Δεύτερο μέτωπο: Αναπτύσσονται δυνάμεις Πολωνίας & ΗΠΑ στα σύνορα -Με το δάχτυλο στη σκανδάλη 5.000 Λευκορώσοι

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Αμερικανικές, πολωνικές και Ρωσικές-Λευκορωσικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες στα σύνορα με την απόσταση που τους χωρίζει να είναι λιγότερη από 3 χλμ!

Οι Ρώσοι εμφανίζονται σίγουροι πως η Βαρσοβία έχει αποφασίσει να εισέλθει με ειρηνευτικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία. Περιμένει απλά το “πράσινο φως” από τον Λευκό Οίκο ώστε να προσπεράσει το ΝΑΤΟ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η υλοποίηση των σχεδίων της Βαρσοβίας μπορεί να παρεμποδιστεί μόνο από το «δεύτερο μέτωπο» της Λευκορωσίας, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη δυτική Ουκρανία. 

Αναπτύσσονται δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία

ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αναπτύσσονται μόλις 3 χλμ από τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας ενώ ένα AWACS Boeing E3 Sentry πετά διαρκώς στα σύνορα με την Ουκρανία επιτηρώντας τον εναέριο χώρο.

Οι αμερικανικές και πολωνικές δυνάμεις εντοπίστηκαν στο συνοριακό πέρασμα Bobrowniki – Bierestowica μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας, δίπλα στην λευκορωσική περιοχή Grodno.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι:

“Οι χώρες του ΝΑΤΟ ξεκινούν μια νέα πρόκληση δίπλα στα σύνορα με την γειτονική Λευκορωσία όπου τοποθετούν δεκάδες τεθωρακισμένα διαφόρων ειδών, πυροβολικό και άρματα μάχης για την έναρξη της άσκησης “BullRun-18” που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας μερικές ημέρες πριν.

Η εμφάνιση των δυνάμεων αυτών μόλις 3 χλμ από τα σύνορα με την Λευκορωσία δείχνει πως ίσως το ΝΑΤΟ προετοιμάζει το έδαφος για νέες προκλήσεις και πιθανότατα ετοιμάζεται να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία”.

Aξιωματούχοι των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανέφεραν πως η Λευκορωσία θα μπορούσε «σύντομα» να συμμετάσχει στον πόλεμο στην Ουκρανία και ήδη λαμβάνει μέτρα για να το κάνει.

«Ο Πούτιν χρειάζεται υποστήριξη. Οτιδήποτε θα βοηθούσε», είπε ένας αξιωματούχος. Η αντιπολίτευση της Λευκορωσίας αναφέρει ότι μάχιμες μονάδες είναι έτοιμες τις επόμενες ημέρες να αναπτυχθούν.

Το πρώτο κλιμάκιο επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας που αριθμεί περίπου 5.000 στρατιώτες έχει ήδη σχηματιστεί και παραταχθεί κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας.

Αφήστε μια απάντηση