ιερουσαλήμ έχει γίνει ο πιο σημαντικός τόπος λατρείας του Κυρίου στον Ιουδαϊσμό, και ακόμη και πολλές βασικές θρησκευτικές εντολές θα μπορούσαν να εκπληρωθούν μόνο εκεί.

Τότε άρχισε μια μακρά σειρά από προβλήματα για τους αρχαίους Ισραηλίτες. Οι Αιγύπτιοι κατέλαβαν την πρωτεύουσά τους, λεηλάτησαν την πόλη και βεβήλωσαν το ναό. Έχει ανακαινιστεί και το εσωτερικό του έχει ανακαινιστεί. Μετά από λίγο καιρό, την ίδια επιτυχία επανέλαβαν οι Ασσύριοι και μετά από αυτούς οι Βαβυλώνιοι, που αποφάσισαν να καταστρέψουν ολοσχερώς το ιερό το 586 π.Χ.

Ο δεύτερος ναός χτίστηκε από την αρχή το 516 π.Χ., μεταμορφώθηκε σημαντικά αργότερα, και επίσης καταλήφθηκε και καταστράφηκε αρκετές φορές, μέχρι που τελικά κατεδαφίστηκε από τις ρωμαϊκές λεγεώνες, οι οποίες κατέστειλαν μια άλλη εβραϊκή εξέγερση. Δεν υπάρχει από το 70 μ.Χ. Από τη στιγμή που οι Εβραίοι εκδιώχθηκαν ταυτόχρονα από την πατρίδα τους, δεν έχουν γίνει άλλες προσπάθειες αποκατάστασης μέχρι σήμερα.

Η εβραϊκή θρησκεία ήταν πάντα πολύ συγκεντρωτική.  Ήδη οι πρώτοι ιδρυτές του κατέγραψαν έναν κατάλογο κανόνων για τη λατρεία και υπέδειξαν ποιος έπρεπε να τα κάνει όλα αυτά.-2
Ωστόσο, ο ναός της Ιερουσαλήμ διατήρησε την πνευματική του σημασία. Εμφανίστηκαν πολλές προφητείες που μιλούσαν για την ανάγκη να χτιστεί εκ νέου. Τώρα που το Κράτος του Ισραήλ αναζωογονήθηκε και ενισχύθηκε, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ευκαιρίες για αυτό.

Γιατί οι Εβραίοι δεν το κάνουν αυτό;

Λοιπόν, ο κύριος λόγος είναι ότι στη θέση του ναού υπάρχει ένα τεράστιο τζαμί με έναν γυαλιστερό χρυσό τρούλο εδώ και 1300 χρόνια. Χτίστηκε στη θέση όπου ήταν προηγουμένως η σκηνή της συνάντησης και διατήρησε μερικές από τις πέτρες της. Οι μουσουλμάνοι δεν ευχήθηκαν τίποτα κακό στους Εβραίους. Όταν κατέλαβαν για πρώτη φορά την πόλη, δεν βρήκαν Εβραίους σε αυτήν και το κύριο ιερό τους καταστράφηκε. Απλώς έχτισαν το δικό τους ιερό στο ψηλότερο μέρος.

Η εβραϊκή θρησκεία ήταν πάντα πολύ συγκεντρωτική.  Ήδη οι πρώτοι ιδρυτές του κατέγραψαν έναν κατάλογο κανόνων για τη λατρεία και υπέδειξαν ποιος έπρεπε να τα έκανε όλα αυτά.-3
Παρά το γεγονός ότι αυτό το τζαμί δεν αναφέρεται στο Κοράνι, καταλαμβάνει δικαιωματικά τη θέση του τρίτου ιερότερου ιερού στο Ισλάμ. Όταν εμφανίζονται ψευδείς ειδήσεις στη Μέση Ανατολή ότι οι Εβραίοι πρόκειται να το κατεδαφίσουν, αρχίζουν οι αραβικές ταραχές στο Ισραήλ. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν αυτό γινόταν πραγματικά; Κοινή επίθεση όλων των μουσουλμανικών χωρών και αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, όχι λιγότερο.

Για το λόγο αυτό, συνήφθη συμφωνία με τους Ιορδανούς και τους Αιγύπτιους ότι απαγορεύεται η κατεδάφιση υφιστάμενων κτιρίων και η ανέγερση νέων κτιρίων στο όρος του ναού. Και το αρχαίο τζαμί περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Είναι αλήθεια ότι αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος.

Ο ναός χτίστηκε όταν εκπρόσωποι των Σαδδουκαίων ήταν στην πρώτη γραμμή της εβραϊκής θρησκείας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν υποστηρικτές των πνευματικών αναζητήσεων, αλλά προτιμούσαν να τηρούν σχολαστικά τις αρχές του Ιουδαϊσμού. Αλλά πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, η πίστη έχει αλλάξει πολύ και είναι γεμάτη με βαθύ φιλοσοφικό νόημα. Η αποκατάσταση του ναού σημαίνει να επιστρέψουμε στην καθαρά τυπική τήρηση των τελετουργιών. Θα χρειαστεί να κάνετε ακόμη και θυσίες ζώων, αλλά οι σύγχρονοι Εβραίοι έχουν κάπως χάσει τη συνήθεια αυτού.

Η εβραϊκή θρησκεία ήταν πάντα πολύ συγκεντρωτική.  Ήδη οι πρώτοι ιδρυτές του κατέγραψαν έναν κατάλογο κανόνων για τη λατρεία και υπέδειξαν ποιος έπρεπε να τα κάνει όλα αυτά.-4
Επιπλέον, η πιο κοινή προφητεία δηλώνει ξεκάθαρα ότι η αποκατάσταση του ναού θα γίνει ως εκ θαύματος χωρίς καμία ανθρώπινη προσπάθεια. Όταν έρθει ο Μεσσίας, το ίδιο το ιερό θα εμφανιστεί κυριολεκτικά από τον αέρα. Μετά από αυτό, οι πόλεμοι θα σταματήσουν στη γη, και όλα τα έθνη θα έρθουν στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσουν τον ένα Θεό εκεί.

Στο Χριστιανισμό, αυτό το γεγονός ονομάζεται δεύτερη παρουσία ή αποκάλυψη.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση