Σχέδιο Πυθία: Τώρα και σε ρωσικό ντοκυμαντέρ…

Σχόλιο ιστολογίου:

Και ενώ στην άμεσα ενδιαφερόμενη Ελλάδα το “σχέδιο Πυθία” πέρασε στα ψιλά, κάποιοι άλλοι (βλ. Ρώσοι) αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Είναι εκείνοι που γλύτωσαν το κεφάλι του κ. Καραμανλή αλλά και του απέναντι Ταγίπ. Ρωσικό ντοκυμαντέρ αποκαλύπτει το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, που τόλμησε -άκουσον, άκουσον- να κοιτάξει το συμφέρον της χώρας και να κάνει στροφή προς Ρωσία μεριά:

“Ντοκιμαντέρ στο Vesti, ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της ρωσικής τηλεόρασης, έγινε το «Σχέδιο Πυθία», η πολύκροτη υπόθεση της φερόμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, όλα ξεκίνησαν με την παρακολούθηση των συνομιλιών του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κώστα Καραμανλή και τον Γκεόργκι Παρβάνοφ για τον αγωγό. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε το «Σχέδιο Πυθία» στο οποίο συμμετείχαν, τουλάχιστον, επτά ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, ενώ τέσσερις ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων.

Αναφέρεται, επίσης και, ένα περιστατικό στο οποίο οι πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους πράκτορες που ήθελαν να εξοντώσουν τον πρώην Πρωθυπουργό. Αυτό συνέβη τον Απρίλιο του 2008 στη Νέα Μάκρη, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ.

Το russia-insider.com που ανέδειξε το θέμα στο διαδίκτυο αναφέρει ότι το ντοκιμαντέρ για την «εξουδετέρωση» Καραμανλή θα μπορούσε άνετα να παραπέμπει σε επεισόδιο της σειράς Homeland.”

Αφήστε μια απάντηση