ΑΡΘΡΑ 27 Ιαν 2024 - 7:27

Ζητείται πνευματικός…!

Ζητείται πνευματικός…!

Το ανησυχητικό, στην Ορθοδοξία σήμερα είναι ότι υπάρχει διάχυτη πνευματικότητα αλλά δεν υπάρχουν πνευματικοί…..

Ο χώρος της πνευματικότητας είναι ένας ενιαίος υπερβατικός χώρος που δέχεται στα ραδιοκύμματα του και παρεμβολές. Πνευματικός είναι αυτός που έχει το χάρισμα διάκρισης πνευμάτων. Το ότι κάποιος διαθέτει πνευματικότητα δεν σημαίνει ότι είναι και πνευματικός.. Το ανησυχητικό στην Ορθοδοξία σήμερα είναι ότι τουλάχιστον σ ένα μέρος της σ’ αυτό που κυρίως επικεντρώνεται περισσότερο στην εμπειρική θεολογία υπάρχει διάχυτη πνευματικότητα αλλά δεν υπάρχουν πνευματικοί…. Αυτή η τυφλή πνευματικότητα γίνεται τότε και επικίνδυνη…

Υπάρχει μοναχισμός αλλά έλειψαν οι ασκητές.. υπάρχει πνευματικότητα αλλά δεν υπάρχει πνευματικός για να επεξεργαστεί αυτή τη δωρεά.. έχουμε πλούτο αλλά ανεκμετάλλευτο είναι σαν το ενεργειακό. Η χώρα έχει πλουτοπραγωγικές πηγές το Αιγαίο έχει πετρέλαιο αλλά για τους χ λόγους αδυνατούμε να το καρπωθούμε.. Υπάρχει πλούσιο πνευματικό υπέδαφος στην Ορθοδοξία ειδικά στο εμπειρικό κομμάτι της ασκούμενης Ορθοδοξίας αλλά λείπει η πνευματική τεχνογνωσία του πνευματικού το χάρισμα που θα το αναδείξει εξορύξει θα το περάσει από το διυλιστήριο του Πνεύματος και θα το μετατρέψει από αργό πετρέλαιο σε χρηστικό πραγματικό μαύρο χρυσό..

Υπάρχει μοναχισμός αλλά έλειψαν οι ασκητές.. Το σύστημα αυτό λειτουργεί αντίθετα από τις απαρχές του από τον πρώτο χρόνο θέσπισής του.. Αρχικά πρώτα υπήρχε ο ασκητής, αναχωρητής που γινόταν Γέροντας και γύρω από αυτόν συστήνονταν μια συνοδεία ή μια μονή.. Σήμερα πρώτα χτίζεται το μοναστήρι εξασφαλίζεται το πλήρωμα και μετά Ζητείται πνευματικός... οι μοναχοί-ές διοχετεύονται κυρίως από ενοριακά ρεύματα οπότε μεταφέρουν στη μοναχική ζωή την πνευματική ζωή του ενοριακού κατηχητικού χριστιανισμού.. Αυτή η εξέλιξη αποδυναμώνει τη δυναμική και του μοναχισμού και της Ορθοδοξίας..

dimpenews.com

Αφήστε μια απάντηση