Και σύζυγοι και φίλοι… Το ιδανικό…

Η φιλία είναι μια πηγαία αγάπη που εκφράζεται και βιώνεται χωρίς ανταλλάγματα. Είναι η πιο ευλογημένη και δυναμική σχέση που ενώνει δύο ανθρώπους και κάνει τη ζωή τους φυσιολογική και ευχάριστη. Η πραγματική φιλία πάντοτε δίνει χωρίς να λογαριάζει αν παίρνει. Σε δύσκολες στιγμές της ζωής, ο άνθρωπος ακουμπάει στο φίλο του. Η Αγία Γραφή λέει ότι «υπάρχει φίλος καλλίτερος αδελφού».
Μαζί με τον έρωτα, η φιλία είναι απαραίτητη για την ομαλή σχέση ενός ζευγαριού. Πολύ λίγα άτομα στη σημερινή κοινωνία αναγνωρίζουν ότι ο καλύτερος φίλος για έναν άντρα είναι η γυναίκα του και για την γυναίκα του ο άντρας της. Οι ομορφότερες στιγμές ενός ζευγαριού είναι όταν κάθονται να συζητήσουν ελεύθερα και φιλικά, όταν ανοίξουν τις καρδιές τους για ζητήματα που τους απασχολούν και για ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Το αντρόγυνο με αγάπη και εμπιστοσύνη συζητά θέματα, που δεν μπορεί να τα συζητήσει με τον καλλίτερο φίλο ή φίλη. Η φιλία αυτή έχει δυνατότητα να γίνει η πιο πλούσια, θερμή και βαθιά σχέση που μπορεί να έχει ένα πρόσωπο στη γη.
Η φυσιολογική, ζωντανή και ουσιώδης σχέση ενός ζευγαριού συμπεριλαμβάνει τον έρωτα και τη φιλία. Από τις δύο αυτές πηγαίες στενές σχέσεις δημιουργείται η βαθιά αγάπη. Η αγάπη είναι το συναίσθημα που εκφράζεται με πράξεις. Η αγάπη είναι αυτοθυσία και κάνει τον άνθρωπο να επιζητεί πάντα το καλύτερο για τη συντροφιά του. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του άλλου.
Το θέλημα του Θεού είναι κάθε αντρόγυνο να έχει ατέλειωτη χαρά και ευτυχία. Ο Θεός είναι η πηγή της χαράς και της ευτυχίας. Όταν ο Θεός αποτελεί την ανώτατη, την τέλεια αγάπη και εμπιστοσύνη, τότε το αντρόγυνο είναι ευτυχισμένο. Ο Κύριος ενώνει το αντρόγυνο και καθώς περνούν τα χρόνια, το συνδέει όλο και περισσότερο.
Ο Κύριος είναι η πηγή όλων των αγαθών που ενώνουν δύο πρόσωπα. Αυτός χαρίζει το σεβασμό, τη φιλία, τον έρωτα και την αγάπη, που κάνουν τη ζωή του αντρόγυνου ευτυχισμένη και χαρούμενη σε όλες τις δύσκολες και εύκολες καταστάσεις.
Μιχάλης Κανταρτζής

anespero.gr

Αφήστε μια απάντηση