Ανησυχητική δήλωση του Βρετανού Στρατηγού: “Λαέ ετοιμάσου για μαζικό πόλεμο με τη Ρωσία”

Ο βρετανικός στρατός πρέπει να διπλασιαστεί και να προετοιμαστεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο είπε ουσιαστικά ο στρατηγός Σάντερς του Ηνωμένου Βασιλείου

Οαρχηγός του γενικού επιτελείου του βρετανικού στρατού, στρατηγός Πάτρικ Σάντερς (Patrick Sanders), σύγκρινε την τωρινή κατάσταση στην Ουκρανία με τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις του 1914 και του 1937, δηλώνοντας πως οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι πρέπει να ετοιμαστούν για έναν πιθανό μαζικό πόλεμο με τη Ρωσία, δεδομένου ότι το καθεστώς του Κρεμλίνο γίνεται όλο και πιο επιθετικό, αναφέρει ξένο μέσο.

Τρόμαξε τον Κόσμο με τις Δηλώσεις του

Αναλυτικότερα, ο στρατιωτικός ηγέτης του βρετανικού στρατού προειδοποίησε τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, προτρέποντάς τους να προετοιμαστούν για πόλεμο κλίμακας Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο στρατηγός Πάτρικ Σάντερς προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τεθωρακισμένων Οχημάτων στο Λονδίνο. Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν μία ένδειξη των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν, προειδοποιώντας πως τα διδάγματα του παρελθόντος πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν είναι πολύ αργά.

«Οι προκάτοχοί μας δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ενδείξεις της αποκαλούμενης Κρίσης του Ιουλίου του 1914 (η οποία οδήγησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο) και κατ’ επέκταση οδηγήθηκαν σε έναν από τους χειρότερους πολέμους στην ιστορία. Δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο λάθος σήμερα. Η Ουκρανία μετράει πραγματικά» είπε εμφατικά ο Βρετανός.

Ο Βρετανός στρατηγός επίμεινε πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί η κλίμακα που μπορεί να φτάσει η εν λόγω σύρραξη με τη Μόσχα.

«Αυτός ο πόλεμος δεν αφορά μόνο το μαύρο χώμα του Ντονμπάς ή την εγκαθίδρυση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, αλλά είναι ένας πόλεμος υπεράσπισης του συστήματός μας και του τρόπου ζωής μας, πολιτικά, ψυχολογικά και συμβολικά. Ο τρόπος με τον οποίον θα αντιδράσουμε σε αυτόν τον πόλεμο θα έχει συνέπειες στην ιστορία. Το κουράγιο των Ουκρανών μας έδωσε λίγο περισσότερο χρόνο να αντιδράσουμε» τόνισε ο Σάντερς.

Ο ίδιος είναι υποστηρικτής πως ο βρετανικός στρατός πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητές του και πως ο βρετανικός λαός πρέπει να εξοικειωθεί με την ιδέα ενός μεγάλου πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο βρετανικός στρατός πρέπει να «διπλασιαστεί», ενώ ζήτησε από τους απλούς πολίτες να προετοιμαστούν – όχι για στρατολόγηση – αλλά για κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο επιστράτευσης που η Ευρώπη έχει από το 1945 να βιώσει.

Ο αξιωματούχος ανέφερε πως χρειάζεται η δημιουργία «στρατών πολιτών», αφού με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμαστούν οι πολίτες για έναν μαζικό πόλεμο με τη Ρωσία. Εννοείται πως πρώτα θα συμμετάσχει στην σύγκρουση η κύρια στρατιωτική (μόνιμη) δύναμη της Βρετανίας.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση