Τρόφιμα με το δελτίο; Άρχισαν τα ΠΛΑΦΟΝ στα σπορέλαια και στην ελληνική αγορά! SOS για απλούς καταναλωτές και επαγγελματίες
Σχόλιο ιστολογίου:
Δεν έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε κανένα πανικό, όμως η κατάσταση είναι έκρυθμη. Και ελλείψεις πιθανόν να δούμε σύντομα και τρόφιμα με δελτίο. ΄Οσο για τις ανατιμήσεις αυτές πλέον είναι κοινό μυστικό. Ας είμαστε προετοιμασμένοι…
————————————————————————————–
Στον ορίζοντα οι πρώτες ελλείψεις;;

Να εξασφαλίσουν όσο περισσότερα τεμάχια σπορέλαιων επιχειρούν το τελευταίο διάστημα επιχειρηματίες της εστίασης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία όχι μόνο ανέβασε κατακόρυφα τις τιμές προμήθειας αλλά κοντεύει να προκαλέσει και τις πρώτες ελλείψεις στην αγορά!

Ήδη προμηθευτές σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει να βάζουν πλαφόν στην αγορά κυρίως ηλιελαίου (υποκατηγορία του σπορέλαιου).

 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας.

«Η τιμή του ηλιελαίου έχει ξεφύγει. Πλέον πωλείται από 20 έως 24 ευρώ η συσκευασία των 10 λίτρων όταν πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η τιμή του κυμαινόταν στα 15-16 ευρώ», είπε και συνέχισε:

«Μεγάλη αλυσίδα που προμηθεύει τους επαγγελματίες έχει ήδη βάλει πλαφόν στις πωλήσεις, επιτρέποντας την πώληση δύο συσκευασιών των 10 λίτρων ανά ΑΦΜ. Οι προμηθευτές μας προειδοποιούν πως σε δύο με τρεις εβδομάδες δεν θα βρίσκουμε ηλιέλαιο. Η κατάσταση είναι χαώδης, η τιμή του ηλιελαίου αυξάνεται κάθε τρεις ημέρες. Πριν από μερικές ώρες πήγε συνάδελφος να προμηθευτεί και δεν βρήκε.

Δεν υπάρχει επάρκεια στις πρώτες ύλες. Προμηθευτικές αλυσίδες έχουν ήδη βάλει πλαφόν στις πωλήσεις ηλιελαίου, στις δύο συσκευασίες ανά επαγγελματία».

Το πρώτο πλαφόν ωστόσο φαίνεται πως μπήκε και σε μεγάλη αλυδίσα ελληνικού σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική σελίδα του εν λόγω σούπερ μάρκετ έχει επιβληθεί πλαφόν αγοράς 4 τεμαχίων στο ηλιέλαιο.

Στα φυσικά καταστήματα δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα επιβολής πλαφόν, κάτι που όμως συμβαίνει ήδη σε χώρες της Ευρώπης (βλ. Ιταλία).

(φωτο:eurokinissi)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση