Σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας: Η Αμερική ετοιμάζει κυρώσεις στο Πεκίνο – Ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Οι ΗΠΑ παρά την διάψευση του Πεκίνου ενημέρωσαν ΝΑΤΟ και ασιατικές χώρες ότι η Κίνα έχει εκφράσει την προθυμία της να παράσχει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στη Ρωσία για να στηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το μήνυμα, που στάλθηκε με διπλωματικό τηλεγράφημα και παραδόθηκε αυτοπροσώπως από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει επίσης ότι η Κίνα αναμένεται να αρνηθεί αυτά τα σχέδια, είπε Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Προς παγκόσμιες αλλαγές: H Ρωσία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα – Οι ΗΠΑ απειλούν ανοιχτά το Πεκίνο

ΗΠΑ: Δεν θα επιτρέψουμε στην Κίνα να αποζημιώσει την Ρωσία

Εδώ και 24 ώρες παρατηρείται κλιμάκωση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις του κινεζικού ΥΠΕΞ πως “οι ισχυρισμοί Αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία ζήτησε από το Πεκίνο στρατιωτικό εξοπλισμό για την εκστρατεία της στην Ουκρανία ήταν «παραπληροφόρηση» από τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Πριν λίγο το State Department κλιμάκωσε περαιτέρω την κατάσταση:

“Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία χώρα να αποζημιώσει την Ρωσία για τις απώλειες της.

Θα ήταν μεγάλη ανησυχία αν μια χώρα όπως η Κίνα το έκανε αυτό.

Σαφώς η περίπτωση δύο απολυταρχιών με την επιθυμία να δουν έναν κόσμο που είναι πιο κλειστός, λιγότερο ανοιχτός, λιγότερο ελεύθερος, να ενώνονται και κατά κάποιο τρόπο να ενώνουν τις δυνάμεις τους μας ανησυχεί.

Και παρακολουθούμε πολύ στενά τη μορφή που μπορεί να λάβει μια τέτοια συνεργασία. Παρακολουθούμε στενά το ενδεχόμενο η Κίνα να παρέχει βοήθεια στη Ρωσία” ανέφερε ο Ν. Πράις εκπρόσωπος του State Department.

Δείτε το βίντεο

Αφήστε μια απάντηση