Ανταπόκριση από το ρωσικό Υπουργείο ΄Αμυνας (15/3)

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας:
Στις 14 Μαρτίου, από το έδαφος ελεγχόμενο από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου, εκτοξεύτηκε πύραυλος “Tochka-U” που χτύπησε κατοικημένη περιοχή της πόλης του Ντόνετσκ.
Ως αποτέλεσμα της έκρηξης της κεφαλής με πυρομαχικά διασποράς, στο κέντρο του Ντόνετσκ, σκοτώθηκαν 20 άμαχοι. Άλλοι 28, μεταξύ των οποίων και παιδιά, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Η χρήση τέτοιων όπλων εναντίον μιας πόλης όπου δεν υπάρχουν καθόλου θέσεις βολής των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή επίτηδες εναντίον του άμαχου πληθυσμού, αποτελεί έγκλημα πολέμου.
Ο εξοπλισμός της κεφαλής του τακτικού πυραύλου “Tochka-U” με πυρομαχικά διασποράς αποδεικνύει ότι ο σκοπός των εθνικιστών ήταν να σκοτώσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό αμάχων.
Σημείωση: Από το 2014 στο Ντονμπάς έχουν σκοτωθεί πάνω από 14 χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, με τη σιωπηλή ανοχή των χωρών της Δύσης και των δυτικών ΜΜΕ.
===========================================================
Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας για την κατάσταση στη Μαριούπολη:
Η επιτυχημένη επιχείρηση απεμπλοκής της Μαριούπολης επέτρεψε να ανοίξουν σήμερα από τις 3:00 μ.μ. οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την έξοδο των αμάχων, που κρατούνταν όμηροι από τους νεοναζί.
Για την απομάκρυνση των κατοίκων έχουν διατεθεί 200 λεωφορεία, τα 50 έχουν ήδη φτάσει στην πόλη.
Παραδόθηκαν 450 τόνοι φάρμακα και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Μαριούπολης.
Όλοι οι τραυματίες και όσοι κάτοικοι της Μαριούπολης το επιθυμούν, θα μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, όπου έχουν δημιουργηθεί όλες οι απαραίτητες συνθήκες άνετης διαβίωσης.
Οι πολίτες που θα φτάσουν εκεί θα λάβουν όλη την απαραίτητη βοήθεια, θα επιλυθούν άμεσα τα ζητήματα της εγγραφής των παιδιών σε νηπιαγωγεία, των μαθητών και των φοιτητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.
===============================================================
Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας:
Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές, τους πιο καταστροφικούς τύπους όπλων εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών.
Ως απάντηση σε αυτές τις ενέργειες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα λάβουν άμεσα μέτρα εναντίων των στρατιωτικό-βιομηχανικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας που ασχολούνται με την παραγωγή και την επισκευή των εξοπλισμών που χρησιμοποιούν οι εθνικιστές για να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου.

Αφήστε μια απάντηση