Μόλις τελειώσει αυτός έρχεται νέος πόλεμος την άνοιξη! Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές

Επανάληψη του σεναρίου της Ουκρανίας, αλλά αυτή τη φορά στην ”πίσω αυλή” της Κίνας σχετικά με την ανεξαρτησία της Ταϊβάν; “Η Κίνα έχει σχέδια να εισβάλει στην Ταϊβάν το επόμενο φθινόπωρο, ανέφερε το Al Jazeera σε tweet, που επικαλείται το Newsweek, σύμφωνα με έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Πολλοί γεωπολιτικοί αναλυτές θεώρησαν τα πρόσφατα γεωπολιτικά γεγονότα σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως πιθανό να αποτρέψουν την Κίνα από το να επιτεθεί στην Ταϊβάν στο εγγύς μέλλον (δηλαδή η ισχυρή δυτική απάντηση, οι δυσκολίες της Ρωσίας να επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους εν μέσω απροσδόκητα δυναμικής αντίστασης)». σχολιάζει.

Τις προηγούμενες ημέρες το Newsweek ανέφερε το υποτιθέμενο έγγραφο πληροφοριών της Ρωσίας το οποίο έδειξε ότι ο Κινέζος Σι Τζινπίνγκ είχε θέσει σε κίνηση σχεδιασμό που θα είχε ως αποτέλεσμα μια κίνηση του στρατού της PLA για την προσάρτηση του νησιού το επόμενο φθινόπωρο.

Το έγγραφο αποδίδεται σε “ανώνυμο αναλυτή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας” (FSB), σύμφωνα με το Newsweek, και λέει ότι το σχέδιο είναι πιθανό να καθυστερήσει λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία και της συλλογικής κινητοποίησης της Δύσης εναντίον της, συμπεριλαμβανομένης των μεγάλων κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Προς το παρόν η ευκαιρία έχει χαθεί, τονίζει ο Σι, σύμφωνα με το έγγραφο.

«Η εν λόγω επιστολή είναι μέρος μιας σειράς που δημοσιεύτηκε από τον Ρώσο αντιφρονούντα Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, με έδρα τη Γαλλία, δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διευθύνει το gulagu-net.ru, έναν ιστότοπο που τεκμηριώνει τις καταχρήσεις στις ρωσικές φυλακές», ανέφερε η έκθεση σχετικά με το έγγραφο.

“Ο Osechkin ισχυρίζεται ότι έχει λάβει επτά επιστολές από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο πληροφοριοδότης της FSB έχει ”ζωγραφίσει” μια λεπτομερή εικόνα του φόβου και του χάους εντός της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, όπου προφανώς κανένας παρά λίγοι ”εκλεκτοί” γνώριζαν τα σχέδια του Πούτιν .”

Φέρεται ότι προέκυψε ως μέρος εσωτερικής διαρροής ενός πληροφοριοδότη και βασικά μέρη μεταφράστηκαν ως εξής και παρουσιάστηκαν στην αναφορά του Newsweek:

«Λόγω του πολέμου, η Ρωσία έχει τόσο αρνητική εικόνα για πολλές χώρες που οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν εύκολα να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Κίνας, τουλάχιστον με τους Ευρωπαίους, εάν διακινδυνεύσει να παρακάμψει τις κυρώσεις στη Ρωσία», ανέφερε η επιστολή. «Η Κίνα εξαρτάται τόσο πολύ από τις εξαγωγές που, σε συνδυασμό με την εξάρτησή της από τις τιμές των εμπορευμάτων… αυτό θα ήταν σχεδόν ένα θανατηφόρο πλήγμα».

Ο πληροφοριοδότης συνέχισε: «Όχι μόνο αυτό: ο Σι Τζινπίνγκ εξέταζε τουλάχιστον επιφυλακτικά την κατάληψη της Ταϊβάν το φθινόπωρο—χρειάζεται τη δική του μικρή νίκη για να επανεκλεγεί για τρίτη θητεία —υπάρχει μια κολοσσιαία μάχη εξουσίας μεταξύ των [κομματική] ελίτ. Τώρα, μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, αυτό το παράθυρο ευκαιρίας έκλεισε , γεγονός που δίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες την ευκαιρία να εκβιάσουν τον Σι και να διαπραγματευτούν με τους [πολιτικούς] αντιπάλους του με ευνοϊκούς όρους».

Η «επιστολή πληροφοριών» είχε ημερομηνία 9 Μαρτίου και το Newsweek στην έκθεση λέει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του εγγράφου, το οποίο προωθείται ευρέως από γνωστούς ερευνητές «ανοιχτού κώδικα» κατά της Μόσχας, όπως ο Bellingcat.

Το γεγονός ότι το έγγραφο προέκυψε μέσα από αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως ρωσικές ακτιβιστικές ομάδες της αντιπολίτευσης είναι από μόνο του αρκετό για να δημιουργήσει σοβαρές αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του . Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν φάνηκε επίσης να υποβαθμίζει το έγγραφο όταν ρωτήθηκε για τη γνησιότητά του σε μια ενημέρωση τύπου αυτή την εβδομάδα.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση