Από τη Ρωσία με αγάπη… ΄Ολες οι αποδείξεις για τα βιολογικά όπλα που ετοίμαζαν στην Ουκρανία…

Σχόλιο ιστολογίου:

Το πρωί δημοσιεύσαμε το άρθρο

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε έγγραφα που αποδεικνύουν χρηματοδότηση των Η.Π.Α προς βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

balsamopsyxhs.gr

Τώρα δίνουμε αναλυτικά το κείμενο με τις αποκαλύψεις του Υπουργείου ΄Αμυνας της Ρωσίας για τα βιολογικά πειράματα στην Ουκρανία:

——————————————————————————————————————

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να μελετά υλικά που έλαβε από υπαλλήλους ουκρανικών εργαστηρίων σχετικά με την εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας.
▫️Τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ορισμένοι βιολόγοι, που τις περισσότερες φορές έχουν δεύτερη αμερικανική υπηκοότητα, εκφράζουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία του υλικού που δημοσιεύουμε. Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι τα έγγραφα φέρουν υπογραφές πραγματικών υπαλλήλων και είναι πιστοποιημένα από σφραγίδες οργανισμών.
▫️Πιστεύουμε ότι συστατικά βιολογικών όπλων δημιουργήθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας.
▫️Ακολουθεί ένα έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2015, που επιβεβαιώνει την άμεση συμμετοχή του Πενταγώνου στη χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών έργων στην Ουκρανία.
▫️Σύμφωνα με πάγια πρακτική, αμερικανικά έργα στον τομέα της υγιεινής σε τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής και της Ασίας, χρηματοδοτούνται μέσω των εθνικών υγειονομικών αρχών.
▫️Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι η συμφωνία για κοινές βιολογικές δραστηριότητες συνήφθη μεταξύ του Στρατιωτικού Τμήματος των ΗΠΑ και του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας. Ωστόσο, ο πραγματικός αποδέκτης των κεφαλαίων είναι τα εργαστήρια του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας που βρίσκονται στο Κίεβο, την Οδησσό, το Lvov και το Kharkov. Η συνολική χρηματοδότηση ανήλθε σε 32 εκατομμύρια δολάρια.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα βιοεργαστήρια επιλέχθηκαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) και την ανάδοχο εταιρεία Black & Veatch ως εκτελεστές του έργου UP-8 με στόχο τη μελέτη των παθογόνων παραγόντων του αιμορραγικού πυρετού Κονγκό-Κριμαίας, της λεπτοσπείρωσης και χανταϊούς.  Από την άποψή μας, το ενδιαφέρον των στρατιωτικών βιολόγων των ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα παθογόνα έχουν φυσικές εστίες τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας όσο και στη Ρωσία και η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί ως φυσικές εστίες ασθενειών. Γι’ αυτό το έργο έχει λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση και οι όροι υλοποίησής του έχουν παραταθεί.
▫️Μια μελέτη των εγγράφων στο μέρος του έργου P-781 για τη μελέτη των τρόπων μετάδοσης ασθενειών στον άνθρωπο μέσω νυχτερίδων έδειξε ότι η εργασία διεξήχθη στη βάση ενός εργαστηρίου στο Χάρκοβο μαζί με το διαβόητο κέντρο R. Lugar στην Τιφλίδα. Το συνολικό κόστος του Πενταγώνου για την εφαρμογή του στην Ουκρανία και τη Γεωργία ανήλθε σε 1,6 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έλαβε η Ουκρανία ως κύριος ανάδοχος.
▫️Τα έγγραφα που έλαβε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δείχνουν ότι η έρευνα στον τομέα αυτό είναι συστηματική και διεξάγεται τουλάχιστον από το 2009 υπό την άμεση επίβλεψη ειδικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο των έργων P-382, P-444 και P -568. Μία από τις επιμελήτριες αυτής της δραστηριότητας ήταν η επικεφαλής του γραφείου DTRA στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, Joanna Wintrall. Ίσως οι δημοσιογράφοι να της μιλήσουν;
▫️Κατά την υλοποίηση αυτών των έργων, εντοπίστηκαν έξι οικογένειες ιών (συμπεριλαμβανομένων των κοροναϊών) και τρεις τύποι παθογόνων βακτηρίων (παθογόνα της πανώλης, της βρουκέλλωσης και της λεπτοσπείρωσης). Αυτό οφείλεται στα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των παθογόνων που τα καθιστούν ευνοϊκά για τους σκοπούς της μόλυνσης: αντοχή στα φάρμακα, ταχεία ταχύτητα εξάπλωσης από τα ζώα στον άνθρωπο κ.λπ.
Είναι απαραίτητο να σημειωθεί ένας αριθμός εγγράφων που επιβεβαιώνουν τη μεταφορά βιοδοκιμών που επιλέχθηκαν στην Ουκρανία στο έδαφος τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γεωργίας.
▫️΄Εγγραφα επιβεβαιώνουν τη μεταφορά πέντε χιλιάδων δειγμάτων ορού αίματος Ουκρανών πολιτών στο Κέντρο R. Lugar που συνδέεται με το Πεντάγωνο στην Τιφλίδα, 773 βιοδοκιμασίες μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς της Μεγάλης Βρετανίας. Υπογράφηκε συμφωνία για την εξαγωγή απεριόριστων ποσοτήτων μολυσματικών υλικών στο Ινστιτούτο Leffler στη Γερμανία.
▫️Μια ανάλυση των πληροφοριών που ελήφθησαν δείχνει ότι οι Ουκρανοί ειδικοί δεν γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους από τη μεταφορά βιοϋλικών, χρησιμοποιούνται ουσιαστικά στα τυφλά και δεν έχουν πραγματική ιδέα για τον πραγματικό σκοπό της έρευνας που διεξάγεται.
▫️Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε κρούσματα οικονομικά σημαντικών ασθενειών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μόνο το 2021, οι ζημιές από την υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών ξεπέρασαν τα 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια και καταστράφηκαν 6 εκατομμύρια κεφάλια πουλερικών. Παράλληλα, στις ευρωπαϊκές χώρες οι απώλειες του αγροτικού κλάδου από αυτήν ανήλθαν σε περίπου 2,0 δις. ευρώ.
Στο πλαίσιο του έργου FLU-FLYWAY, το Ινστιτούτο Κτηνιατρικής του Kharkov μελέτησε τα άγρια ​​πτηνά ως φορείς για την εξάπλωση της υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών. Ταυτόχρονα, έχουν αξιολογηθεί οι συνθήκες υπό τις οποίες οι διαδικασίες εξάπλωσης μπορεί να καταστούν μη διαχειρίσιμες, να προκαλέσουν οικονομική ζημιά και να θέτουν κινδύνους για την επισιτιστική ασφάλεια.
▫️Αυτά τα έγγραφα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Kharkov στη συλλογή στελεχών του ιού της γρίπης των πτηνών με υψηλή πιθανότητα επιδημίας και ικανά να ξεπεράσουν το διαειδικό εμπόδιο. Οι δραστηριότητες αυτού του ινστιτούτου θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διεθνούς έρευνας.
Συνεχίζουν να λαμβάνονται πληροφορίες για προσπάθειες καταστροφής βιοϋλικών και τεκμηρίωσης σε εργαστήρια στην Ουκρανία.
▫️Γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των μέτρων εκκαθάρισης στο εργαστήριο κτηνιατρικής στο Khlebodarskoye, οι εργαζόμενοι (πολίτες της Ουκρανίας) δεν επιτρέπονταν καν να εισέλθουν στο κτίριο! Αυτό το εργαστήριο συνεργάζεται με το Ερευνητικό Ινστιτούτο κατά της πανώλης που φέρει το όνομα του Mechnikov στην Οδησσό, το οποίο διεξάγει έρευνα με παθογόνα της πανώλης, του άνθρακα, της χολέρας, της τουλαραιμίας, των αρβοϊών.
▫️Σε μια προσπάθεια να καλύψουν τα ίχνη τους, βιολογικά απόβλητα από το εργαστήριο στο Khlebodarskoye μεταφέρθηκαν 120 χιλιόμετρα μακριά προς τα δυτικά σύνορα στην περιοχή των οικισμών Tarutino και Berezino. Όλα αυτά τα στοιχεία καταγράφονται από το Υπουργείο Άμυνας για μεταγενέστερη νομική εκτίμηση.
▫️Είναι απαραίτητο να αναφερθεί η επείγουσα καταστροφή εγγράφων στο βιολογικό εργαστήριο Kherson.
Ένας από τους λόγους για μια τέτοια βιασύνη μπορεί να είναι η απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με το ξέσπασμα της διροφιλαρίασης, μιας ασθένειας που μεταδίδεται από τα κουνούπια, που εμφανίστηκε στη Χερσώνα το 2018. Τίθεται το ερώτημα γιατί εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα μόλυνσης τον Φεβρουάριο, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τον κύκλο ζωής αυτών των εντόμων. Τον Απρίλιο του 2018, εκπρόσωποι του Πενταγώνου επισκέφθηκαν τοπικά ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης, όπου γνώρισαν τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής έρευνας και αντέγραψαν την ιατρική τεκμηρίωση.
▫️Ωστόσο, δεν έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με αυτό το ξέσπασμα στο εργαστήριο Kherson. Συνεχίζοντας από αυτό, πιστεύουμε ότι ο επείγων χαρακτήρας της καταστροφής τέτοιων αποδεικτικών τεκμηρίων εξηγείται από την επιθυμία να αποτραπούν από το να φτάσουν σε Ρώσους ειδικούς.
Επιπλέον, εφιστάται η προσοχή στο γεγονός της απότομης αύξησης των κρουσμάτων φυματίωσης που προκαλούνται από νέα πολυανθεκτικά στελέχη μεταξύ πολιτών που ζουν στο Λούγκανσκ και στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ το 2018. Αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνονται από ειδικούς της Rospotrebnadzor. Κατά τη μαζική έξαρση που καταγράφηκε στην περιοχή του οικισμού Πέσκι, εντοπίστηκαν περισσότερα από 70 κρούσματα της νόσου, τα οποία κατέληξε σε ταχεία θανατηφόρα έκβαση. Αυτό μπορεί να υποδεικνύει μια σκόπιμη μόλυνση ή μια τυχαία διαρροή του παθογόνου από ένα από τα βιοεργαστήρια που βρίσκονται στην επικράτεια της Ουκρανίας.
▫️Σύμφωνα με τη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Τοξινών Όπλων, τα συμμετέχοντα κράτη υποβάλλουν στον ΟΗΕ πληροφορίες σχετικά με αντικείμενα και τις τρέχουσες βιολογικές δραστηριότητες.
▫️Πρόκειται για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που δημοσιεύονται για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης. Από το 2016 – τη στιγμή της έναρξης της υλοποίησης των έργων που αναφέραμε (συμπεριλαμβανομένων των UP-4, UP-8 και P-781), οι ΗΠΑ και η Ουκρανία έμειναν εσκεμμένα σιωπηλές γι ‘αυτά στη διεθνή αναφορά, παρά την προφανή στρατιωτική τους χρήση -βιολογικός προσανατολισμός.
▫️Τέτοια μυστικότητα είναι ένας ακόμη λόγος για να σκεφτούμε τους αληθινούς στόχους του Πενταγώνου στην Ουκρανία.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα ιστορικά γεγονότα όταν τέτοιες ανεύθυνες δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών εκτός εθνικής δικαιοδοσίας τελείωσαν μόνο με επίσημη συγγνώμη από την αμερικανική διοίκηση. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2010, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα αναγνώρισε το γεγονός της διεξαγωγής παράνομης έρευνας σε πολίτες της Γουατεμάλας που είχαν μολυνθεί σκόπιμα από παθογόνα σύφιλη και γονόρροια με την έγκριση του Λευκού Οίκου.
▫️Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα ζητήσει τη δημοσίευση δεδομένων για τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες του Πενταγώνου στο έδαφος τρίτων χωρών, αλλά η συλλογική Δύση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπλοκάρει με συνέπεια αυτή την πρωτοβουλία, προτιμώντας να διεξάγει έρευνα παρακάμπτοντας τις διεθνείς υποχρεώσεις με «τα χέρια κάποιου άλλου».
▫️Θα συνεχίσουμε να μελετάμε τα στοιχεία και να ενημερώνουμε την παγκόσμια κοινότητα για τις παράνομες δραστηριότητες του Πενταγώνου και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση