Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε έγγραφα που αποδεικνύουν χρηματοδότηση των Η.Π.Α προς βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

«Επιδημίες ασθενειών στην Ουκρανία που σχετίζονται με διαρροές παθογόνων από βιοεργαστήρια των ΗΠΑ»

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2015, που επιβεβαιώνει τη χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών έργων από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία. Πως θα το διαψεύσουν αυτό τα «Ελληνικά Βατράχια»;

Γράφει ο Αιγιστέας – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Το Υπουργείο Άμυνας παρουσίασε έγγραφα που επιβεβαιώνουν τη συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας στην παραγωγή βιολογικών όπλων.

«Πιστεύουμε ότι εξαρτήματα βιολογικών όπλων δημιουργήθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov , επικεφαλής των Τμημάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας ( RCBZ ) των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Αμερικανική χρηματοδότηση

Έδειξε επίσης ένα έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2015, που επιβεβαίωνε την άμεση συμμετοχή του Πενταγώνου στη χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών έργων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το τμήμα, τα χρήματα παρελήφθησαν από τα εργαστήρια του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας στο Κίεβο, την Οδησσό, το Lvov και το Kharkov, συνολικά 32 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το RIA Novosti .

 

«Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι η συμφωνία για κοινές βιολογικές δραστηριότητες συνήφθη μεταξύ του αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος και του ουκρανικού υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, ο πραγματικός αποδέκτης των κεφαλαίων είναι τα εργαστήρια του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας που βρίσκονται στο Κίεβο . Οδησσός , Lvov και Kharkov . Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ήταν 32 εκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RCBZ σημείωσε ότι ένας από τους επιμελητές αυτών των έργων ήταν η επικεφαλής του γραφείου DTRA (Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ) στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, Τζοάνα Γουίντραλ.

Τα βιοεργαστήρια υλοποιούσαν ένα έργο για τη μελέτη των παθογόνων παραγόντων του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, της λεπτοσπείρωσης και των χανταϊών, καθώς έχουν φυσικές εστίες στην Ουκρανία και τη Ρωσία και η χρήση τους θα μπορούσε να συγκαλυφθεί ως φυσικές εστίες, πρόσθεσε το τμήμα.

Η μελέτη του έργου P-781 για τη μετάδοση ασθενειών στον άνθρωπο μέσω νυχτερίδων έδειξε ότι η εργασία διεξήχθη στη βάση ενός εργαστηρίου στο Kharkov μαζί με το κέντρο Lugar στην Τιφλίδα.

Κατά την υλοποίηση των έργων, απομονώθηκαν έξι οικογένειες ιών (συμπεριλαμβανομένων των κοροναϊών) και τρεις τύποι παθογόνων βακτηρίων. 

Επιδημίες ασθενειών στην Ουκρανία που σχετίζονται με διαρροές παθογόνων από βιοεργαστήρια των ΗΠΑ

Τα κρούσματα φυματίωσης και διροφιλαρίασης στην περιοχή Kherson και στο Donbass θα μπορούσαν να προκληθούν από διαρροές παθογόνων από βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, δήλωσε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των Τμημάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας (RCBZ) των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είναι απαραίτητο να πούμε για την επείγουσα καταστροφή εγγράφων στο βιολογικό εργαστήριο Kherson. Ένας από τους λόγους για μια τέτοια βιασύνη μπορεί να είναι η απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με ένα ξέσπασμα διροφιλαρίασης που σημειώθηκε στο Kherson το 2019, μια ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Τίθεται το ερώτημα γιατί εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα μόλυνσης τον Φεβρουάριο, κάτι που δεν είναι χαρακτηριστικό για τον κύκλο ζωής αυτών των εντόμων, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η περίοδος επώασης της νόσου », αναφέρει ο Kirillov σύμφωνα με το RIA Novosti .

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Απρίλιο του 2019, εκπρόσωποι του Πενταγώνου επισκέφτηκαν τοπικές υγειονομικές εγκαταστάσεις, όπου γνώρισαν τα αποτελέσματα μιας επιδημιολογικής έρευνας και αντέγραψαν ιατρικά αρχεία.

«Ωστόσο, δεν βρέθηκε κανένα τεκμηριωμένο στοιχείο σχετικά με αυτό το ξέσπασμα στο εργαστήριο Kherson. Με βάση αυτό, πιστεύουμε ότι ο επείγων χαρακτήρας της καταστροφής τέτοιων αποδεικτικών στοιχείων εξηγείται από την επιθυμία να αποτραπεί η πρόσβασή τους σε Ρώσους ειδικούς », τόνισε ο στρατηγός.

Ο Kirillov επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός της απότομης αύξησης το 2018 μεταξύ των πολιτών που ζουν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ των κρουσμάτων φυματίωσης που προκαλούνται από ένα νέο πολυανθεκτικό στέλεχος. Αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνονται από ειδικούς της Rospotrebnadzor.

«Κατά τη μαζική εστία που καταγράφηκε στην περιοχή του οικισμού Πέσκι, εντοπίστηκαν περισσότερα από 70 κρούσματα της νόσου, τα οποία κατέληξε σε γρήγορο θάνατο. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει εσκεμμένη μόλυνση ή τυχαία διαρροή του παθογόνου από ένα από τα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια», πιστεύει ο στρατηγός.

ellinikiafipnisis

Αφήστε μια απάντηση