Ανοίγει νέο μέτωπο: H EE αναγνώρισε «ρωσική ένοπλη επίθεση κατά Μολδαβίας & κατοχή Υπερδνειστερίας»  Καλεί στα όπλα τους Μολδαβούς…

Nέο μέτωπο ανοίγουν Δύση και ΝΑΤΟ στην Ρωσία καθώς για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) αναγνώρισε επίσημα το γεγονός της «ρωσικής ένοπλης επίθεσης κατά της Μολδαβίας το 1992», καθώς και της «ρωσικής κατοχής της Υπερδνειστερίας».

Αυτό σημαίνει ότι τερματίζονται οι διαπραγματεύσεις του σχήματος 5 + 2 για την Υπερδνειστερία (ήταν μέλος η ΕΕ) και ακυρώνεται το “στάτους” των ρωσικών “ειρηνευτικών δυνάμεων” που σταθμεύουν στην Υπερδνειστερία.

Η  Υπερδνειστερία αναγνωρίζεται πλέον ως “ζώνη ρωσικής κατοχής”.

Επί της ουσίας, Δύση και ΕΕ καλούν τα “γεράκια” της Μολδαβίας να ενταχτούν στο αντι-ρωσικό μέτωπο και να αναλάβουν δράση κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για μια κίνηση αντίστοιχης του ουκρανικού Ζητήματος. Η ΕΕ και η Δύση προσπαθούν να “ανοίξουν” νέο μέτωπο στην Ρωσία, αυτή τη φορά στην Μολδαβία ώστε να εξωθήσουν στρατιωτικά τις ρωσικές δυνάμεις σε έξοδο από την χώρα.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Παίρνει φωτιά η Μολδαβία: Επίσημο αίτημα Ανεξαρτησίας της Υπερδνειστερίας με το ρωσικό Στρατό “ante portas”!

“Ένοπλη επίθεση κατά Μολδαβίας και κατοχή Υπερδνειστερίας”

Πιο αναλυτικά, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) ενέκρινε ψήφισμα αναγνωρίζοντας επίσημα το γεγονός της «ρωσικής ένοπλης επίθεσης κατά της Μολδαβίας το 1992», καθώς και της «ρωσικής κατοχής της Υπερδνειστερίας».

Τα μέλη της PACE Ρουμανία, Ουκρανία, Γαλλία, Εσθονία, Μεγάλη Βρετανία, Γεωργία και Τουρκία ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας.

Το ψήφισμα αναφέρει ότι «η Ρωσία διέπραξε πράξη στρατιωτικής επίθεσης κατά της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και, αντίστοιχα, την κατοχή της περιοχής της Υπερδνειστερίας».

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη αναγνώριση της Υπερδνειστερίας ως «κατεχόμενης περιοχής» σε αυτό το επίπεδο.

Κατά κανόνα, τα έγγραφα του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων οργανισμών απέφευγαν γενικά οποιαδήποτε διατύπωση σχετικά με το καθεστώς της Υπερδνειστερίας.

Μέχρι τώρα, το Συμβούλιο της Ευρώπης χαρακτήριζε την περιοχή με τη φράση «υπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Μολδαβίας δεν υποστήριξαν την τροπολογία. Ωστόσο δεν έφεραν αντίρρηση για την αναγνώριση της κατοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μολδαβία προετοιμάζεται για διάφορα σενάρια λόγω των ενεργειών της Ρωσίας στην Υπερδνειστερία. Η Υπερδνειστερία πρόσφατα ζήτησε την Ανεξαρτησία της.

Η ΕΕ “ξεπαγώνει” την υπόθεση Υπερδνειστερία ως αντίποινα για την Ουκρανία….

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση