Αθεόφοβοι: Έκλεψαν τα βημόθυρα της Ωραίας Πύλης από ξωκκλήσι στις Σέρρες

Πρόκειται για έργο με μεγάλη αξία, τόσο οικονομική όσο και πολιτιστική.

Ιερόσυλοι «χτύπησαν» ξωκκλήσι στις Σέρρες, αφαιρώντας τις δύο πόρτες της Ωραίας Πύλης!

Οι αθεόφοβοι έκλεψαν τα βημόθυρα από το εκκλησάκι των Αγίων Γεωργίου και Αθανασίου στους πρόποδες του όρους Μπέλες.

Η κλοπή εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή 28 Ιανουαρίου, από τον ιερέα, πατέρα Αναστάσιο ο οποίος ιερουργεί στην κοινότητα Νεοχωρίου Σιντικής. Το εκκλησάκι επισκέπτονται οι ιερείς της κοινότητας σε τακτά διαστήματα για να το φροντίζουν και να μπορούν να το επισκέπτονται οι εκδρομείς, καθώς βρίσκεται κοντά σε μονοπάτι για περιπατητές του δάσους και για κυνηγούς.

Το ξωκκλήσι χτίστηκε το 1874 και είναι ένα από τα συνολικά τέσσερα εκκλησάκια που βρίσκονται στο βουνό και εξυπηρετούσαν το παλιό χωριό της Φιλύρας. Τα άλλα τρία είναι μεταγενέστερα.

Για την κλοπή ενημερώθηκε και ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ενώ τα βημόθυρα που κλάπηκαν ήταν από ξύλο μασίφ. Η εκτίμηση του πατέρα Αναστάσιου είναι πως πρόκειται για έργο με μεγάλη αξία, τόσο οικονομική όσο και πολιτιστική.

Για την κλοπή η κοινότητα Νεοχωρίου Σιντικής, ανάρτησε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας όποιος έχει κάποια πληροφορία ή γνωρίζει τι έχει συμβεί να επικοινωνήσει είτε με τον πατέρα Αναστάσιο είτε με την Αστυνομία.

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση