Περί της νεκράς που θήλαζε το βρέφος της και μετά από ένα χρόνο αναστήθηκε. 

 

Μετά την Ανάληψη του Κυρίου και δεκαπέντε χρόνια αφού οι Ιουδαίοι λιθοβόλισαν τον πρωτομάρτυρα Στέφανο και έδιωξαν από την Ιερουσαλήμ όλους τους Αποστόλους και όσους κήρυτταν το Χριστό, ήταν ένας μαθητής ονόματι Μαξιμίνος, που προστάτευε τη Μάρθα και τη Μαρία τη Μαγδαληνή κατά παραγγελία του Πέτρου.

Οι Ιουδαίοι, βλέποντας ότι αυτοί οι τρεις συνέχιζαν, να κηρύττουν με παρρησία το όνομα του Χριστού, τους έβαλαν μαζί και με τη Μαξιμίλλα και τον Καλληδόνιο (γεννημένο τυφλό που θεράπευσε ο Κύριος) σε μία βάρκα χωρίς κουπιά, για να την πάρει ο άνεμος και να πνιγούν.

Οι πέντε Χριστιανοί παρακαλούσαν το Θεό, να τους οδηγήσει σε όποιο τόπο ήθελε η Χάρη Του. Και τελικά έφθασαν σε μια περιοχή της Γαλλίας, τη Μασσαλία. ΄Οταν βγήκαν από τη βάρκα και δόξασαν το Θεό, πήγαν στην αγορά, μήπως βρεθεί κάποιος, να τους δώσει ελεημοσύνη, για να πορευθούν. ΄Ομως οι άνθρωποι εκεί ήταν ειδωλολάτρες και δεν τους ευσπλαχνίσθηκαν.

Υπήρχε όμως στην πόλη ένας ηγεμόνας άτεκνος, που είδε στο όραμά του τη νύχτα μια γυναίκα, να του λέει: “Εσύ κοιμάσαι αναπαυόμενος στο κρεβάτι με τη σύζυγό σου, άσπλαχνε, που έχεις όλα τα αγαθά και οι δούλοι του Θεού πεθαίνουν από την πείνα. ΄Οταν σηκωθείς το πρωί, πήγαινε στην αγορά, πάρε εκείνους τους πέντε ξένους και ανάπαυσέ τους στην οικία σου. Αν τυχόν και δε με ακούσεις, θα έχεις κακό και άσχημο θάνατο.”

Ο ηγεμόνας και η συμβία του φοβήθηκαν, έτσι τους πήραν στο παλάτι τους και τους περιποιήθηκαν. Μετά από μερικές μέρες ακούγοντας τη διδασκαλία της Μαρίας, που κήρυττε το Χριστό τον αληθινό Θεό και τα θαύματά Του, ο ηγεμόνας της είπε: “Εάν ο Χριστός που κηρύττεις ότι είναι παντοδύναμος, μου δώσει ένα παιδί, όπως ποθώ, σου τάζω, να γίνω Χριστιανός και να αφανίσω όλα τα είδωλα.” Η Μαρία του απάντησε: “΄Οχι μόνο αυτή τη χάρη μπορεί ο Δεσπότης Χριστός να σου κάνει αλλά και όποια άλλη θέλεις. Μόνο πίστευσε σε Αυτόν χωρίς δισταγμό και θα γνωρίσεις τη δύναμή Του.”

Σε λίγες μέρες η σύζυγός του έμεινε έγκυος και αμέσως βαπτίστηκαν όλοι στο παλάτι. Ο ηγεμόνας από την ευλάβειά του θέλησε, να πάει στους Αγίους Τόπους, να προσκυνήσει και η γυναίκα του τον παρακάλεσε με δάκρυα, να την πάρει μαζί του. Στη θέση του άφησε επίτροπο τη Μαρία δίνοντάς της τα κλειδιά της πόλης και την εξουσία, να καταστρέψει τους βωμούς των ειδώλων, να κτίσει ναούς και ό,τι άλλο νομίζει.

Την πρώτη μέρα που ταξίδευαν, σηκώθηκε ενάντιος άνεμος και αναγκάστηκαν, να σταματήσουν για πολύ καιρό σε κάποιο λιμάνι. ΄Οταν ξαναξεκίνησαν είχε έρθει ο καιρός της γυναίκας, να γεννήσει και έφερε με πολλά βάσανα στον κόσμο ένα γιο και αμέσως ξεψύχησε. Ο άρχοντας λυπήθηκε πολύ αλλά δεν σκανδαλίστηκε, να χάσει την πίστη του. Πήγαν σε ένα ερημονήσι και άφησαν εκεί μέσα σε ένα σπήλαιο τη νεκρή μαζί με το βρέφος και προσευχήθηκε στη Θεοτόκο, να το έχει υπό τη σκέπη της.

Συνέχισε την πορεία του προς τα Ιεροσόλυμα και πήγε δια ξηράς στην Αγία πόλη. Εκεί με θέλημα Θεού βρήκε τον Απόστολο Πέτρο και του ανήγγειλε όσα είχαν γίνει. Εκείνος του απάντησε: ” Ειρήνη σε σένα, που πίστευσες στο σωτήριο κήρυγμα. ΄Οσο για τη σύζυγό σου, μη λυπάσαι, γιατί ο Κύριος μπορεί, να μετατρέψει τη θλίψη σου σε ευφροσύνη και αγαλλίαση.” Και τον ξενάγησε σε όλους τους τόπους, όπου ο Κύριος έκανε τα θαυμαστά: το Μυστικό Δείπνο, τον κήπο, το Γολγοθά, το ΄Ορος των Ελαιών από το οποίο ανελήφθη στους ουρανούς και δίδαξε στον ηγεμόνα όλα τα σχετικά με τη Θεία Οικονομία και την πίστη. Και αφού έμεινε εκεί για ένα χρόνο, τον ξεπροβόδισε.

Μετά από λίγες μέρες βρέθηκαν στο ερημονήσι, που είχε αφήσει τη σύζυγο και το παιδί του. Και μέσα στο σπήλαιο είδε το βρέφος να θηλάζει από τη νεκρή, που ήταν όμως όπως την είχε αφήσει. Και τότε με δάκρυα προσευχήθηκε στον Κύριο, να αναστήσει και τη σύζυγό του, για να μετατραπεί η λύπη του σε διπλή χαρά, όπως του είχε πει ο Πέτρος.  Και ω, του θαύματος! Η νεκρή αναστήθηκε και είπε: “Ω, γλυκύτατη Δέσποινά μου! Ευλογημένο ας είναι το όνομά σου, που με σκέπασες και έθρεψες τόσες μέρες το τέκνο μου!”  Και συνέχισε λέγοντας στον άνδρα της: “Να γνωρίζεις, ότι όλους τους Αγίους Τόπους που σου έδειξε ο ΄Αγιος Πέτρος τους έβλεπα κι εγώ με τη συνοδεία αγγέλου του Θεού.”

Και επέστρεψαν στη χώρα τους και εκεί προσκύνησαν τη Μαρία και της διηγήθηκαν όσα είχαν συμβεί. Και βαπτίσθηκαν όλοι όσοι βρίσκονταν στην πόλη και γκρέμισαν όλα τα είδωλα και οικοδόμησαν ιερές εκκλησίες και έκαναν πλήθος αγαθοεργίες προς δόξαν Πατρός, Υιού και Αγίου Πνεύματος.

Από το βιβλίο “Αμαρτωλών Σωτηρία”

2 thoughts on “Περί της νεκράς που θήλαζε το βρέφος της και μετά από ένα χρόνο αναστήθηκε. ”
  1. Συγκλονιστική ιστορία, όπως εξάλλου όλες όλες προέρχονται από τη ζωντανή θρησκεία μας. Ο Θεός δεν αφήνει το πλάσμα Του. Όταν η τύχη του εξαρτάται από Εκείνον το θρέφει κι από νεκρή μητέρα. Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστα τα Έργα Σου. Τις Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών;;;;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση