Εσείς θα ζήσετε, να δείτε τον Αντίχριστο

Όλα, όσα παρακάτω αναφερθούν, ειπώθηκαν 50-60 χρόνια πριν την εποχή μας. Από τότε μέχρι τώρα έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια, ώστε τά πρόσωπα που αναφέρονται στην εν λόγω προφητεία να είναι σήμερα άνω τών 80 χρόνων…

Χωρίς να θέλω να τρομάξω κανέναν (αν και ξέρω ότι το έκανα), θέλω να τονίσω ότι ο Αρχιμανδρίτης αυτός είχε προφητικό χάρισμα σε καιρούς δύσκολους για την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκτός από αυτές του τις προφητείες που αφορούν παγκόσμια γεγονότα, “είδε” και ένα σωρό άλλα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο με τους ανθρώπους της εποχής του…

Προφητείες τού Αρχιμανδρίτου Λαυρέντιου τού Τσέρνιγκωφ ( Chernigov ), πού εκοιμήθη εν Κυρίω  τό  1950, καί οί οποίες μιλούν γιά  τις μέρες μας…

 

                                                          ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ANTIΧΡΙΣΤΟ…

“…ή ηγουμένη τής μονής Ντομνίσκαγια ( Domnitskaya) συνοδευόμενη από δύο αδελφές, είχε επισκεφθεί εκείνη τήν ημέρα τον πατέρα Λαυρέντιο γιά μία συζήτηση, πίνοντας ένα τσάϊ. Κατά τήν διάρκεια τής επίσκεψης, ό π. Λαυρέντιος τούς είπε :

“Εσείς και εγώ, μητέρα-ηγουμένη , δεν θα ζούμε για να δούμε τον Αντίχριστο αλλά αυτές οί οί δύο αδελφές ( Κελεϊνιτσιώτισες, κατά τήν γλώσσα τού τόπου), θα ζήσουν για να τον δούνε… “

 Αυτό το περιστατικό έγινε το 1948. Και οι δύο καλόγριες είχαν γεννηθεί το 1923. Η μοναχή  Ν…  ήταν ή μία από τίς δύο, πού μάς διηγήθηκε αυτό τό περιστατικό.

 

                                                            ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ…

 Κάθε φορά πού  ο πατήρ-Λαυρέντιος καθόταν στό τραπέζι για να δειπνήσει, ενώ περίμενε τον καθέναν που θα συνέτρωγε μαζί του, έλεγε:

“Δέν πεινάω, αλλά πρέπει να σάς δω όλους, και να σας μιλήσω  σχετικά μέ τό τί πρόκειται νά γίνει στο μέλλον…”

Τό “φρέαρ τής Αβύσσου” ( ατομική βόμβα ), οί άνθρωποι – πουλιά πού πετάνε στόν ουρανό ( βομβαρδιστικά αεροπλάνα τής σημερινής εποχής), καί αλλού, τρομοκρατημένοι άνθρωποι κρυμμένοι μέσα στά χαλάσματα μέ την αγωνία αποτυπωμένη στά πρόσωπά τους…  Από μία σειρά αρχαίων καί μεγάλων τοιχογραφιών τής Αποκάλυψης, πού βρίσκονται στήν αυλή τής Μονής Διονυσίου τού Αγίου Όρους…


Μερικές φορές έκλαιγε και έλεγε:

“Αλλοίμονο εάν ξέρατε, τί περιμένει τον κόσμο, και τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον…

Αλλοίμονο εάν ξέρατε, πόσο οι άνθρωποι υποφέρουν μέσα στήν Κόλαση…”

Όπως διηγείται ή μοναχή Μ…, συχνά ό π. Λαυρέντιος έλεγε:

“Να μή μείνετε έκπληκτοι όταν ακούσετε ότι οι άνθρωποι άρχισαν νά τρέχουν μέ κάθε τρόπο στίς εκκλησίες και νά προσεύχονται…

Αλλά όταν δείτε ότι εκείνοι πού φοράνε χρυσά καλύμματα καί άμφια ( Αρχιμανδρίτες δηλαδή καί Πατριάρχες ) απαγορεύσουν την ανάγνωση τού Ψαλτηρίου στήν αρχή, καί τών Ωρών αργότερα, τότε τά πράγματα δέν θά είναι καλά…

Προσέξτε, ό Κύριος θά τά υπομείνει όλα αυτά, αλλά όμως γιά πολύ λίγο…

Γιατί μετά, θά τούς  εγκαταλείψει ολότελα !

Καί τότε, ή Δευτέρα Παρουσία  θα είναι πολύ κοντά…”

 

ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟ…

 ” Τό παρακάτω περιστατικό  συνέβει τήν εποχή πού ζούσε ακόμη ό πατέρας μου ,  θυμάται ή Ι.Μ. αναφερόμενη στήν συνομιλία της με τον πατέρα Λαυρέντιο.

“Είμαστε εξαιρετικά φτωχοί, ανίκανοι να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας μετά από την καταστροφή τού πολέμου. Πήγα να δω τον Άγιο γέροντα Λαυρέντιο, προκειμένου να του ζητήσω να μου δώσει ευλογία, να φορέσω κρυφά ένα είδος  εσωτερικού ράσου, (για να είμαι κρυφή καλόγρια),  αλλά μού είπε:

“Δέν θα χαθούν όλοι, όσοι είναι μέσα στον κόσμο ( κοσμικοί άνθρωποι ), αλλά  ούτε καί ο καθένας θα σωθεί, επειδή μόνο καί μόνο βρίσκετε μέσα σε μοναστήρι.  

Καταλαβαίνετε; Δέν έχει έλθει ακόμα ό καιρός…”

Πάλι άρχισα να τον εκλιπαρώ για να μού δώσει τήν άδειά του να μπώ έστω, σε ένα γυναικείο μοναστήρι, γιατί είναι εξαιρετικά πολύ δύσκολο για έναν, να σωθεί μέσα στον κόσμο, αλλά ο Γέροντας μού είπε:

“Οί μοναχοί στα μοναστήρια θα επιτύχουν να μπούνε στον έβδομο ουρανό (Παράδεισο) αλλά εάν ξέρατε μόνο, τί δόξα περιμένει εκείνους τούς αγνούς, πού ζούνε μέσα στον κόσμο!

Γιατί ό Κύριος θα πεί, σε εκείνους τους σχηματοφόρους μοναχούς, να κάνουν τόπο για αυτούς τους μυστικούς αγνούς Χριστιανούς, για αυτούς που δεν έζησαν όπως εμείς, σέ  μοναστήρι. Και θά συμβεί αργότερα, αυτοί οι τελευταίοι, νά προηγηθούν υπερβολικά των πρώτων!

Καταλαβαίνετε ότι ενώπιον του Θεού, οι μυστικοί Χριστιανοί θα είναι ανώτεροι από εκείνους μέσα στά μοναστήρια; Καταλαβαίνετε τί εννοώ;” ρώτησε ο γέροντας.

— Δεν καταλαβαίνω τίποτα, απάντησα.

— Θυμηθείτε ακριβώς τί σας είπα, τώρα μόλις…, είπε ο γέροντας.

ΛΙΓΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ…

 Ο σεβάσμιος πατέρας Λαυρέντιος τού Σέρνιγκοβ, καθόταν συχνά και έκλαιγε,

λυπούμενος  τούς ανθρώπους πού έχαναν τίς ψυχές τους γιά πάντα…

” Άν ξέρατε εσείς,  πόσοι άνθρωποι υπάρχουν καί συμπιέζονται μέσα στην Κόλαση, όπως οί ρέγκες σέ ένα βαρέλι…” έλεγε χαρακτηριστικά, κλαίγοντας…

Τά πνευματικά του παιδιά τόν παρηγορούσαν, αλλά μέσα στά δάκρυα  απαντούσε:

” Εσείς δέν βλέπετε…. αλλά εάν μπορούσατε να δείτε… τότε θά καταλαβαίνατε τήν θλίψη τών ανθρώπων εκείνων… Και δυστυχώς, τίς έσχατες μέρες τού κόσμου,  η κόλαση θά γεμίζει περισσότερο, όλο καί από νέους ανθρώπους…”

” Σάς τό λέω μέ μεγάλη μου λύπη, έλεγε, ότι τότε θα αγοράζετε σπίτια, και θα σκοτώνεται έτσι τήν ώρα σας με τον εξωραϊσμό τών μεγάλων και υπέροχων μοναστικών κτηρίων. Έτσι όμως, δεν θα έχετε χρόνο για προσευχή, αν και κάνατε όρκο νά παραμείνετε ακτήμονες. Δεν θα είναι δύσκολο να σωθείτε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, αρκεί νά πορευθείτε όμως, μέ πολύ σοφία καί φρόνηση…

Καθένας, που θά υπερνικήσει όλους αυτούς τους πειρασμούς θα σωθεί, ερχόμενος   μεταξύ τών πρώτων. Οι πρώτοι από εσάς, θα είναι όπως οί λαμπτήρες, οι τελευταίοι όμως θα είναι σαν τον Ήλιο. Αφήστε όλα αυτά τά γήϊνα καί προετοιμάστε άλλες κατοικίες για εσάς.

Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ  ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ…

 ” Λίγο καιρό πρίν τήν βασιλεία τού Αντίχριστου, ακόμη και εκείνες οι Εκκλησίες που έχουν κλείσει θα επισκευαστούν και θα αποκατασταθούν, όχι μόνο  εξωτερικά αλλά καί στό  εσωτερικό τους… 

Θα επιχρυσώσουν τούς θόλους τών καμπαναριών και τών Καθεδρικών ναών, και όταν θα ολοκληρώσουν και τον κύριο ναό, τότε θα έχει έρθει ο καιρός για την ενθρόνιση του Αντίχριστου. 

Προσευχηθείτε, ό Θεός να μακραίνει εκείνον τον χρόνο, για να ενθαρρυνθούμε και να στηριχτούμε. Θά είναι μιά φοβερή χρονική περίοδος, αυτή πού μάς περιμένει… 

Αυτή, ή  αποκατάσταση τών Καθεδρικών ναών θα συνεχιστεί μέχρι την στιγμή της στέψης του Αντίχριστου. Θα έχουμε τότε μιά πρωτοφανή λαμπρότητα… 

Ο πατήρ Λαυρέντιος συνήθιζε νά λέει δακρύζοντας: 

“Βλέπετε, πόσο πανούργα και ύπουλα προετοιμάζεται όλο αυτό τό κακό;  Όλοι οι Καθεδρικοί ναοί τότε θα είναι υπερβολικά θαυμάσιοι, όπως ποτέ πρίν τά περασμένα χρόνια, αλλά δεν πρέπει εσείς τότε, να μπαίνετε στούς ναούς αυτούς, για την αναίμακτη θυσία τού Ιησού Χριστού.

Προσέξτε καί θυμηθείτε !

Θά  υπάρχουν τότε Εκκλησίες , αλλά οί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να παρευρεθούν μέσα σ΄ αυτές.

Όσοι θά μπαίνουν εκεί, θά συναθροίζονται  ώς πλήρη “Σατανική συναγωγή” (Aποκ. 2.9)

Επαναλαμβάνω γιά  μία ακόμη φορά,

προσέξτε, γιατί κανείς δεν πρέπει να παρευρεθεί σ΄ εκείνους τούς Καθεδρικούς ναούς. Δέν θα υπάρξει καμία επιείκεια από τόν Χριστό, σ΄ αυτούς πού θα πάνε τότε, εκεί μέσα…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ANTIΧΡΙΣΤΟ…

“Ο Αντίχριστος θα στεφθεί βασιλιάς σε έναν θαυμάσιο ξαναφτιαγμένο ναό στην Ιερουσαλήμ, με τήν συμμετοχή τού κλήρου και τού τότε Πατριάρχη Ρωσίας !!!

Θα υπάρξει ελεύθερη είσοδος και έξοδος από την Ιερουσαλήμ για τον καθένα, αλλά μη δοκιμάσετε να πάτε εκεί, έπειτα από όλα αυτά, γιατί όλα θα έχουν γίνει έτσι, ώστε “νά εξαπατηθείτε…” (Ματ 24.24)

Αυτός, ( ο Αντίχριστος ), θα γνωρίζει υπερβολικά καλά, όλα τα σατανικά καλοπιάσματα και θα παρουσιάσει μεγάλα σημάδια.

Ολόκληρος ο  κόσμος θα τόν ακούσει και θα τόν δεί !! 

Θά “σφραγίσει” τούς δικούς του ανθρώπους  με την σφραγίδα τού Σατανά, καί θα μισήσει πολύ την Ορθόδοξη Ρωσία… 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ
Σέ κάποιο διάκονο τότε, που είναι ακόμα ζωντανός σήμερα, αλλά αρκετά μεγάλης ηλικίας , ο Γέροντας Λαυρέντιος τού είχε πεί:

“Εσείς θά ζήσετε για να δείτε τον καιρό που θα έλθει ό Αντίχριστος στην εξουσία. Να μην είστε φοβισμένοι, αλλά νά πείτε στον καθέναν ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος  και ότι δεν είναι ανάγκη να είναι φοβισμένοι!

Θα υπάρξει τότε ένας πόλεμος, και από όπου θα περάσει, δεν θα μείνει κανένας ζωντανός!

Αλλά, πριν από εκείνο τον καιρό, ο Κύριος θα στείλει μέ δευτερεύουσες ασθένειες τόν θάνατο στούς αδύνατους στήν πίστη, ώστε νά  σώσει τίς ψυχές τους καί νά μή κολαστούν από τήν προδοσία…

Κι΄ αυτό, γιατί στήν διάρκεια τού καιρού τού Αντίχριστου δεν θα υπάρχει πλέον οποιοσδήποτε θάνατος. 

Ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος δεν θα είναι πιά για τη μεταμέλεια τών ανθρώπων ( όπως οί άλλοι προηγούμενοι), αλλά θά γίνει για τήν εκμηδένισή τους. Αλλά ο Κύριος, θα αφήσει ζωντανούς τούς ισχυρότερους στήν πίστη, για νά αντιμετωπίσουν τόν ερχόμενο Αντίχριστο…

Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ “ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ”

Ο σεβάσμιος Starets Λαυρέντιος του Σέρνιγκοβ, μιλώντας συχνά για τον Αντίχριστο, έλεγε:

“Θα έρθει ένας καιρός που θα παλεύουν και θα παλεύουν (μεταξύ τους τά έθνη), και ένας Παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπάσει. Και μέσα στην πολύ ασάφεια της κατάστασης ( καί αναζητώντας ειρήνη), θα πούνε:

“Αφήστε μας να διαλέξουμε μόνοι μας έναν ενιαίο βασιλιά για όλη την κατοικημένη γή.”

Και θα τόν εκλέξουν!

Θα εκλέξουν τόν Αντίχριστο ως καθολικό βασιλιά και ανώτατο παγκόσμιο “ειρηνοποιό”. Είναι απαραίτητο να ακούσετε προσεκτικά. Θά είναι αναγκαίο να ασκηθεί η προσοχή!

Μόλις αρχίζουν να ψηφίζουν για ένα ενιαίο άτομο σε όλο τον κόσμο, να ξέρετε ότι δεν είναι κανένας άλλος εκτός από αυτόν, τόν Αντίχριστο, και ότι θά είναι θανάσιμα απαγορευμένο στούς Ορθόδοξους Χριστιανούς να ψηφίσουν γι΄ αυτόν τότε…”


ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ,  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ…

Ο Γέροντας Λαυρέντιος καθόταν στη σοφίτα εξυπηρετώντας στο αρχονταρίκι, καί μιλώντας για τις τελευταίες ημέρες τού κόσμου,  όταν οί ιερείς,  Νικηφόρος, Γρηγόριος και Βασίλειος Ganzin εναντιώθηκαν στον πατέρα Λαυρέντιο γιατί είχε μιλήσει  σχετικά με αυτά τα πράγματα.

Είπε λοιπόν σ’ αυτούς:

“Πατέρες και αδελφοί, υπάρχει ένα πράγμα, που ούτε τό ξέρετε, αλλά ούτε καί τό καταλαβαίνετε.

Μιλώ όχι μόνο για τήν Ρωσία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο!

Τα λόγια μου, όλα σχετικά με τα μελλοντικά γεγονότα, είναι αληθινά, επειδή το Άγιο Πνεύμα τά έχει αποκαλύψει σέ μένα, μέ την χάρη του.”


ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ο αρχιμανδρίτης Θεοφάνης αναφορικά με όσα ανέφερε ο Γέροντας Λαυρέντιος, έλεγε μέ χαμόγελο:

«Οί Ρώσοι, θα μετανοήσουν εκ τών θανάσιμων αμαρτιών τους:

1) επειδή επέτρεψαν… την αντίχριστη ασέβεια, για να κρατήσουν την εξουσία στη Ρωσία.

2) επειδή, δεν υπερασπίστηκαν τό Θεϊκό βασίλειο, τίς Ορθόδοξες εκκλησίες, τά μοναστήρια, και όλα όσα είναι ιερά και Άγια στήν Ρωσία.

3) επειδή, περιφρόνησαν την ευσέβεια και φτάσανε να αγαπήσουν τη δαιμονική ασέβεια. Αλλά όμως θα υπάρξει μία ραγδαία πνευματική αλλαγή!

Και η Ρωσία, μαζί με όλα τα σλαβικά έθνη και τα εδάφη, θα αποτελέσει ένα δυνατό Βασίλειο. Θα κυβερνηθεί από έναν ορθόδοξο Βασιλέα, με Θεϊκό χρίσμα (ο εκλεκτός τού Θεού).

Λόγω αυτού, όλα τα σχίσματα και οι αιρέσεις θα εξαφανιστούν μακριά από τη Ρωσία. Δεν θα υπάρξει καμία δίωξη τής Ορθόδοξης εκκλησίας. Ο Κύριος θα δείξει το έλεος του στην Αγία Ρωσία, πρίν τήν εποχή τού Αντίχριστου.

Τότε, όλα τά άλλα έθνη, εκτός από τη Ρωσία και τα Σλαβικά εδάφη, θα κυβερνηθούν από τον Αντίχριστο, και θα υποβληθούν σε όλες τις φρίκες και τα βασανιστήρια που γράφονται στις Ιερές Γραφές.

Στη Ρωσία, εντούτοις, θα υπάρξει μία χαρά  και μία άνθηση  πίστεως, αλλά μόνο για ένα μικρό διάστημα, γιατί ο φοβερός δικαστής θα έρθει καί εκεί, γιά να δοκιμάσει και τούς ζωντανούς αλλά και τους πεθαμένους…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ANTIΧΡΙΣTΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΘΕΣΗ

“Ευλογημένος και τρις-ευλογημένος θα είναι αυτός, που δεν θα παρασυρθεί από εδώ και πέρα, και δεν θά δει ώς Θεό, τό αηδιαστικό πρόσωπο τού Αντίχριστου.

Οποιοσδήποτε θα τόν δει τότε, και θα ακούσει στά βλάσφημα λόγια του νά υπόσχεται  όλες τις ευλογίες καί χαρές στούς ανθρώπους, θά παραπλανηθεί, πηγαίνοντας μπροστά του να τόν λατρέψει, (πιστεύοντάς τον γιά θεό), καί χάνοντας έτσι τήν αιώνια ζωή, καιγόμενος στήν φωτιά τήν αιώνια..”.

Ρωτήσαμε τόν πατέρα Λαυρέντιο.

— Πώς θά είναι ό Αντίχριστος;

Καί  μάς απάντησε μέσα σέ δάκρυα:

“Αυτός, θά σταθεί στον Ιερό θρόνο και επιδεικνύοντας ψεύτικα θαύματα θά εξαπατήσει,  όλους αυτούς, πού βρίσκονται  μακριά από το Θεό. Ο κόσμος ολόκληρος θα τον δει ταυτόχρονα, καί με μιάς !” ( προφανώς μέσω τηλεόρασης).

— Σε ποιόν Ιερό Θρόνο ( θα καθίσει ; ) Στήν Εκκλησία; 

Ο σεβάσμιος Λαυρέντιος είπε:

« Όχι στην Εκκλησία, αλλά στά σπίτια μας !   ( TV ; )

Παλαιότερα, χρησιμοποιούσαν το Εικονοστάσι στη γωνία, όπου ήταν οι ιερές εικόνες. Κατόπιν όμως, σέ εκείνους τούς χρόνους τού Αντίχριστου, θα έχουν εφευρεθεί σαγηνευτικά μέσα  εξαπάτησης τών ανθρώπων…

Όλα αυτά ειπώθηκαν 50-60 χρόνια πριν από την εποχή μας.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια, ώστε οι μοναχές που αναφέρονται στην προφητεία να είναι 82 χρόνων… Χωρίς να θέλω να τρομάξω κανέναν (αν και ξέρω ότι το έκανα), θέλω να τονίσω ότι ο Αρχιμανδρίτης αυτός είχε προφητικό χάρισμα σε καιρούς δύσκολους για την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκτός από αυτές του τις προφητείες που αφορούν παγκόσμια γεγονότα, “είδε” και ένα σωρό άλλα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο με τους ανθρώπους της εποχής του.

ΠΗΓΗ: Ορθόδοξη Χριστιανική Ομάδα Έβρου

 

Αφήστε μια απάντηση